Racheta de nadire

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Andrei Tianu
Puncte: 0

Mesaj de Andrei Tianu »

Ca fapt divers a mea este din seria corp negru si motul rosu (racheta bai domnilor) achizitionata cu fantastica suma de 130k. Isi face datoria ,dar nebeneficiind de avantajele oferite de un spod mai mult de 50-60 m nu dau cu ea .

PS tot ca fapt divers si legandu-ma de ce a amintit Cezar in post-ul sau :
Culmea linguselii : "Era sa aveti o scama !"
Daca nu merge din prima cu ciocanu'....incearca un ciocan mai mare !

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

DD, eu n-am testat nici racheta de la Fox cu capac nici pe cea de la Korda, dar am intrebat pescari cu experienta care au avut ocazia sa le foloseasca pe amandoua. Recomandarea no 1 a fost Korda, second Fox cu capac. Asa ca asta mi-am si luat. Ustura un pic la buzunar dar sunt convins ca nu voi avea probleme cu ele ....

Mi-am adus aminte si de o recomandare a lui Ken, daca nu ma insel, spunea ca uneori pune o piatra/ pietricica inainte de a umple racheta cu nada si in felul acesta se golea mai repede. Nici p-asta n-am incercat-o ...

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

Eu nadesc numai cu rachete no name pentru ca astea se gasesc pe aici, insa nu am avut nici o problema cu ele.
Fire intinse!

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Pai ce daca ai fost acuzat de fite Cezarica :?: eu nu pup in popou dar este normal ca profesorii sa fie acuzati de fite de cei care se cred pescari dar ei nu stiu nici macar sa faca un nod la carlig,asta e,toti avem de invatat cate ceva in plus numai ca unii nu recunosc asta.
Fir intins.

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Cu rachetele Fox si Korda cistigi in distanta. Nu flutura in timpul lansarii.
Fox se produc in 4 modele(cea mare cu capac pt. graunte, cea fara capac, cea mica fara capac si cea pt. boilies.)
Korda are un model universal, prezentind avantajul ca se recupereaza f. usor.
Toate descarca f. bine.

nelubalaj

Mesaj de nelubalaj »

@tudorgabriel
Citat "Eu mi-am facut 2 rachete din tuburi de la "calciu sandoz",sunt pastilele acelea efervescente in tuburi de plastic cam de 18 cm lungime si 4 cm diametru,le-am bagat pluta inauntru si va spun fara rusine ca functioneaza perfect,incape intr-o racheta cam 15 bile de 20 mm si particule destule si cred ca arunc aproape de 70 m cu ele,cred ca este suficient"
Bravo,Traiasca spiritul de initiativa :wink: Cred ,dar sunt sigur ,ca sunt si mai usoare.
Nelu B.

mih_carp

Mesaj de mih_carp »

Nu intzeleg ce i se pare d-lui. Moldoveanu asa de rau sa-ti confectionezi singur anumite accesorii. Intr-un film FOX Max Cottis folosea o racheta facuta dintr-o STICLA DE SAMPON. Iar daca nici un consultant FOX nu le are cu CARPFISHINGUL atunci cine? Iar Max Cottis nu se poate spune ca nu are bani. El explica ca racheta este foarte usora si de aceea o foloseste :wink:
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap

danezu

Mesaj de danezu »

da fratilor, este o mare diferenta intre tipul de racheta no name si cele de marca . folosesc Korda si pot sa spun ca nu am avut probleme de basculare dar la alte modele se intampla sa mai vin cu porumb in ea cam 1/3. nici acum nu am aflat adevaratul motiv dar nmi pare rau. despre distante pot doar sa spun ca depinde de mai multi factori si ar trebui deschis un topic separat. pana la primavara mai vorbim ca pe copca............cine vrea.
DUMNEZEU ESTE PESCAR !!!

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Se ia una bucata cutzit, si una bucata racheta mica dela Fox si se executa bortificii cam in genul celor dela Korda. Dupa finisare racheta zboara lafel de bine insa basculeaza mai repede fiind mai usoara si foarte important, se recupereaza infinit mai bine decat inainte. Cu tupeu si burghiele pe ele!
ATENTIE INSA ! ARE MATERIALUL DESTULK DE CASANT asa ca aveti grija cat va infingeti in ea cu cutzitul...
Apropo de balansul in zbor... au am rezolvat problema asta incarcand mai putin racheta dar presand continutul . Astfel eu fara a avea echipament de carpfishing am castigat cam 15 m, ceea ce pt mine este enorm!
Legio - Patria Nostra !

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

pictore,
racheta de la korda se recupereaza bine (pe la suprafata) datorita aripioarelor, nu a gaurilor!

ps se ia una bucata tablou semnat grigorescu si cu ajutorul unui cutit se mai intinde vopsea pe el pana il transformam intr-un aman. atentie insa sa nu puneti prea multe culori ca asa riscati sa ajunga "rapirea din serai"
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”