Vladut Mateianu scrie:Adi, trebuie sa intre 3 sectoare de cate 12 standuri , cu distanta intre standuri de 40 metri si distanta intre sectoare de 150-200 metri !
pai si nu intra 1 sector 600+200+600+200+600=2200 metri ( am pus si standul 10 m ) ... pana la 2500 metri mai e loc destul.
Am pus standul 10 mp...e mai mic? mai mare?
Eu cred ca intra la fix.
Daca stanul este 8x8 sunt 64mp,la 10mp vine ceva de genul 3.33 x 3.33
Conform regulamentului cerintele sunt urmatoarele:
10. In timpul competitiilor, distanta dintre standurile de pescuit (considerate din exteriorul unui stand pana la exteriorul altui stand) trebuie sa fie cuprinsa intre minim 40 si maxim 100 m pe lacuri si minim 70 m pe rauri.
11. Pozitia de pescuit a fiecarei echipe se compune dintr-un stand de 20X12 metri care poate fi folosit in intregime pentru instalarea corturilor si umbrelelor, colorate discret (verde inchis, kaki sau “camuflaj”) ; tarusii plasati la intervale de 20 metri, bine infipti in mal la limita coridorului de securitate, definesc zona de pescuit ; mai mult, este necesara crearea unui coridor, D, care va servi accesului organizatorilor, membrilor juriului, rezervelor, jurnalistilor si delegatilor asociatiilor participante.Accesul pe acest coridor este interzis publicului si spectatorilor.
Zona A - Acces autorizat pentru cei doi competitori, managerii (niciodata ambii simultan prezenti in stand) echipei respective si arbitrilor aflati in exercitiul functiunii.
Zona B - Acces autorizat pentru arbitri, rezerve, managerul echipei respective si presei, cu consimtamantul celor doi pescari din stand.
Zonele C si D – Acces autorizat pentru organizatori, arbitri, rezerve si presa , dar interzis publicului si spectatorilor.
Managerii echipelor, pot intra in sectoarele in care concureaza echipele lor; ei trebuie sa poarte un numar de identificare, care indica in mod clar functia acestora.
Organizatorii trebuie sa instaleze la fiecare stand un panou care indica numele si asociatia/clubul din care fac parte pescarii precum si numarul si greutatea pestilor capturati. Acest panou trebuie actualizat la fiecare 12 ore.
Teoretic. Practic, englezii s-au pishat pe el de regulament CIPS si au facut standurile cum au vrut ei, astfel incat sa se poata tine CM pe baltile lor liliputane......
Sunt putine lacuri care permit un concurs cu 36 de echipe la crap, nu mai zic de sectorizare echilibrata. Mie unul nu-mi vine in cap decat Sarulestiul ca intindere dar ca si egalitate intre sectoare asta e pur teoretica, practic nici o balta nu e echilibrata. Sunt de parere ca ar fi mai bine sa alegi locuri cat de cat mai bune pe 3 balti ecat sa ingramadesti toti pescarii pe una singura fara peste cu sterss maxim in care rezultatele nu vor fi deloc concludente.
Horgestiul e o balta buna care are peste mare dar si mic, dupa inundatia din 2010 s-a redus numarul trofeelor dar a crescut nr celor de 1-2 kg, deci conditii similare cu balta italiana.
Lansez precis la buza stufului si deodata...........
din punctul meu de vedere marea problema a unei manse secunde pe 3 lacuri este urmatoarea
(desigur, avantajul este ca gasesti lacuri bune si locuri echilibrate)
vor exista cate 4 loturi pe fiecare lac, din care primele doua vor merge in finala
ca la orice concurs pe loturi, pe la jumatea lui cel putin un lot (daca nu chiar doua) realizeaza ca sansele de a prinde locurile calificante sunt f f mici (mici)
si atunci incepe circul:
"da-mi banii pe care i-am cheltuit pana acum ca sa mergi in finala!"
"cat imi dai sa nu mai nadesc?!"
"te costa atat ca sa nadesc tare de tot!"
"lasa ca te ajut eu sa-l faci pe x"
etc
pe un sector de 12 standuri aceste lucruri sunt aproape imposibile