Campionatul Mondial Africa

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

Cred ca in AVP o sa fie un articol interesant, totusi ceva imi scapa sau imi creaza senzatia unor disproportii de forte (ori unul din principiile unei competitii corecte ar fi egalitatea de sanse )...
Nu stiu prea multe ....ca nu ati divulgat inca :D dar:
----50 de pesroane contra 8- sau 10 ---- e cam mult, nu cumva regulamentele actuale sunt putin depasite, apoi
---- 1 tona de nada contra 200- 300 kg ----iar o chestie nasoala ----pai foarte bine ar fi putut baietii sa arunce 2 tone sau 3 ca erau la ei acasa si aveau de unde. Nu ar fi fost mai bine sa fie o cantitate limitata de nada ??? studiezi lacul, iti stabilesti o strategie, o nada, dar daca ai intrat in stand PA, la revedere, sa nu mai poti face nimic, te descurci cu ce ai pregatit si in limita unei cantitati prestabilite prin regulament ----
Nu am experienta unor concursuri, dar daca lucrurile se rezolva in 3 ore---pentru ca echipa "bine organizata " a aruncat 1 tona de nada in apa ---nu contest capabilitatea, antrenamentul sau organizarea echipei ---ci doar faptul ca au omorat competitia beneficiiind de un avantaj cantitativ...
DAca in regulament ar fi fost specificata o cantitate maxima de nada , etc...probabil ca mai multe echipe se bateau pentru titlu pana la sfarsit...Cand ati spus de 50 de persoane si o tona de nada parca si vedeam echipa Africii ca o banda rulanta ---care incepe de la magazinul de pescuit, baietii cu preparatul, inca doi care fac saculete solubile, trei pentru momeala pe carlig si apoi -----pleoscaitorii cu lopeti in apa----
Ca sa revin, intrebarea mea este una singura si simpla- ----oare asta a fost o competitie corecta ---mie sincer nu-mi pare---- oricum felicitari pentru locul obtinut...

Razvan Paunoiu

refritor la accesul la finantare si suport NO COMMENT ---daca nu suntem in stare sa sprijinim o echipa nationala NO COMMENT---insa aici putem discuta ore in sir ---

cornel rosioru
maestru emerit
Puncte: 0

Mesaj de cornel rosioru »

@Fridey
Africa de Sud nu a incalcat regulamentul cu nimic, dar l-au revolutionat.
De anul viitor va fi modificat si mai mult ca sigur cantitatea de nada fa fi limitata.

Cei din spatele echipei au facut munca grea, pescarii au fost doar sportivi..
Nici acest lucru nu e interzis de regulament.
Ce ne-a impresionat pe noi a fost faptul ca acestia erau pescari care au participat la calificari si venisera din proprie initiativa sa ajute lotul national.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

cornel rosioru
maestru emerit

Roger scrie:
cornel rosioru scrie: Daca in Romania echipa Senzor pare foarte bine organizata, acolo am invatat ce inseamna organizare si cum arata o echipa nationala.
Si totusi daca in cazul Angliei nu e nici o surpriza,Africa de sud si mai ales Namibia in anii trecuti nu au contat.Acolo sus era o Serbie,o Croatie,etc.O sa ne lamurim dupa ce vedem articolul lui Andrei.
Africa de Sud a patit prin Europa cam ce-am patit noi acolo.
Adica pina cind ne-am prins cam cum merge treaba pe acolo sa terminat concursul. :lol:
Oricum aceasta masinarie nu putea fi batuta acasa.
Sa admitem ca stiam tot ce trebuie , locul 1 era ocupat, ne luptam cel mult pt. 2-3.
Cornel Rosioru ,

Schumi

Mesaj de Schumi »

cornel rosioru scrie:
Roger scrie:
cornel rosioru scrie: Daca in Romania echipa Senzor pare foarte bine organizata, acolo am invatat ce inseamna organizare si cum arata o echipa nationala.
Si totusi daca in cazul Angliei nu e nici o surpriza,Africa de sud si mai ales Namibia in anii trecuti nu au contat.Acolo sus era o Serbie,o Croatie,etc.O sa ne lamurim dupa ce vedem articolul lui Andrei.
Africa de Sud a patit prin Europa cam ce-am patit noi acolo.
Adica pina cind ne-am prins cam cum merge treaba pe acolo sa terminat concursul. :lol:
Oricum aceasta masinarie nu putea fi batuta acasa.
Sa admitem ca stiam tot ce trebuie , locul 1 era ocupat, ne luptam cel mult pt. 2-3.
Cu tot respectul pentru dumneavoastra si pentru lotul Romaniei dar daca chiar credeti in ultima propozitie scrisa mai bine stati acasa si nu mai participati,...............daca plecati intr-un concurs fara un psihic bun si fara sa credeti ca puteti castiga locul 1 nu aveti nici o sansa in orice competitie sportiva si asta o spune un fost sportiv de performanta.

victorash

Mesaj de victorash »

Felicitari lotului national chiar daca locul ocupat in final nu a fost unul la care sa ne asteptam.
Cred ca toata lumea e constienta ca lotul a fost unul care merita cel putin un loc pe podium avand in vedere experientele anterioare si componenta lui, nada folosita, tactica etc.
Problema pe care o vad eu si cred ca nu sunt singurul este mentalitatea romanilor in comparatie cu a celorlalti cat si lipsa fondurilor in vederea antrenamentelor si le voi detalia pe rand mai jos:

mentalitatea:
-bineinteles ca in orice tara exista opinii diferite intre cluburi/asociatii, bineinteles ca in orice tara exista certuri bazate pe interese comerciale si asta e normal ca de aia am ales democratia...dar nu exista tara ca romania unde certurile si interesele duc pana la Lotul national de oricare sport ar fi el..aici ar trebui sa intervina partea de "unitate" intre romani unde interese nu mai exista si toata lumea sustine Romania trup si suflet...vezi echipa Africii. Aici ar trebui lucrat, dar mi-e frica de faptul ca nu o sa reusim niciodata sa schimbam aceasta mentalitate.

fonduri:
-in momentul actual, fara un organism-federatie care sa sustina deplasari internationale, antrenamente etc, singurul mod de "supravietuire" sunt sponsorizarile. In Romania sponsorizarile sunt la stadiul incipient, mult mai dezvoltate in pescuitul la rapitori decat la crap si e de inteles: pentru ca acolo sunt mai putine certuri decat la crap si sponsorul prefera sa arunce cu bani intr-un concurs de pescuit si nu unul de balacareli.
-Nu e normal sa te duci la un Campionat Mondial pe o balta pe care nu o cunosti si nu ai facut nici un antrenament si sa avem pretentii de podium, oricate bile bune si echipe bune avem.
-in locul vostru as fi facut un cont de "ajutor echipa nationala" unde pescarii puteau sa puna cate un eur..2 de fiecare si probabil se strangeau ceva banuti pentru macar un antrenament...toata lumea are bani pentru 2, 3 concursuri de 1000, 2000 eur/an...cred ca aveau si 2, 3 eur pentru echipa nationala. NU era un gest rusinos si era o palma pe obrazul cui trebuie :roll:
F&H se va implica in anul urmator pentru macar un antrenament afara al echipei nationale...sper sa nu fiu singurul care m-am gandit la asta si gestul va fi repetat si de altii cu bugete mult mai mari.

stima,

victor

cornel rosioru
maestru emerit

@Schumi
Cind am plecat din tara aveam comvingerea ca venim cu aurul.
Lotul era foarte montat, in cel mai rau caz ne gindeam la o alta treapta a podiumului.
Dar si asa in afara medaliilor de aur, argint sau bronz era considerat un esec.(asta se intimpla inainte de a ajunge)
Dupa ce am vazut acolo insa am tras concluzia ca Sud Africanii nu puteau fi batuti de nimeni acasa.
Toate medaliile care au fost aduse in acesti ani s-au datorat psihicului puternic avut si muncii titanice.
In Africa ne-am comvins ca pe linga psihic si talent mai trebuie multe.
Cornel Rosioru ,

dinu sorin

Mesaj de dinu sorin »

M-am uitat la poze.Am studiat foarte atent standurile Africii de Sud.Nu am vazut niciodata,in vreo competitie de pescuit sportiv la crap,un astfel de stand.Totul arata impecabil,pus la locul lui.Nu mi-am inchipuit vreodata ca asa trebuie sa arate un stand,pt. o partida de 72 ore,chiar si la un campionat mondial.Aduce mult mai mult cu un pescuit la stationar la scara macro.Cred ca e destul de greu sa anticipezi un astfel de lucru.Nu este vorba de mentalitate sau alte lucruri de genul.....Nu ai fost acolo inainte,nu ai vazut conditiile,nu ai pescuit-nu ai de unde sa stii.Este un gen de pescuit la crap care.dupa parerea mea,acum a fost inventat.Sau il stiau doar africanii.Extrem de greu de contrat.Personal,consider rezultatul meritos in conditiile date.Anul viitor campionatul este in FRANTA,peste 2 ani poate va fi in AUSTRALIA.Vor castiga australienii.Ai nostri nu vor avea de unde sa stie ca se prinde doar la vezica de cangur.Si chiar daca ar sti......... :D :D :D

Razvan Paunoiu

Asa este, organizare militara, dau senzatia de eficienta deplina si control nimic nu este pus aiurea (pana si lopetile alea le-au pus la locul lor :D )....si culmea iti dai seama de asta doar privind niste imagini statice......iar situatia din celelalte standuri iti accentueaza si mai mult aceasta senzatie de ordine si disciplina.

Cred ca baietii au avut stabilit pas cu pas ce au de facut si nu prea sau abatut de la asta.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Wow ,am cascat si eu gura la mai toate fotografiile si sunt impresionat de absolut tot !
Fiindca nu am treaba cu concursurile ,am o nelamurire in cap ...cat de mult conteaza greutatea ansamblului Lanseta + Mulineta intr-un "show" de genul asta ,fiindca vad la mai multi membri ai echipei Africii o lanseta cu inel de plecare f.mic si o mulineta mai mica decat BBRLC (pe care le au majoritatea ). Si-au ales echipament special ptr. ocazia asta ,ori asa pescuiesc de obicei ?
http://southafrica.sunphoto.ro/South_Af ... WZCCGNMCRE
http://southafrica.sunphoto.ro/South_Af ... TCMPCPNPKP
http://southafrica.sunphoto.ro/South_Af ... TLKKCOLBBP
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”