Aprecierile mele pentru TOATE postarile din acest topic.(nu stiu daca aveai nevoie ...

Ce ai spus despre arbitraj : " Dar, la fiecare cantar puteau asista martori...deci, cine are dubii, poate sa-si puna om sa supravegheze competitia. Si nu mai sunt discutii."
...este singura varianta lucida care ia in calcul toate aspectele.
Tot din experienta personala va spun :
1.Am pierdut de doua ori podiumul pe Sarulesti ,iar in viziunea mea se datoreaza lipsei martorilor de la cantare. (sper din tot sufletul sa ma insel asupra acestui lucru). Aici nu a mai comentat nimeni ... desi a fost pe bani grei...sau ne calca o masina neagra?
2.Am pierdut pesti, timp si nervi in cel putin 3 concursuri din acest an in momentul in care partenerul "era obligat" de regulament sa participe la cantarul vecinilor.
3.Cel mai bun "paravan" pentru arbitrii sa zicem corupti este un martor "adormit" sau dezinteresat. De cate ori ati observat ca vecinul care vine la cantar verifica ce arata cantarul cu ce se scrie pe foaie ??? Nu mai pui ca-l chemi la extracantar in toiul noptii ...
Pentru a combina rezolvarea acestor 3 aspecte ,zic eu grele, ajung la "vorba" lui Vladut...