petre iulian scrie:Dan Mitranescu scrie:
Motto-ul nostru o sa fie : " o zi pescuim , dupa care pe primii dintre noi ii slujim ! "

--------
fi atent : "pescuim ,nu pescuim , noi la sfarsit totul impartim "
Mai calculeaza varianta propusa de mine

.....cu cine am vorbit astazi nu era din `haita verde

.....cum am mai zis ma supun majoritatii si sunt sigur ca si ceilalti din `haita o sa faca la fel.Maine daca am timp o sa calculez cateva concursuri din urma dupa ambele propuneri sa vad care-i treaba

... , totusi noi o sa fim mai multi . Mai greu de "impartit" , dar mai usor de castigat.
Hai sa terminam , ca pe urma suntem luati in serios.
Uite si cu clasamentul tau .
Sper ca am inteles bine si totodata sa inteleaga toata lumea .
Tu doresti astfel : Pe mansa clasamentele pe cantitate si calitate vor fi notate astfel :
locul 1 - 1p ,
2- 2p ,
3 -3p ,
4-4p ,
5 - 4,1 p ,
6-4,2 p ,
7- 4,3p ,
8- 4,4p,
9- 4,5p,
10-4,6p.
Dupa o mansa se ia in calcul suma punctelor obtinute in cele doua clasamente . Ex. locul 3 calitate si 7 cantitate inseamna 3+4,3 = 7,3 puncte . Suma punctelor pe toate mansele da clasamentul final .
Sistemul acesta ia in calcu echipele mai prost clasate in prima etapa pentru a le tine in cursa . ( Pentru mine locul 5 sau 4,1 in varianta ta , tot aia inseamna ca sanse , dar hai sa zicem ca iluzia matematica o sa tina echipele active )
Problema apare la discrepantele ce pot aparea intre echipe .
Spre exemplu o echipa care termina sectorul cu 1-1 face 2 puncte , iar alta care in sistemul actual termina pe 2 cu 2 cantitate si 5 calitate , face 6,2 puncte. Locul trei teoretic termina cu un punctaj mai mare . Deci :
Locu 1 (1-1) - 2 p
2 (2-5) -- 6,2p
3 (3-4) - 7 p
Adica diferente prea mari intre prima clasata si urmatoarele . Exact problema de la CN de acum 2 ani in care Carping a facut 1-1-1 adica 3 puncte si urmatoarea clasata avea 12 puncte. Am fugit repede dupa etapa la AGVPS sa spunem ca nu se poate asa ceva si ca nu am inteles prea bine ce a tipat o luna pe forum un nebun ( adica eu )

.
Si uite ca tocmai ti-am gasit rezolvarea :
Avem doua echipe :
Una face 1 cantitate si 9 calitate , iar alta face 3 calitate si 3 cantitate .
Cu ce puncte pleaca echipele astea de pe sector in varianta ta ?
Prima cu 5,5 si cea de a doua cu 6 .
Adica prima este mai buna .
Asta vrei sa ma lamuresti ?