Pt.partide scurte!

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

legio1083
Puncte: 0

Mesaj de legio1083 »

Nu ma mai ridica atata in slavi, ca n-am gasit eu gaura cu crapi din lumea asta... pur si simplu mi-am indreptat atentia asupra ce mi s-a parut mie ca ar merge si nu in ultimul rand am putut sa-mi permit.

La seminte e ca la cantina cu inpinge tava,,, Poti sa-ti umpli valaul cu friptane da parca tot in troana vecinului te uiti unde are 13 feluri de papa... Fa o baza din canepa, si restul chestiilor le bagi ca sa-l faci sa turbeze... fa-l sa-si doreasca cu disperare mai mult de 3 boabe de porumb pe patul ala de seminte mici si l-ai prins de nas cu a 4-a boaba care are si carlig... ai inteles?
Experimenteaza.... ca nu-i o avere... Arpacas oparit, canepa, crupe( porumb spart ca pt hranit puii) o mana de naut, 2 maini de arahide crude preparate cum trebuie,,, nu-ti fie teama! N-are ce sa fie rau, daca le prepari corect. Insa incerca sa ai cat mai multe chestii mici si atrage-i atentia cu putinele chestii intregi. E casicum te-ai plimba pe langa gardul ce te desparte de o curte in care se plimba 20 de bulangii care halesc mici la gratar zambindu-ti languros... Si-ti mai arunca care o bucatica peste gard, si iar te tampeste mirosul de gratar.... SI daca gasesti o gaura in gard, nu te infingi in ligheanu cu friptane? :lol:
Legio - Patria Nostra !

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.

Legio nu te ridic in slavi ,da apreciez experienta mult mai mare a ta decit a mea si sefule :lol: nu m-ai ajutat cu prepararea nautului si info despre alarma :?: Cum zici tu o preparare corecta .... aci iara daca mi-ai da o mina de ajutor stiu, stiu ca-ti cer da ce sa fac daca nu stiu :? Cu arpacasu, cinepa, porumbu ma descurc da astea cu arahida ,nautu cam is perplex pentru ca nu am folosit pina acuma dar daca imi zici oi stii :roll:

Mersi

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Alarma... Nada de dispersie rapida, pe baza de tarate si alte mehlemuri secrete, care are sublima calitate de a chema toate neamurile de peste buluc peste zona nadita...Ca orice nada de atractie rapida, lucreaza atat pe verticala cat si pe orizontala, pretandu-se excelent la un bombardament cu bulgari de nada... Pt faza asta Tata nitu tre sa-mi faCA CAdou un sac de Alarma, ca si-n Iasi i-am triplat vanzarile decand am luat fitofagu ala cat China... Daca esti cajbec asa ca mine nu mai pui nimic peste ea decat poate ceva sirop de zahar sau miere diluata cu apa din balta, la preumectare, sau daca vrei sa te alinti, arunci in scarba ceva CSL sau mai bine o combini cu pelete.
Preparare.... Fasole ai fiert vreodata in viata ta? Asa-i si cu nautul si cu arahidele si cu ce vrea sufletelu tau. Preinmuiere pana se umfla ca proastele (1-3 zile) si dupa aia fierbere la foc mic pana la atingerea consistentei dorite. Si nu-ti bate joc de procesul de preparare ca asa cum tu te balonezi si ti-e rau (deci iti trece cheful de a mai hali ceva) atunci cand mananci fasole ne inmuiata inainte de fierbere sau incomplet fierte, asa o sa pateasca si crapul iar vestea ca nada ta e TEAPA o sa zboare printre crapi mai ceva decat zvonul ca Elena Urdea a nascut un baietel chel care seamana cu Tariceanu.

Alarma gasesti la un pret beton la Senzor, daca esti din Bucale, daca nu, din provincie poti lua dela reprezentantii Arrow... Doar ca ei cu 70 inloc de 45mii.
Da o cautare pe google la "particles" si vezi tot ce tine de carpfishing.... o sa te doara capu cate informatii o sa gasesti.

Prinde-l pe Toni Flus la inghesuiala si stoarce-l de informatie.... nenea asta e tatic in pescuiala cu cereala.... Da tare am eu impresia ca ai postat fara sa rasfoiesti arhiva inainte.... :oops: este atata informatie acolo de ai maculatura de rumegat luni de zile!
Legio - Patria Nostra !

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Preparing particles

Preparing Particles

Particles can be dangerous if not prepared correctly. Undercooked particles can kill carp, and care should be taken in their preparation. Here we give a brief overview of how it's done. If you are still not sure, seek advice from an expert - see bottom of page, or buy them ready prepared.
Hempseed
Hempseed is a small black seed. It needs preparing, as it is hard in its natural state. There are many different preferred methods of preparing it, the way I prefer is as follows: -
Tip the dry hemp into a container with a lid, cover with cold water and seal the lid. Leave over night. They will swell up slightly at this stage so make sure your container has sufficient room. Now move the hemp and water into a pan and bring to the boil. When boiling, reduce heat and simmer for about 15 minutes. If you would prefer, use a pressure cooker, this has the advantage of retaining more of the natural smells. Keep an eye on the bait, ensure it is softening but not breaking up.

Ensure the hemp is covered with water at all times. When boiled, return the hemp and water to the bucket and leave to stand for a few hours, preferably overnight. It is now ready to use or freeze.
Chickpeas, Black Eyed Beans and similar
Some particles may be coloured and flavoured. This works well on Chickpeas and Black eyed Beans. To prepare these soak overnight as with Hempseed but in the water add flavour and colouring. Quantity of each will vary depending on the amount of bait in the container and the quantity of water added. Careful not to overdo it! After soaking, bring to the boil and simmer for 10 -15 minutes in the same water they where soaking in. Then treat as per Hempseed.

Tiger Nuts
Tiger nuts are hard brown nuts with a very rough texture. There effectiveness on some waters can be brilliant, especially if the carp are accustomed to Tiger nuts. Prepare them as follows:
As Tiger nuts are so hard, they must be soaked for at least 24 hours and then boiled for 30 mins. If you leave the prepared Tiger nuts for 2-3 days after boiling they will start to ferment and this seems to help. The water will turn milky due to all the sugars in the nuts. Some anglers like to flavour them, follow the guidelines above if you do.

Peanuts

This particle has been banned on many waters. This was due to bad publicity following many carp deaths some years back when a batch of bacteria infected nuts were introduced to waters in vast quantities. They are also lacking in some proteins and vitamins, and if carp begin to feed to exclusively on them, they will suffer health problems. However, if used sensibly, they can make a very good carp bait. Make sure that you only purchase the human grade type as the ones intended for bird tables may be of a poorer quality and contain a toxic fungus. The safest way to decide is to think "would I eat these" If the answer is no, then why should the carp. This is actually a rule I apply to a lot of my baits, including boilies. Chocolate malt are my favourite, but watch out for the scopex dipped ones!

Peanuts must be prepared by soaking for 24 hours and then boiling for 15 - 20 minutes. You can add flavours as above if you wish.

Maize

Groats

Pellets
No preparation required here, they are used dry or made into a paste. To do this, take some pellets and add a small amount of water into which has been mixed an egg. This will make the paste tacky and assist in keeping it on the hook, otherwise the paste will dissolve very quickly. Flavouring can also be added to the liquid if required. Now mould the paste into a ball. Keep moist by storing in an airtight container. To flavour pellets in their particle form, place them in a large polythene bag and add a little water and flavouring. Not too much or they will start to dissolve. Inflate the bag by blowing into it and tie the top. Now shake the whole thing to spread the flavouring amongst the pellets. Allow to stand for half an hour or more and they are ready to use. Remember if water has been added to the pellets, you can't use them in PVA bags! The same method can be used for flavouring dog biscuits.

If you need more help or want to experiment with other particles then contact Brian Jarret at Hinders of Swindon. He is in my opinion the countries expert on particles, and Hinders have a huge range of best quality particles for sale. They will tell you how to prepare them properly, how to store them and how to fish with them.

Hinders Particle, Tackle & Bivvy Centre
Manor Garden Centre Cheney Manor Ind. Est.
Swindon Wiltshire SN2 2QJ
Tel 01793 333900
Legio - Patria Nostra !

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.

Mersi Legio "asa mai vii de acasa" :lol: .Fain pret au astia de la Senzor la alarma dar sa vad si la Arrow si am sa fac asa cum ai zis tu...Sper sa mearga bine... Astept si alte idei, sfaturi... etc da nu va inghesuiti, pe rind cite unu :evil:

Mersi
P.S Legio daca mai ai sfaturi, indrumari, ponturi ce ai uitat si ti-au venit pe parcurs te rog nu te sfii! :twisted:
Mersi inca o data :wink:

GoldFish-Team

Mesaj de GoldFish-Team »

Ti-a spus legio mai sus un pic sa citesti in arhiva forumului. Nu crezi ca oamenii s-au saturat sa tot repete aceleasi lucruri pt toti incepatorii? :evil: Si noi am fost odata la inceput ............... :oops: Iti dau un singur sfat care cu sigurantza iti va fi de mare folos. Du-te la o partida de pescuit cu un pescar cu experientza care te poate invatza abecedarul pescuitului la crap(montura corecta, nada, fir......etc), daca nu cunosti un pescar cu experientza, du-te la o balta unde stii ca se prinde crap si intrebi si tu pescarii la ce pune botul pestele, cu ce au inadit etc. Din cate am inteles nu prea ai bani de o nada foarte scumpa, atunci de preferat este sa te duci sa pescuiesti in locurile unde se pescuieste des si locul este constant nadit. Un mic pont (smecherie) cum iti dai seama daca locul este bun sau s-a prins peste este urmatorul: te uiti dupa solzi de peste pe locurile propiu-zise. :D Daca mai ai si alte intrebari da-mi un mesaj privat si daca pot te ajut cu cea mai mare placere.
Fir intins!

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.
GoldFish nu vreau sa supar pe nimeni, am citit destul de mult arhiva saitului,si nu am gasit la subiect ce ma interesa pe mine asa ca am intrebat fix ce ma interesa sa mi se raspunda cit mai direct pe problema pe care o am...din pacate :( .Am citit mult am invatat destule, dar tot daca nu numai citesti ci si mai interactivezi (aici sub forma de dialoguri)cu vetarani ,mi se pare mult mai util si afli mai multe asa. Poate sa discutat ce am intrebat eu dar nu cred ca fix acelasi raspunsuri au fost date si decit sa merg pe ghicite mai bine intreb.
Oricum mersi pt mina intinsa si fara griji ca am sa apelz si la tine cit de curind(foarte curind) :lol: am destule intrebari pt toti pe care nu le pun doar sa ma aflu in treaba :wink:

legio1083

Mesaj de legio1083 »

parerea mea : acumuleaza informatie... MULTA! filtreaza informatia si apoi testeaz-o! Simplu... nu? Inscrie-te arbitru la ceva competitii si stai geana pe 6-8 standuri odata...
atunci intrebi si ai posibilitatea sa vezi sio pe viu... O asa te intorci acasa mult mai bogat, o sa vezi, si o sa inceapa sa se lege altfel lucrurile in mintea ta.
Legio - Patria Nostra !

Dorin

Mesaj de Dorin »

Salut Gabriel
Dupa cum vezi si eu sunt La inceput . . .. Parerile mele referitoare la balti si la abordare tin de faptul ca am pescuit in acea zona (am studiat& muncit 10 ani in Cluj). Despre Zau de cimpie pot sa-ti spun ca a avut si are crap insa seamana mai mult cu o balta salbatica decit cu o amenajare piscicola. La Iernut am fost in weekend insa pescuitul acolo semana mai mult cu concursurile de stationar (pescar din 3 in 3 metri). Referitor la nada pot sa-ti spun ca porumbul preparat a dat rezultate la Zau insa cel putin dupa 24 ore si la plantat. Se poate pescui si noaptea contra unei sume de 20RON. Daca ai posibilitatea sa mergi mai usor linga Oradea vezi de Livada. Pare un lac cu taxa rezonabila si potential. Cred ca o sa-l incerc la sfirsitul saptamanii.
Dorin Tutiu

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.

Am si eu o nelamurire ,o intrebare (sper ca nu una prosteasca) care porumb ii mai bun : cel la pungi vidate natur pt consum sau cel preparat uscat(bagat la apa ,fiert ,arome etc..) :roll:
Mersi :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”