Cezar Bibu scrie:@Dan Mitranescu,
Uite , ca sa nu zici c-ai venit cu sorcova si n-ai fost daruit

, iti dau doua exemple (unul clasic si unul care mi s-a intimplat recent) care-mi vin acum in minte, referitor la pastrarea pestilor in sac si necintarirea lor.
1.Cupa Pelicanul, editia I
Concurs mamut, pesti destul de mici ,neprinsi pina atunci , nimeni nu stia la ce-o sa mearga, premiul cel mare-imeens-400 milioane. In ultima seara se bateau trei echipe pentru acest pot : Sipos-Micula, Matty-Nae Badulescu si Adriano-Sandel. In spatele lor, tot tacimul, arbitri, martori, observatori, organizatori ! Dimineata, Adriano, ramas si singur, nu cintareste nimic, cu riscul scaderii la greutate si-si vede de pescuit , dar la 12, cind se trage linie, cistiga cu 3-4 kg ! El a preferat sa nu cintareasca dimineata pentru ca s-ar fi creat inerent galagie pe mal, mai ales ca nu pescuia f departe, plus ca l-ar fi scos un pic din transa aia in care intri cind ai pestele pe vad...
2.Cupa Clubul Pescarilor, Tincabesti
Concurs lejer, amical, cistigatorii pe sectoare se cam stabilisera in trei zile..Mai raminea locul secund..Eu cu Val, pe un loc relativ de rahat, care nu era periculos, am prins noi cite ceva, dar in ultima noapte foarte bine, si am hotarit sa nu cintarim dimineata decit citiva, astfel ca echipa care era atunci pe 2 sa nu se ambaleze si sa pescuiasca relaxat, ceea ce au si facut ! Noi am mai lovit intre 8 si 12 ceva pesti, astfel ca la sfirsit, am cistigat locul 2 lejer !
Bineinteles, astea sunt doua exemple, pot fi combatute, problema e insa in alta parte ! Mie mi se pare ca suferim cam mult de "scenarita" , in dauna pescuitului real ! Citi posteaza sau vizualizeaza la acest "liber la discutii" , in care se vad numai furaciuni, si citi la tehnica, pescuit, echipament ? Citi din cei care posteaza la "competitii" , si nu oricum, ci cu consecventa ,au fost la cel putin 3 concursuri, pe cel putin 3 balti, in conditii diferite de peste, cantitati, regulamente, conditii climaterice,etc? Citi dintre "new-comerii" ( si aici departe de a fi ironic, ba dimpotriva, am incercat sa ajut citiva , dupa puterile mele) care ba n-au putut sa vina la un concurs ca e scump, ba ca n-au avut loc, ba ca era aranjat, au venit la un concurs tare sa doarma in spatele unui stand, sau sa intrebe, sau macar sa traga cu ochiul cum de prind peste astia care tot fura pe la concursuri ?
Scuze pentru aceasta ultima parte cam off-topic, ar putea fi trecut dincolo

, nu te cunosc, nu ma cunosti, dar sper sa n-o iei ca pe ceva personal...