Daca acum 3-4 ani erau ceva probleme in "dotarea" pescarilor de la echipament si pana la stil de pescuit , acum lucrurile sunt mult schimbate. Daca acum 3-4 ani nu se inventase firul de 0,20 acum nu stiu cine mai vine la concurs fara el . La fel au progresat lucrurile la toate capitolele .
Purtam o discutie acum ceva timp in urma afirmatiei pe care o facusem si anume ca pe Moara sunt standuri echilibrate. De fapt valoarea echipelor era cu diferente mari si o echipa buna putea castiga si de pe locuri mai slabe. Acum cand aceste diferente nu mai sunt evidente intre concurenti valoarea standurilor a inceput sa conteze.
La vremea respectiva a aparut ideea cu "cei mai mari 5 pesti" care a avut multi adepti crezand ca acest lucru echilibreaza balta si ca cei care "stiu sa prinda mult" nu stiu sa prinda "calitate". Dupa concursul in care am tras standul 1 si am castigat detasat ( cu o medie a primilor 5 pesti care nu stiu sa fi fost pe Moara pana acum ...) am crezut ca ne-am "revenit" ... Nu a fost asa ...
Dupa ce in doua concursuri ( Tancabesti si Moara ) se joaca la 0 dupa care tragand un stand cu pesti mari se castiga nimeni nu sesizeaza de unde vine problema ?
Pai joaca la 0 la cantitate si recupereaza pe urma pe alt stand !!!
Fac o paranteza si vreau sa apreciez pescarii care au jucat la 0 in aceste concursuri chiar daca au fost judecati pentru noncombat. Pentru mine sunt pescari care demonstreaza ca stiu sa "citeasca" o apa. In concursul actual toti au ales pontoanele si standul din padure era liber !

Revin. Pentru echilibrarea concursurilor au gandit mult unii inaintea noastra. Se numesc CIPS-FIPS . Pe loturi cu grile ( ... si cantitate ) este cea mai buna varianta. La noi este insa o problema deoarece ideea nu este "comerciala" si daca se inscriu doua loturi bune deja nu mai se baga nimeni ... Corect !
Deci ideea de lot dispare momentan ...insa putem sa pastram sectoarele si grilele:
P.S.
Trei zile.
Trei sectoare.
Grile secrete si multiple. ( dezvoltam daca este cazul )
Schimbare in fiecare zi cu pauza de o ora (fiecare primeste locul nou la expirarea mansei precedente )
Clasament pe puncte pe fiecare mansa.
Numai cantitate.