CINE MERGE IN PORTUGALIA LA CM?

Discutii legate de desfasurarea evenimentului, organizare, clasamente, fotografii, propuneri, sedinte, polemici.

Moderator: gor965

Încuiat
gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: CINE MERGE IN PORTUGALIA LA CM?

Mesaj de gabi1 »

Este putin de discutat.....:

Uzurparea de calitati oficiale

1. Continutul legal
Sub aceasta denumire, potrivit art. 240 C. pen., este incriminata si folosirea fara drept a unei calitati oficiale, însotita sau urmata de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate.

2. Conditii preexistente
A. Obiectul infractiunii. a) Obiectul juridic special al infractiunii îl formeaza acele relatii sociale a caror dezvoltare este conditionata de exercitarea calitatilor oficiale numai de catre persoanele învestite, în conditiile legii, cu astfel de 414h71e calitati[1].
B. Subiectii infractiuni. a) Subiect activ al infractiunii poate fi orice persoana care îndeplineste conditiile generale cerute de lege subiectului unei infractiuni, folosind fara drept o calitate oficiala. Subiect al infractiunii poate fi si o persoana învestita cu o calitate oficiala, daca foloseste fara drept o alta calitate oficiala. În sfârsit, savârseste infractiunea de uzurpare de calitati oficiale si persoana care a avut o calitate oficiala, daca continua sa o exercite dupa ce a pierdut-o. Fapta este susceptibila de parti­cipatie sub toate formele acesteia.
b) Subiect pasiv poate fi autoritatea publica prejudiciata prin calitatea oficiala pe care faptuitorul o foloseste fara drept.

3. Continutul constitutiv
A. Latura obiectiva. a) Elementul material se caracterizeaza prin doua actiuni distincte, cumulative, care se pot savârsi simultan sau succesiv si anume: folosirea fara drept a unei calitati si îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate[2]. Pentru existenta infractiunii este necesar ca faptuitorul sa realizeze ambele actiuni. Astfel, daca o persoana foloseste fara drept o calitate oficiala, dar nu îndeplineste vreun act legat de acea calitate, fapta nu constituie infractiunea de uzurpare de calitati oficiale[3].
A folosi o calitate oficiala înseamna a efectua un act prin care faptuitorul îsi atri­buie o cali­tate oficiala pe care nu o are sau nu o mai are. Calitatea oficiala presupune o functie care, prin natura sa, implica exercitiul autoritatii, adica puterea de a lua dispozitii cu caracter obligatoriu si de a asigura respectarea acestora. Fapta unei per­soane de a-si fi atribuit calitatea de antrenor la un club sportiv nu se încadreaza în art. 240 C. pen., deoarece aceasta calitate nu poate fi considerata oficiala, atâta vreme cât, în sfera drepturilor si obligatiilor unui antrenor sportiv, nu intra si înde­plinirea unor acte producatoare de efecte juridice, proprii exercitiului autoritatii[4].
Prin îndeplinirea vreunui act legat de calitatea uzurpata se întelege efectuarea unui act care intra în atributiile functiei sau însarcinarii pe care o implica calitatea oficiala pretinsa de faptuitor. De pilda, autorul îsi atribuie calitatea de ofiter de politie si efectueaza perchezitia corporala asupra unei persoane. În practica judiciara sunt frecvente cazurile în care faptuitorii, folosind aceasta calitate oficiala, pretind si primesc sume de bani sub pretextul achitarii unei amenzi pentru o contraventie ima­ginara. Potrivit art. 33 lit. a) C. pen., având în vedere si dispozitiile art. 215 alin. (2), o asemenea fapta constituie uzurparea de calitati oficiale si înselaciune[5].
b) Cerinte esentiale. O cerinta a elementului material este ca folosirea calitatii oficiale sa se fi facut fara drept, adica fara un titlu legitim, indiferent daca subiectul nu l-a avut niciodata ori acest titlu a încetat sa mai existe (prin pensionare, destituire, revocare etc.).
c) Urmarea imediata consta în savârsirea actiunii incriminate si în crearea în acest caz a unei stari de pericol pentru autoritatea statului si a organizatiei de stat sau publice în numele careia s-a folosit fara drept calitatea oficiala[6].
d) Legatura de cauzalitate rezulta din însasi savârsirea faptei.
B. Latura subiectiva se prezinta sub forma intentiei, fie directa, fie indirecta. In­ten­tia trebuie sa existe atât în ce priveste calitatea oficiala pretinsa, cât si în legatura cu actul îndeplinit potrivit calitatii uzurpate.

4. Forme. Modalitati. Sanctiuni
A. Forme. Actele preparatorii si tentativa, desi posibile, nu sunt incriminate. Con­sumarea infractiunii are loc în momentul în care s-au savârsit cele doua actiuni incriminate si s-a produs urmarea imediata.
Daca faptuitorul a savârsit numai prima actiune, adica a folosit fara drept calitatea oficiala, oricât de mult s-ar prelungi în timp aceasta actiune, fapta se afla în faza tentativei, pe care legea penala nu o pedepseste. Numai daca se savârseste si cea de-a doua actiune, constând în îndeplinirea unui act legat de calitatea uzurpata, elementul material al infractiunii se realizeaza integral si, odata cu aceasta, fapta se prezinta în forma consumata.
Daca actiunea de folosire fara drept a unei calitati oficiale, însotita sau urmata de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se repeta la diferite intervale de timp, dar în executarea aceleiasi rezolutii, uzurparea de calitati oficiale ia forma infractiunii continuate, având ca moment al epuizarii momentul îndeplinirii ultimului act legat de calitatea oficiala uzurpata.
B. Modalitati. Aceasta infractiune nu prezinta modalitati normative, dar poate pre­zenta mai multe modalitati faptice, în raport cu felul calitatii oficiale atribuite, mo­dul de savârsire, mijloacele folosite etc.
C. Sanctiuni. Pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

andrei vladeanu scrie: nu e deloc urata treaba. ci fair play.
Mie, ca si simplu chibit mi se pare extrem de urata tocmai ca e lipsita de fair-play. Si tu stii asta.
Si mai urata e senzatia ca nu dialoghez/dialogam cu AV ci cu jegul ala de la federatie.
In fine, voi stiti.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

gor965 scrie:- CIPS-ul ce zice de toate astea de la noi ?
nu cunosc.
gor965 scrie:- Andrei, spuneai in emisiunile lui Tibi de la radio ca niciodata nu vei colabora cu Popescu !...ce te-a facut sa te razgandesti ?! :?
ma angajeaza.
gor965 scrie:- Sunt cheltuieli mari de decontat cu loturile nationale si eu m-as mira sa-si permita treaba asta Federatia, aflata la inceput de drum
si eu ma mir. acum o sa se vada daca poate sau nu sa faca ce zice.
gor965 scrie:- ne facem de kkt sa trimitem 2 loturi la CM ... asa ca cineva trebuie sa obtina din partea CIPS o hartie scrisa din care sa reiasa negru pe alb pe cine recunosc dumnealor !
e problema agvps si a mts
gor965 scrie:- cum draq reusim sa stricam instalatiile atunci cand par a merge cel mai bine, eu nu stiu...dar e clar ca suntem meseriasi la treaba asta ! :lol:
e parerea ta ca lucrurile merg bine.
The One Team

andrei vladeanu
Veteran

Albert scrie: Si mai urata e senzatia ca nu dialoghez/dialogam cu AV ci cu jegul ala de la federatie.
eu sunt. garantat.
The One Team

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Tu,tu..doar ca discursul e ala..jegos.Asta e, ai intrat in paine, te conformezi iti sustii angajatorul.Cum poti face asta stiind ce-ai sustinut atatia ani...ma depaseste.
Ce fac doi arginti...sau nah, un pumn ca doar se vede ca are penalu' buget, nu?
Doar de curiozitate: te-a convins doar cu salariul sau ai vazut vreun proiect bazate pe extrase de cont?
Oficiosu' federatiei va deveni pvtv, ppt si nada lotului va fi cpk?

MeluCatelu

Mesaj de MeluCatelu »

Andrei,am si eu o nelamurire:
Pe sportivii ( pescarii care si-au rupt oasele in concurs) participanti la aceste selectii/cn-uri.etc cine ii protezeaza de toate aceste du-te vino?
Ce vina au ei ca isi doresc sa ajunga sa fie cei mai buni in sportul pe care il iubesc.
Am vazut si am apreciat ca faci multe lucruri in directia sprijinirii tinerilor si a celor care nu au foarte multe posibilitati materiale insa au talent si dorinta de a participa in competitii.Un lucru absolut laudabil.
Insa daca o data ajunsi la un anumit grad de perfomanta se trezesc tarati in tot felul de mocirle ca sa nu mai vorbim de dispute legale, a cui este vina?
De ce ar mai investi cineva timp,bani si efort in participarea la un campionat national daca pe urma este ameninat cu parchetul?
C.S. CARP ZONE

andrei vladeanu
Veteran

MeluCatelu scrie:Andrei,am si eu o nelamurire:
Pe sportivii ( pescarii care si-au rupt oasele in concurs) participanti la aceste selectii/cn-uri.etc cine ii protezeaza de toate aceste du-te vino?
Ce vina au ei ca isi doresc sa ajunga sa fie cei mai buni in sportul pe care il iubesc.
Am vazut si am apreciat ca faci multe lucruri in directia sprijinirii tinerilor si a celor care nu au foarte multe posibilitati materiale insa au talent si dorinta de a participa in competitii.Un lucru absolut laudabil.
Insa daca o data ajunsi la un anumit grad de perfomanta se trezesc tarati in tot felul de mocirle ca sa nu mai vorbim de dispute legale, a cui este vina?
De ce ar mai investi cineva timp,bani si efort in participarea la un campionat national daca pe urma este ameninat cu parchetul?
de vina este faptul ca nu exista un sistem solid, bine reglementat legislativ.
The One Team

andrei vladeanu
Veteran

Albert scrie:Tu,tu..doar ca discursul e ala..jegos.Asta e, ai intrat in paine, te conformezi iti sustii angajatorul.Cum poti face asta stiind ce-ai sustinut atatia ani...ma depaseste.
Ce fac doi arginti...sau nah, un pumn ca doar se vede ca are penalu' buget, nu?
Doar de curiozitate: te-a convins doar cu salariul sau ai vazut vreun proiect bazate pe extrase de cont?
Oficiosu' federatiei va deveni pvtv, ppt si nada lotului va fi cpk?
eram sigur ca daca o intind cu tine la vorba o dai in mitocanii. asta e.

nu sustin pe nimeni.
mi-a zis Popescu sa-i dau o lista cu sportivi pt. a o valida la MTS. asta incerc sa fac.
The One Team

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

andrei vladeanu scrie:
gor965 scrie:- cum draq reusim sa stricam instalatiile atunci cand par a merge cel mai bine, eu nu stiu...dar e clar ca suntem meseriasi la treaba asta ! :lol:
e parerea ta ca lucrurile merg bine.
Atentie la semantica ! :D N-am spus ca lucrurile merg bine, ca oricum, la nivel decizional la noi romanii, n-au mers, nu merg si nici n-or sa mearga vreodata lucrurile bine ptr. toata lumea ! Ma refeream la faptul ca acum aveam nevoie de altceva decat un asemenea "razboi" intre structuri si-o rascoala a pescarilor de competitie ... ptr. c-o sa vezi, o sa fie circ !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

eram sigur ca daca o intind cu tine la vorba o dai in mitocanii. asta e.
Nu vad unde am facut asta. E o intrebare pertinenta, zic eu: exista vreun proiect care sa fie acoperit cu fapte acte si..lichiditati sau iar discutam discutii?
Si mai sunt curios ce a determinat schimbarea asta de discurs.Ce te-a determinat sa accepti sa te angajezi la federatie?Cu tot ce implica asta.

Ar mai fi o intrebare legata de Tata Nitu pe care-l flutura popescu p-aci ca fiind selectioner da' tare mi-e ca iar percepi aiurea asa ca la asta poate-mi raspunde ala cu federatia.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “Campionatul Mondial de Pescuit la Crap”