Pt.partide scurte!

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Gabriel
Puncte: 0

Pt.partide scurte!

Mesaj de Gabriel »

Salutare.

Sunt novice in pescuitul crapului ,precum majoritatea pescarilor de pe la noi ma duc la pescuit perioade scurte 12 ore cel mult 24(o singura data).
Va ramin dator daca ma-ti ajuta cu niste sfaturi:ce bile rady made de mare atractie(atit pentru peste cit si pentru buzunar avind in vedere ca sunt student cu buget limitat :oops: )sau alta nada/momeala care sa deie randament la asa un pescuit pe perioade scurte si o tactica buna pt perioade scurte. Va spun cu mina pe inima ,crap(ciortan )mai mare de 1kg (eliberat) nu am avut prileju a prinde vre-o data,is satul de vesnici carasi cit palma si de gura mamei :?
Asa ca orice mina intinsa ii bine venita si orice sut in fund ii un pas inainte.
Va multumesc

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

Salut Gabriel si bine ai venit pe forum!

din pct meu de vedere problema ta cea mai mare nu e nada ci timpul. Incearca sa stai macar 48 de ore pe balta ca sa poti pricepe ceva din pescuitul pe care il faci, daca stii locurile bune de pe lac cu atat mai bine.

Daca mergi pe bile tari, eu ti-as recomanda bile de max 16 mm, eu n-am folosit ready made-uri decat de la SBS, despre altele nu pot vorbi.
Vezi ca la Senzor au adus solubile ready-made care ar trebui sa fie mai eficiente.

Nadeste putin pana localizezi pestele, eventual foloseste punga sau fire solubile. Daca iti poti permite si o galeata de method mix (spicy red e cel pe care eu il prefer), te-as incuraja sa incerci. Are si un flacon de CSL pe care iti poti folosi la prepararea lui. Eventual si cu ceva spartura de boilies.

Fir intins!
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.Bine v-am gasit :D
Multumesc pt sfat Mircea dar nu prea ma tine buzunarul pt asa o partida de lunga; boilisurile solubile is 140lei 3kg+transportu daca vrei o balta buna ii minim 50 lei pe 12 ore pe 48 in jur de 200 lei plus ca pe linga cluj nu este balta de crap, mai costa si benzina (depinde de citi km vrei sa faci) si cum is si cu faculta si servici pe linga nu am timp prea mult.Stiu ca ma cam pling de multe dar asta e situatia pt mine si nu ma pot ascunde dupa deget... De asta vroaim sa vad daca la voi veterani o dat vre-o nada/momeala ceva rezultate mai rapide(12 ore) dupa cite am citit pe forumul asta si pe multe altele ca se pot avea rezultate pe partide scurte cu ceva bolisuri cu atractie rapida gen pop-up de culori fosforescente si am mai vazut ca daca mai adaugi si o punguta solubila cu ceva pelete(is mai eftine si am vazut la Senzor cu 59 lei 5kg plus o sticla de csl de 500 gr) am inteles ca cele pa baza de faina de peste is mai bune, astea cumva stii pe ce baza is si daca is simple sau is pe ceva aroma sper ca zic bine :oops: si cum se foloses impreuna cu flaconul de csl nu am folosit pina acuma.Tot porumb am folosit dar slabut de tot ...Daca ma-i putea ajuta cu intrebarile de mai sus ti-as ramine recunoscator . Vor urma si altele ...deabea is la inceput...
Mersi mult!

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Moshule hai sa-ti spun cum fac eu...

SEMINTE!!!
Canepa, naut, arpacas (dinasta putin tare), porumb, si poate ceva soia sparta.... CU cat mai mici particulele cu atat mai bine. Lasi putine boabe de porumb intregi ca sa le culeaga pe alea primele. Nada de atractie rapida, eu folosesc alarma.Se leaga mai greu insa din cate am testat aduce cel mai repede pestele pe papa. Naditor mare, pe care pui tot nada amestecata cu seminte (preparate!!!) doar ca nada o leg cu eou ca sa stea mai bine si sa nu se desfaca asa usor. Forfac relativ scurt si foarte fin. Boaba pe rig.... Pliosc in garla, pe prag sau pe langa vegetatie, unde ti se pare tie mai interesanta conformatia substratului.
Putina sare peste canepa la preparat, putin zahar peste porumb.... si daca-l lasi sa fermenteze putin dupa preparare treaba poate fi chiar buna!
Dupa parerea mea Boiliesurile sunt o nada mult prea complexa si poate ca deocamdata sunt prea ult pt experienta mea intrucat "contin " o multitudione de variabile(mai degraba necunoscute) pe care nu le pot controla. De aceea prefer sa am pe rig o momeala in care am incredere si pe care pot sa pun ca incep s=o cunosc.
Inca ceva. Decat sa investesti in scule, mai bine investeste in MOMEALA.

Flaconul de CSL il torni peste peletele CSL si le amesteci regulat... asa o sa se imbibe cu un surplus de CSL care pelanga faptul ca iti aduce pstele mai repede pe nada, se pare ca face si o selectie in ceea ce priveste exemplarele prinse... valori nutritive,,,,,chestii d-astea.
Iarasi dupa parerea mea, aromele si fainurile de feste sunt putin mai incete in ceea ce priveste viteza de reactie a pestelui. Insa daca a apucat sa puna botul pe ele......
Legio - Patria Nostra !

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

Gabriel,

din pct meu de vedere, decat sa mergi de trei ori pe o balta proasta, mergi doar o data pe una care stii ca are peste si ideea e ca nu poti invata mare lucru intr-o partida de 12 ore chiar daca sa presupunem prinzi de rupi. Ideal ar fi ca de fiecare data sa intelegi de ce ai prins sau nu si in ce conditii.

Pentru partidele scurte cea mai buna tactica ramane tot localizarea corecta. Cu nada putina concentrata cat mai aproape de carlig.

Ai mentionat mai devreme ca prinzi mult caras. Nu stiu ce monturi folosesti dar poate n-ar fi rau sa te asiguri ca ceea ce folosesti este intr-adevar o montura de crap iar ceea ce pui pe firul de par poate fi mai greu inghitit de caras.

Daca te hotarasti sa-ti iei pelete CSL, ia-le pe cele de 5 mm si o galeata de method mix. Poti sa le amesteci si cu seminte si sa le dai in balta ori pe feeder/arc naditor, ori bile cu mana/prastia, etc. Iar cele doua galeti iti vor ajunge pt mai multe partide. Sa nu-ti prepari dacat cantitatea pe care o folosesti la partida respectiva.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Dorin

Mesaj de Dorin »

Buna Gabriel
Nu stiu pe ce balti pescuiesti tu pe linga Cluj dar presupun ca Ciurila este una dintre optiuni. Are insa dezavantajul ca costa mult si pestele este ca la bazinul de la Metro (introdus pentru vinzare pe bon de pescuit si intre 0,5-1.5kg). Cunosc citeva balti in zona asa ca ti-as recomanda o balta ca Zau de Cimpie sau Iernut (ca tot au populat-o recent cu crap). Aceste balti au taxe rezonabile 200-300 mii lei /12 ore te lasa sa stai si noaptea iar daca incepi o partida de vineri seara pana duminica dupamasa te incadrezi intr-un buget rezonabil si ai si timp sa intelegi ceva din strategia pe care o adopti. Am pescuit multa vreme la Zau de cimpie si pot sa-ti spun ca o abordare buna poate sa-ti aduca intr-un sfirsit de saptamana mai mult decit ciortanul de 1kg de care vorbeai. Referitor la nada sa sti ca la Zau a dat rezultate foarte bune porumbul preparat cu seminte (Griu, soia, cinepa) in care poti sa adaugi pelete CSL si o sticla de atract si o aroma (poate caspuna sau scopex). Sunt de acord cu Mircea ca mai bine faci o partida de pescuit mai lunga decit multe si scurte in care sansele tale de a avea o captura tin mai mult de noroc decit de abordare.

Dorin Tutiu
Dorin Tutiu

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.
Legio am citit multe postari de a tale pe forum si am observat ca tu esti"tata"pescuitului cu seminte si poate imi spui ce seminte folosesti cel mai mult si cum, daca nu ma intind prea tare :lol: .Alarma ce fel de nada ii de la cine ii?? Am observat ca ai zis nautu , il folosesti mult ,da rezultate si cum il prepari si folosesti; am cautat pe net un mod de preparare da nu am gasit decit prezentarea lui Iliuta...

Mircea mersi pt sfatu cu peletele ,chair ma intrebam care de 5 sau 16 mm .Tu folosesti pelete?sau ai folosit si cu ce rezultate si/sau in combinatie cu ce(si ce montura) :?:

Dorin lacurile despre care zici tu sa-au cam schimbat Ciurila anul trecut era o comoara mai ales cind s-a deschis plina de crap de toate marimile chiar de 6-10 kg dar cum nu s-a impus nici o restrictie de cantitate (se prindea pe zi si 60 kg de crap) si normal acuma mai prinzi doar caras :lol: despre Iernut nu stiu nimic iar despre Zau stiam ca ii golit, acuma am auzit si eu zvonuri ca ba o fost cumparat de unguri, ba de niste italieni care au populat batla cu 70 tone de peste acuma cit de mare ii sau ce fel sau cit de adevarat ii ,nu stiu si Zau ii cam la 90km de Cluj si nu stiu daca te lasa si pe noapte.Am sa incerc sa-mi lungesc perioada de stat pe balta dar nu stiu ce o sa reusesc... de aia intrebam daca cunoasteti nada/momeala care sa deie rezultate in intervalul asta de ore 12 cel mult 24 si dupa ce explicati mi-o dat Mircea ar trebui o nada de mare atractie la fel si o momeala dar mai astept si ceva exemple :wink:
Sper sa nu va obosesc cu prostiile mele :oops:
Mersi baieti!!!

Andrei I
pescar de competitie

Re: Pt.partide scurte!

Mesaj de Andrei I »

Gabriel scrie:Salutare.

Sunt novice in pescuitul crapului ,precum majoritatea pescarilor de pe la noi ma duc la pescuit perioade scurte 12 ore cel mult 24(o singura data).
Va ramin dator daca ma-ti ajuta cu niste sfaturi:ce bile rady made de mare atractie(atit pentru peste cit si pentru ..........
Salut Gabriel,
Nu demult eram in situatia ta..fara posibilitati materiale pentru partide lungi si momeli sofisticate...ce iti pot spune eu din propie experienta...
daca nu ai posibilitatea unor partide mai lungi de 24 de ore:
1.Cauta o balta unde stii sigur ca e crap... nu ciortan!
2.Stai 24 de ore minim
3.Incearca sa gasesti o balta unde e permis plantatul (daca nu gasesti, varianta cu saculet solubil e cea mai buna - nu punga solubila pentru ca iti micsoreaza distanta la care poti lansa)
4.Sa ai incredere in sculele tale(bat, mulineta, fir, forfac, ac)--firul, forfacul si acul sa fie de foarte buna calitate si executate corect...gasesti pe forum multe discutii care te pot ajuta.
5. Acum referitor la ce te intereseaza pe tine...momeala si nada.In general nada pentru partidele lungi de 48-72-x ore nu e diferita fata de cea pentru partidele scurte...diferenta o face cantitatea de nada si evident nr de pesti prinsi(bineinteles presupunand ca e o nada care ii place pestelui).Marea majoritate a celor de pe forum cauta sa prinda multi crapi de peste 8kg..si pentru asta fac un pat de nada consistent si care se intretine periodic. Ideea e sa atragi multi pesti mari acolo fara sa ai rezultate imediate.

Tu cauti sa prinzi 2-3 crapi maricei...deci ideea de baza e sa nu nadesti mult..si sa nadesti in imediata apropiere a acului. In nada trebuie obligatoriu sa ai si momeala din ac !!

Sfatul meu este sa mergi pe clasicul porumb...daca plantezi arunci 2 pumni exact acolo unde ai dat drumul plumbului....daca nu pui un pumn de porumb in saculet solubil si 10-20 boaba pe fir solubil legat pe forfac in spatele plumbului...ca o "coada de cometa"...:)) ca sa lansezi usor. Poti folosi si bile in acelasi mod.
Retine nu nadi mult daca nu ai timp de stat...pt 24 de ore maxim 2 pumni de porumb la fiecare lanseta(de preferat fiert bine)! altfel pestii vor veni vor manca se vor satura ...iar cand se vor intoarce la locul cu mancare ..tu vei fi plecat de ore bune:)

Fire zbuciumate!

Andrei I
pescar de competitie

Re: Pt.partide scurte!

Mesaj de Andrei I »

[quote="Gabriel"]

P.S. Avand in vedere ca nu ai timp trebuie sa nadesti si sa lansezi/plantezi acolo unde e pestele..daca nu sti (de pe la un "batran" ceva) gaseste un loc unde pe malul opus e stuf si nu se poate pescui. Planteaza sau lanseaza la 5 metri de stuf...acolo e liniste si crapul sta la adapost. Am dat acest exemplu pentru ca e cel mai des intalnit...dar poti sa incerci la praguri, la marginea unui plaur, insulita, un pom cazut in apa...etc.)

Gabriel

Mesaj de Gabriel »

Salutare.

Andrei vara asta ma duc la pescuit pe baltile din jurul Oradiei,mersi de ponturi ,am sa tin cont de ele, acolo sunt mai multe balti cu crap si mai aproape de oras,asta imi va permite sa ma duc seara sa nadesc si poate dimineata sa ma duc la pescuit sau sa nadesc 2 zile consecutiv la rind acelasi loc si sa vad poate asa voi avea ceva rezultate .Urmaresc cu mare interes postarile oricui care imi scrie deoarce mai prind,inteleg ,aflu ceva nou si cite putin de la fiecare tot acumulez tot mai mult .Astept si postarile lui Legio,Mircea si Dorin care vad ca is pescari cu o experienta vasta in domeniu crapului asa ca ciulesc ochii :shock: la tot ce scriu !
Inca o data va multumesc si sper sa nu va obosesc :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”