CAMPIONAT NATIONAL 2009 & CALIFICARI CM

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
nutrabite
Puncte: 0

Mesaj de nutrabite »

@Dn. Oana

In primul rand va doresc un sincer "la multi ani!" Sarbatori fericite, Sanatate si foarte multa impartialitate in pozitia pe care mai nou o ocupati respectiv Presedintele Federatiei Romane de Pescuit la Crap!

Revenind la subiect:

Nu vad de ce ar fi asha o mare problema daca la cantarire ar exista un martor de la o echipa concurenta? Unde este problema de fapt?

Costa bani? NU! (sa plecat de la ideea de a taia toatea costurile pe cat posibil in vederea obtinerii unei taxe minime scontand participarea unui numar mare de echipe)

Este o masura de "sigurantza" in plus? DA!

Ar scadea riscul de suspiciunilor asupra rezultatelor calificarilor? DA!

Onestitatea Arbritilor ar mai putea fi pusa la 'ndoiala? NU!

Reprezinta o abatere de la regulamentul CIPS? NU!

Aceasta masura nici macar nu cred ca ar mai trebuii trecuta printr-un vot al preshedintilor de cluburi ci pur shi simplu implementata.
Chiar nu pot vedea minusurile sau inconvenientzele pe care le-ar putea avea implementarea acestei conditii.
Ma gandesc ca ar fi totusi important sa vedem shi punctul de vedere al presedintilor de cluburi in privintza asta. Banuiesc ca si danshii dorect evitarea pe cat posibil a tuturor "necunoscutelor" care pot aparea pe parcursul calificarilor.
Deasemenea, potentialii participanti la calificari sunt rugati sa posteze parerea acestora visavis de aceasta masura.

Plecand de la premisa ca toata lumea vrea calificari corecte shi detasarea acestora de orice dubii shi incertitudini artunci de ce sa nu implementam shi aceasta prezenta la cantar a martorilor din partea echipelor concurente mai ales ca si regulamentul CIPS o prevede?

Acest post nu se vrea a fi unul tendentios sa a putea fi asociat cu alte interese obscure care vizeaza boicotarea calificarilor de anul acesta sau a organizarii lor. Deasemenea onestitatea Arbitrilor nu este pusa la indoiala prin acest post ci pur si simplu prevede o masura de siguranta (lipsita de costuri sau alte incoveniente) in plus!
Acest post se vrea a fi unul constructiv in vederea obtinerii unui mod foarte corect si lipsit de orice suspiciuni a organizarii calificarilor din 2oo9.
robert.n

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

nutrabite scrie:@Dn. Oana
In pozitia pe care mai nou o ocupati respectiv Presedintele Federatiei Romane de Pescuit la Crap!
O Federatie altfel inexistenta decit la nivel de intentie ! :oops: si cu un drum aspru si poate inchis spre recunoastere nationala , asta ca sa nu vorbim de FIPS ! :oops:

Atacul nu ne-a suprins ..... Cit priveste cantarirea fara martori - lucrurile stau simplu - si Cornel si Dl. Oana s-au contestat pe unde au apucat . Rosioru a spus , cu martori la cantar ca sa nu avem vorbe si ca sa fie lumina si clar . Dl. Oana spune NU - NU ( pe Cociorvata , in luna iunie ? - EFFEZET 12 - in nici un caz :lol: ) , fara martori , ca eu garantez , la ce ne trebuie martori ?????? Cine poate fura ? Zic si eu asa , dar doar asa ........
Pe mine unul ma umfla risul la asa propunere , atit timp cit stiu ce a patimit Cornel Rosioru cu niste calificari cristal si fara contestatii timp de3-4 ani ( cunoasteti scenariile de pe 2 forumuri , la modul in care toate lucrurile au fost clare ! ) , vizavi de niste calificari in care ne incredem unii in altii , ca doar suntem frati cu toti si exista o emulatie nationala intre pescarii de crap , astfel incit martorii la cantar sunt desueti .
Stiu , stiu , ca dragostea si onestitatea intre noi sunt maxime , stiu ca vorbele mele o sa deranjeze pe unii , stiu ca voi stirni discutii si polemici , dar simt nevoia de sinceritate . Sau poate de SINGURATATE !

Mi-e teama .............ca atunci cind veti intelege sa nu fie PREA TIRZIU ! :lol: :lol:

Un omagiu modest vizavi de cei care au fost Toma Caragiu si Octavian Cotescu !

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

[quote="Zarguzon Adi"]

CONCLUZIA ESTE UNA SINGURA:

PREZENTA MARTORULUI LA CANTAR ESTE OBLIGATORIE!

@Zarguzon Adi

CONCLUZIA ESTE ALTA SI ESTE EXACT PE DOS

''NICAIERI IN LUME LA NICI UN FEL DE CONCURS AMICAL,OFICIAL,CUPA MONDIALA ,CAMPIONAT MONDIAL NU ESTE NEVOIE DE DE MARTOR LA CANTAR DIN PARTEA CELORLALTE ECHIPE .ESTE NEVOIE DOAR DE ARBITRII COMPETENTI ,SERIOSI SI DE UN CONDUCATOR DE CLUB CARE SA APERE INTERESELE CLUBULUI PE CARE I-L REPREZINTA .[ECHIPELE INSCRISE DE CLUBUL RESPECTIV ]
Din cate stiu eu ,tu faci parte din Clubul Aquamania ,care este si el organizator al acestor calificari ,a votat sistemul care a fost stabilit si cred ca ar trebui ca orice nemultumire ai sa te adresezi prima oara presedintelui clubului tau si abia pe urma sa vi sa faci agitatie .
CE ESTE FOARTE SIGUR ESTE FAPTUL CA NU VOR FI MARTORI LA CANTAR DIN RANDUL PESCARILOR ,PESCARII NU AU VOIE SA IASA DIN STAND DECAT PENTRU NECESITATI FIZIOLOGICE ,EI SUNT VENITI LA PESCUIT SI NU CA SA FACA PE ARBITRII ,PE SPIONII ,PE GINITORII ,PE AGITATORII SI SA NASCOCEASCA CEEA CE NICI NU-TI DA PRIN CAP .
PESCARII SA-SI VADA DE TREABA LOR SA PESCUIASCA ,PRESEDINTII DE CLUBURI CARE SUNT SI ORGANIZATORI SA-SI APERE INTERESELE CLUBULUI LOR ,ARBITRII SA FACA CEEACE TREBUIE FACUT PENTRU CE SUNT PLATITI ,SI SA LASAM ODATA PENTRU TOTDEAUNA ACELE ACUZATII NEFONDATE PLECAND DE LA PREJUDECATA CA IN ROMANIA SE FURA SI SE FAC ARANJAMENTE .
TU CONTINUA SA PUI INTREBARI LUI SORIN PODARU IAR EL SA LE EXPUNA CAND VA FI SEDINTA TEHNICA PENTRU STABILIREA SISTEMULUI DE DESFASURARE A MANSELOR .
LA MULTI ANI SI SARBATORI FERICITE .

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

[quote="nutrabite"]@Dn. Oana

Revenind la subiect:

Nu vad de ce ar fi asha o mare problema daca la cantarire ar exista un martor de la o echipa concurenta? Unde este problema de fapt?

PROBLEMA ESTE CA PESCARUL CARE ASISTA LA CANTAR ,AR TREBUI SA PESCUIASCA IN ACEL TIMP ,DE CHESTIA CU MARTORUL LA CANTAR AR TREBUI SA SE OCUPE PRESEDINTII DE CLUBURI PARTICIPANTE .

Onestitatea Arbritilor ar mai putea fi pusa la 'ndoiala? NU!

TREBUIE SA PLECAM PE UN DRUM NOU IN VIATA SI SA NU MAI ACUZAM PE NIMENI DE REA INTENTIE ,MAI ALES SA PUNEM LA INDOIALA CORECTITUDINEA ARBITRILOR .ARBITRII VOR FI SELECTIONATI DE CATRE PRESEDINTII DE CLUBURI CARE VOR INSCRIE CONCURENTI LA COMPETITIE .
TOT PRESEDINTII DE CLUBURI VOR AVEA VOIE SA ADUCA UN OBSERVATOR DIN PARTEA CLUBULUI CARE SA ASISTE LA DESFASURAREA COMPETITIEI SI SA SEMNALIZEZE EVENTUALELE ABATERI DE LA REGULAMENT OBSERVATE .

Reprezinta o abatere de la regulamentul CIPS? NU!

DA ,REGULAMENTUL CIPS NU PREVEDE NICAIERI CA TREBUIE SA ASISTE OBLIGATORIU LA CANTAR MARTORI DIN ECHIPELE VECINE .

Aceasta masura nici macar nu cred ca ar mai trebuii trecuta printr-un vot al preshedintilor de cluburi ci pur shi simplu implementata.
Chiar nu pot vedea minusurile sau inconvenientzele pe care le-ar putea avea implementarea acestei conditii.
Ma gandesc ca ar fi totusi important sa vedem shi punctul de vedere al presedintilor de cluburi in privintza asta. Banuiesc ca si danshii dorect evitarea pe cat posibil a tuturor "necunoscutelor" care pot aparea pe parcursul calificarilor.
Deasemenea, potentialii participanti la calificari sunt rugati sa posteze parerea acestora visavis de aceasta masura.

Plecand de la premisa ca toata lumea vrea calificari corecte shi detasarea acestora de orice dubii shi incertitudini artunci de ce sa nu implementam shi aceasta prezenta la cantar a martorilor din partea echipelor concurente mai ales ca si regulamentul CIPS o prevede?

REGULAMENTUL CIPS NU PREVEDE ASA CEVA ,ACOLO ARBITRII SUNT SUVERANI ,CHIAR DACA SUNT DE NATIONALITATEA TARII ORGANIZATOARE .
DACA VIITORUL CAMPIONAT MONDIAL SE VA DESFASURA IN FRANTA ,TOTI ARBITRII CARE VOR OFICIA LA ACEL CAMPIONAT MONDIAL VOR FI FRANCEZI ,SI TOTUSI NIMENI NU TIPA CA SA SE ADUCA MARTORI OBLIGATORIU LA CANTAR DINTRE ECHIPELE VECINE .

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

oanavictor scrie: REGULAMENTUL CIPS NU PREVEDE ASA CEVA ,ACOLO ARBITRII SUNT SUVERANI ,CHIAR DACA SUNT DE NATIONALITATEA TARII ORGANIZATOARE ...
CM 2006, Montargil, Portugalia.

Se da semnalul de incheiere a concursului. Sarbii alearga cu masinile pe nisip fluturandu-si steagurile. Sunt campioni mondiali.

la doar cateva ore, la festivitatea de premiere, pe podium urca, in aceasta ordine: italia 3, serbia 2, portugalia, aur. cantarul a fost facut pe fiecare sector de doi arbitrii portughezi, care, sincer sa va spun, in afara de limba mamii lor, nu prea vorbeau altceva. in ultima noapte sarbii au mers la cantar la portughezi, pt ca asa au vrut ei (io am mers la cantar pe tot sectorul ca inghetam :D ). atat. nimeni n-a comentat, nimeni n-a acuzat tara organizatoare ca si-a dat aurul.

e doar un exemplu, evident.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

oanavictor scrie: ...ESTE NEVOIE DOAR DE ARBITRII COMPETENTI ,SERIOSI SI DE UN CONDUCATOR DE CLUB CARE SA APERE INTERESELE CLUBULUI PE CARE I-L REPREZINTA .[ECHIPELE INSCRISE DE CLUBUL RESPECTIV ]
Din cate stiu eu ,tu faci parte din Clubul Aquamania ,care este si el organizator al acestor calificari ,a votat sistemul care a fost stabilit si cred ca ar trebui ca orice nemultumire ai sa te adresezi prima oara presedintelui clubului tau si abia pe urma sa vi sa faci agitatie...
Aspectul asta, cu observatorii, nu s-a discutat la sedinta si e bine sa fie lamurit. Si hai sa nu mai ridicam in slavi regulamentul FIPS ca nu e nici pe departe complet si la anumite puncte nu este aplicabil la noi. E totusi un concurs intern si chiar daca respectam regulamentul FIPS ar trebui adaptat la realitatile si conditiile noastre.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

oanavictor scrie:[ ,,,ARBITRII VOR FI SELECTIONATI DE CATRE PRESEDINTII DE CLUBURI CARE VOR INSCRIE CONCURENTI LA COMPETITIE...
Asta e buna, selectionati de unde? Chiar daca mai merg pe la concursuri, nu am cum sa cunosc toti arbitrii... Ce sa mai vorbim de arbitrii APS, care am inteles ca sunt OK, dar eu, ca presedinte de club, nu-i cunosc. Ce fac, cum votez?
oanavictor scrie: ...TOTI PRESEDINTII DE CLUBURI VOR AVEA VOIE SA ADUCA UN OBSERVATOR DIN PARTEA CLUBULUI CARE SA ASISTE LA DESFASURAREA COMPETITIEI SI SA SEMNALIZEZE EVENTUALELE ABATERI DE LA REGULAMENT OBSERVATE...
Asta e OK
oanavictor scrie: ...VIITORUL CAMPIONAT MONDIAL SE VA DESFASURA IN FRANTA ,TOTI ARBITRII CARE VOR OFICIA LA ACEL CAMPIONAT MONDIAL VOR FI FRANCEZI ,SI TOTUSI NIMENI NU TIPA CA SA SE ADUCA MARTORI OBLIGATORIU LA CANTAR DINTRE ECHIPELE VECINE .
Corectie, a spus si Adi, validarea cantaririi (la echipele tarii organizatoare) se face de catre un reprezentant de alta nationalitate.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

@Organizatori:

Extras din regulamentul CIPS: There must be one steward assigned to each duo and a general steward for each sector. The individual and general stewards must have full knowledge of the rules of the competition. In order to assure that each duo has at least one steward constantly present, more stewards may be alternated in shifts. The weighing of a catch of a duo of the organizing nation will be validated not only by the steward in charge but also by a member from another country.

In alta ordine de idei participantii platesc taxa , dar chiar daca exista cluburi care sponsorizeaza unele echipe, asta nu inseamna ca trebuie sa ne batem joc de banii conducatorilor acelor cluburi.
Cum pot fii suverani arbitrii pe banii concurentilor?

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

am trait s'o vad si p'asta...Zarguzon face afirmatia ca "pe vremea lu' Rosioru era mai bine"...dupa atatia ani in care a avut de reprosat diverse in legatura cu sistemului de organizare al Calificarilor...facut de catre APCR prin presedintele Asociatiei... Cornel Rosioru.

:D :D :D :D :D

Arbitrii trebuiesc nominalizati si alesi de toate cluburile care vor avea echipe inscrise la Calificari. Retributia lor sa fie mai mare decat la alte concursuri...pentru stimularea lor si constientizarea importantei competitiei...Sa nu incepeti cu .."de unde...de ce...platiti in plus",sau alte treburi de genul asta... ca daca se inscriu cel putin 40 echipe la primele 2 manse cum ati anticipat la momentul cind s-a votat sistemul actual o sa ajunga bani de deplasare chiar daca se vor da mai multi bani la arbitrii.
The One Team Romania
Event Promoter IBCC

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Vali Vesa scrie:
oanavictor scrie:[ ,,,ARBITRII VOR FI SELECTIONATI DE CATRE PRESEDINTII DE CLUBURI CARE VOR INSCRIE CONCURENTI LA COMPETITIE...
Asta e buna, selectionati de unde? Chiar daca mai merg pe la concursuri, nu am cum sa cunosc toti arbitrii... Ce sa mai vorbim de arbitrii APS, care am inteles ca sunt OK, dar eu, ca presedinte de club, nu-i cunosc. Ce fac, cum votez?

@Vali

aria de selectie este destul de mica ,trebuiesc cam 10 arbitrii pentru fiecare din primele 2 manse ,fiecare presedinte de club poate face propuneri ,inclusiv sa mergem de mana la sediul celor de la APS si sa vorbim cu ei .1-2 de la tine ,1-2 de la aquamania ,1-2 de la piatra neamt ................etc .
Poti aduce oameni de la tine de la firma ,i-i inveti regulamentul si cum sa cantareasca si astia sunt ..........cu astia dansam .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”