In primul rand, vreau sa va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de noi si ne-ati tinut pumnii.
Dar, din pacate, de data asta nu am avut nici o sansa. Nada noastra care de cele mai multe ori a facut diferenta, aici era doar cea mai eficienta momeala ptr somn ! Am prins intr-o ora 8 bucati, intre 2 si 15 kg, plus inca o ruptura datorata gabaritului depasit al "moacei".
Am pescuit in A , intrand in locul lui Tatae si incercand sa indrept situatia. Din pacate nu am reusit. Cred ca aceasta a fost singura scapare a organizatorilor. Un stand(A4) cu apa de 9 m la 15 metri de mal si 14 metri la o distanta de 30 de metri de mal !

Standurile din stanga si din dreapta, adancimi normale, intre 3 si 6 metri in functie de distanta.
In groapa din fata standului nostru locuiau somnii. Multi si mari. Iar nadirea cu bilele Planet 1016 nu a fost deloc inspirata.

I-a starnit pe mustaciosi, iar crapii au disparut din zona. Africa de Sud, Namibia(echipa in totalitate de albi, de origini germanice) si Anglia, adica echipele care cunosteau balta, au pescuit doar la porumb si bile de fructe. Saculet solubil, "ceva" pe el si "altceva" la carlig, de preferinta flotant.Fiecare dintre aceste echipe a nadit cu cel putin 1 tona de nada, noua nu ne venea sa credem cand incepeau sa nadeasca cu lopetile, la maximum 40-50 de metri de mal.
A doua zi am aflat ce era si acel "ceva" de pe saculetul solubil, care colora apa in verde.Pana seara , am avut si noi. Apoi echipele din B si C au inceput sa prinda constant, urcand in clasament. Dar era prea tarziu, plus ca in A locul 15 parea greu de depasit....
Concluzii:
1. Pe africani nu ii bateam nici daca mai tinea concursul un an , nici daca o luam de la inceput cu lectia invatata.
2.Daca nu aveam standul acela blestemat ne puteam bate doar ptr. locurile 4-6. Atat.
3.Daca faceam o prospectie, ne bateam cu Anglia si cu Namibia ptr locul 2.
4.Stilul de pescuit practicat de ei nu l-a practicat NIMENI inca in Romania ! Iar acel "ceva" poate revolutiona pescuitul de la noi din tara.....
5. Va las in tensiune, deoarece Andrei pregateste un articol foarte amplu despre aceasta expeditie minunata, articol care va va lasa cu gura cascata. Pe toti.Noi nici acum nu o putem inchide....
PS. Multumim lui Costel Stanila, omul care ne-a ajutat teribil si a fost un adevarat manager al echipei. Fara el, locul 9 ar fi fost un vis...
PS 2 Despre organizare, nu se poate scrie in cuvinte .....Vom posta cateva poze care vor spune totul. Andrei a spus doar un cuvant : "RESPECT , SOUTH AFRICA !"