andrei vladeanu scrie:marin laurentiu scrie: ... cam cine plm crezi vine sa munceasca si sa dea el bani asa moka unui grup de pescari,pe ochi frumosi si pe..pasiune

:
cam Senzor, Carping, Energy, CCCorbu, Nexgen (Vulturul).
din pasiune, dar nu pe ochi frumosi.
vorbim de lucruri diferite Andrei...nu vorbeam mai sus de sponsorizari venite de la o firma de nada sau ajutoare pe "baza de prietenie"

din partea unor persoane mai potente financiar ca nea carstocea,nea vali martoiu sau Val... ce propune nentu' fane este cu totul o alta dimensiune...citeste aici:
"Cluburile nu sunt alcătuite din pescari, ci din persoane care pun în comun și fără drept de restituire, contribuția lor în bani, muncă etc., pentru a constitui o structură sportivă. Pescarii sportivi sunt persoane aflate într-o relație contractuală (contract sportiv) cu o structură sportiva...
Cât privește cluburile existente, ele trebuie să facă dovada că au capacitatea, prin eforturi proprii, să susțină activitatea sportivă competițională. Cluburile afiliate FRPS, au dovedit că au această capacitate ,din analiza pe care am făcut-o, studiind bilanțurile contabile ale cluburilor sportive de pescuit..."
asta inseamna patroni de cluburi,pescari cu contract,cluburi care trebuie sa prezinte anticipat un plan financiar foarte bine pus la punct cu bugete corespunzatoare care sa acopere toate cheltuielile unui sezon de pescuit...nu are nici o legatura cu situatia in care te ajuta pe tine Val cu 3000 de euro...te ajuta ca... vrea si ca ...poate.nu poti veni la o astfel de propunere cu un plan financiar bazat pe "lasa mah ca stiu eu ca Val o sa imi dea si la anu' ca e baiat bun..."

... dar daca nu..mai vrea sau nu mai poate?... ...nentu' fane zice ca sant cluburi in FRPS CARE FAC DOVADA unei astfel de organizari

...asa o fi?

...si marmota mai invelea la ciocolata sau se terminase staniolul?
andrei vladeanu scrie:marin laurentiu scrie: pescuitul obligatoriu trebuie sa ramana la nivel de amatori...nu va fi niciodata profesionist.

si asa va ramane. la fel ca: aeronautica, bridge, go, modelism sau scrable.
sporturi care functioneaza cu federatii.
eu stiu asta,nu trebuie sa imi spui mie...nu am afirmat niciodata ca pescuitul nu poate functiona cu o federatie, am spus doar ca nu poate functiona cu o federatie la modul in care o propune nentu' fane...din 2 motive: 1.ca nu vor exista oameni dispusi sa investeasca atat de mult intr-un club sportiv la nivel profesionist si 2.ca trecerea la profesinism incalca statutul cips si chiar al federatiei

doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani