schimbare in regulament la concursurile pe MV2

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: schimbare in regulament la concursurile pe MV2

Mesaj de Dan Mitranescu »

Vladut,
Daca acum 3-4 ani erau ceva probleme in "dotarea" pescarilor de la echipament si pana la stil de pescuit , acum lucrurile sunt mult schimbate. Daca acum 3-4 ani nu se inventase firul de 0,20 acum nu stiu cine mai vine la concurs fara el . La fel au progresat lucrurile la toate capitolele .
Purtam o discutie acum ceva timp in urma afirmatiei pe care o facusem si anume ca pe Moara sunt standuri echilibrate. De fapt valoarea echipelor era cu diferente mari si o echipa buna putea castiga si de pe locuri mai slabe. Acum cand aceste diferente nu mai sunt evidente intre concurenti valoarea standurilor a inceput sa conteze.
La vremea respectiva a aparut ideea cu "cei mai mari 5 pesti" care a avut multi adepti crezand ca acest lucru echilibreaza balta si ca cei care "stiu sa prinda mult" nu stiu sa prinda "calitate". Dupa concursul in care am tras standul 1 si am castigat detasat ( cu o medie a primilor 5 pesti care nu stiu sa fi fost pe Moara pana acum ...) am crezut ca ne-am "revenit" ... Nu a fost asa ...
Dupa ce in doua concursuri ( Tancabesti si Moara ) se joaca la 0 dupa care tragand un stand cu pesti mari se castiga nimeni nu sesizeaza de unde vine problema ?
Pai joaca la 0 la cantitate si recupereaza pe urma pe alt stand !!!
Fac o paranteza si vreau sa apreciez pescarii care au jucat la 0 in aceste concursuri chiar daca au fost judecati pentru noncombat. Pentru mine sunt pescari care demonstreaza ca stiu sa "citeasca" o apa. In concursul actual toti au ales pontoanele si standul din padure era liber ! :wink: ... )

Revin. Pentru echilibrarea concursurilor au gandit mult unii inaintea noastra. Se numesc CIPS-FIPS . Pe loturi cu grile ( ... si cantitate ) este cea mai buna varianta. La noi este insa o problema deoarece ideea nu este "comerciala" si daca se inscriu doua loturi bune deja nu mai se baga nimeni ... Corect !
Deci ideea de lot dispare momentan ...insa putem sa pastram sectoarele si grilele:

P.S.
Trei zile.
Trei sectoare.
Grile secrete si multiple. ( dezvoltam daca este cazul )
Schimbare in fiecare zi cu pauza de o ora (fiecare primeste locul nou la expirarea mansei precedente )
Clasament pe puncte pe fiecare mansa.
Numai cantitate.

booghy28
Pescar de competitie

Mesaj de booghy28 »

GeorgeB scrie:
Vladut Mateianu scrie:

PS Rog pe cineva mai cu rabdare sa ne faca un top 10 la Cupa Iernii, in varianta in care s-ar fi luat ca punctaj final : loc general mansa 1 + loc general mansa 2. Sau loc sector mansa 1 + loc sector mansa 2 ! :wink:
Imagine
eu nu am inteles cum s-a obtinul totalul la puncte la final in acest tabel.... poate nu am fost destul de atent
mie mi-a dat altceva......
Fişiere ataşate
CLASAMENT CU PUNCTAJ PER MANSA.PNG
CLASAMENT CU PUNCTAJ PER MANSA.PNG (76.97 KiB) Vizualizat de 1866 ori
Divizia de crap al Clubului Sportiv Green Lake
Imagine

GeorgeB

Mesaj de GeorgeB »

Am facut clasament individual pe fiecare mansa si apoi ( M1 + M2 ) / 2 = Punctaj Final
Calitatea a fost pusa la "general" nu am stiut calitatea pe fiecare mansa in parte pentru a o putea identifica corect in punctajul final.

LE: atasez si fisierul excel pe care am lucrat. este arhiva zip pentru ca siteul nu permite atasarea de fisiere .xlsx
Fişiere ataşate
Mv2.zip
Mv2
(36.08 KiB) Descărcat de 68 ori

booghy28
Pescar de competitie

Mesaj de booghy28 »

GeorgeB scrie:Am facut clasament individual pe fiecare mansa si apoi ( M1 + M2 ) / 2 = Punctaj Final
Calitatea a fost pusa la "general" nu am stiut calitatea pe fiecare mansa in parte pentru a o putea identifica corect in punctajul final.

LE: atasez si fisierul excel pe care am lucrat. este arhiva zip pentru ca siteul nu permite atasarea de fisiere .xlsx
da , dar de exemplu standul A4 / B22 , punctaj prima mansa 4 + punctaj a 2-a mansa 4 = 8 puncte impartit la 2 manse = 4 puncte , iar in tabel daca introduci formula de ex h3+n3/2 , el iti imparte mai intai n3 la 2 si apoi aduna cu h3 , iti imparte mai intai mansa a-2a si apoi aduna cu mansa 1,nu calculeaza corect .... mai adaugi o coloana in care cumulezi punctele din ambele manse si apoi /2
ex o3 = h3+n3 iar rez final va fi o3 / 2
Divizia de crap al Clubului Sportiv Green Lake
Imagine

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Dan Mitranescu scrie:Vladut,
Daca acum 3-4 ani erau ceva probleme in "dotarea" pescarilor de la echipament si pana la stil de pescuit , acum lucrurile sunt mult schimbate. Daca acum 3-4 ani nu se inventase firul de 0,20 acum nu stiu cine mai vine la concurs fara el . La fel au progresat lucrurile la toate capitolele .
Purtam o discutie acum ceva timp in urma afirmatiei pe care o facusem si anume ca pe Moara sunt standuri echilibrate. De fapt valoarea echipelor era cu diferente mari si o echipa buna putea castiga si de pe locuri mai slabe. Acum cand aceste diferente nu mai sunt evidente intre concurenti valoarea standurilor a inceput sa conteze.
La vremea respectiva a aparut ideea cu "cei mai mari 5 pesti" care a avut multi adepti crezand ca acest lucru echilibreaza balta si ca cei care "stiu sa prinda mult" nu stiu sa prinda "calitate". Dupa concursul in care am tras standul 1 si am castigat detasat ( cu o medie a primilor 5 pesti care nu stiu sa fi fost pe Moara pana acum ...) am crezut ca ne-am "revenit" ... Nu a fost asa ...
Dupa ce in doua concursuri ( Tancabesti si Moara ) se joaca la 0 dupa care tragand un stand cu pesti mari se castiga nimeni nu sesizeaza de unde vine problema ?
Pai joaca la 0 la cantitate si recupereaza pe urma pe alt stand !!!
Fac o paranteza si vreau sa apreciez pescarii care au jucat la 0 in aceste concursuri chiar daca au fost judecati pentru noncombat. Pentru mine sunt pescari care demonstreaza ca stiu sa "citeasca" o apa. In concursul actual toti au ales pontoanele si standul din padure era liber ! :wink: ... )

Revin. Pentru echilibrarea concursurilor au gandit mult unii inaintea noastra. Se numesc CIPS-FIPS . Pe loturi cu grile ( ... si cantitate ) este cea mai buna varianta. La noi este insa o problema deoarece ideea nu este "comerciala" si daca se inscriu doua loturi bune deja nu mai se baga nimeni ... Corect !
Deci ideea de lot dispare momentan ...insa putem sa pastram sectoarele si grilele:

P.S.
Trei zile.
Trei sectoare.
Grile secrete si multiple. ( dezvoltam daca este cazul )
Schimbare in fiecare zi cu pauza de o ora (fiecare primeste locul nou la expirarea mansei precedente )
Clasament pe puncte pe fiecare mansa.
Numai cantitate.
Da Dane, ai dreptate. Din pacate la noi ideea de lot este prost inteleasa, am vazut echipe de 2 pescari de se cearta intre ei, la un lot de 9 pescari ce sa mai zic ? :D
Asa ca, hai sa gandim impreuna un sistem viabil ptr cupa primaverii, orice sfat si sugestie venite de la tine le accept cu placere. Deci, poti sa dezvolti putin ideea ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

GeorgeB

Mesaj de GeorgeB »

booghy28 scrie:
GeorgeB scrie:Am facut clasament individual pe fiecare mansa si apoi ( M1 + M2 ) / 2 = Punctaj Final

da , dar de exemplu standul A4 / B22 , punctaj prima mansa 4 + punctaj a 2-a mansa 4 = 8 puncte impartit la 2 manse = 4 puncte , iar in tabel daca introduci formula de ex h3+n3/2 , el iti imparte mai intai n3 la 2 si apoi aduna cu h3 , iti imparte mai intai mansa a-2a si apoi aduna cu mansa 1,nu calculeaza corect .... mai adaugi o coloana in care cumulezi punctele din ambele manse si apoi /2
ex o3 = h3+n3 iar rez final va fi o3 / 2
asa este :) greseala mea ca am pus formula ca prostu' ... oboseala .

clinci
Pescar de competitie

Mesaj de clinci »

Genes Florin scrie:Vlade, sunt de parere ca pe moara nu poti avea o desfasurare fara comentarii, dar
daca echipele care au pescuit in prima parte pe sectorul B plecau cu punctele facute, nu mai erau situatii de stat la plaja primele doua zile si non-combatul nu mai exista, sansele erau egale pentru toti de pe balta.

SUBSCRIU!
CPK

0721406017

stefanmuraru
pescar de competitie

Mesaj de stefanmuraru »

Nu inteleg un lucru: pe cine deranjeaza noncombatul? si de ce?
Eu consider e e stricit problema echipei cand vrea sa pescuiasca si cat. Daca o echipa considera ca poate recupera in 46 ore ce fac altii in 92 ore e doar problema ei.
Altele sunt problemele:
- cum se lasa locul dupa prima mansa (nadit cu porum uscat, naditi cu bile de naftalina, nadit cu bile dipuite cu motorina
-modul de alegere al standurilor.

Legat de modul de pescuit eu consider ca varianta cea mai simpla este urmatoarea:
Se extrage normal ca pana acum pentru prima mansa si la a doua mansa sa se aleaga in ordinea inversa decat la prima mansa. Asa nimeni nu va mai "face noncombat" pentru ca nu conteaza locul ocupat in clasament.

oricum daca esti un ultimii 5 care iti alegi stand pe MV ....nu te alegi cu un stand exceptional.

Am participat si la Boiliesmania si la Cupa Iernii. La boiliesmania am picat pe sector B si nu am dat peste la cantar (cu toate am prins 4 pesti printre care si unul de 12,5kg) pentru a alege al doilea in mansa 2. Am ales pilhan si nu am avut decat 4 trasaturi din care am scos 3 pesti. Daca ii dadeam pe cei prinsi pe sectorul B la cantar faceam si eu 7 pesti...si poate ma bateam la podium dar am preferat sa aleg stand bun pentru mansa 2.
La cupa Iernii am picat pe Sector A si am dat tot la cantar - am reusit sa ocup locul 2 dupa prima mansa dar acest lucru mi-a adus un stand foarte prost pe care in 40 ore nu am avut trasatura.

Consider ca la cupa Iernii am avut un avantaj ca am putut sa dau toti pestii la cantar din prima. Daca era dupa sistemul propus de mine aveam avantaj la la Boiliesmania (avem numarul de ordine 15 din 16) si puteam sa dau pesti la cantar si de sectorul B.

Pentru "cat de curat" ramane standul dupa prima mansa - nu am nici o solutie.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Vladut Mateianu scrie:Iulica, varianta cu 3 sectoare este deja pusa in practica la alte 2 concursuri : Cupa Senzor si Senior Cup. Din pacate, dupa cum bine ai obsevat si tu, raman premii foarte mici per sector, ceea ce ma va face ca pe viitor sa diminuez taxa la limita acoperirii cheltuielilor si premiile sa fie doar cupe, diplome si produse de la sponsori !
---------
incearca si varianta cu o taxa mai mare si premierea doar locului 1 pe fiecare sector (A,B,C) ..
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

petre iulian scrie:
Vladut Mateianu scrie:Iulica, varianta cu 3 sectoare este deja pusa in practica la alte 2 concursuri : Cupa Senzor si Senior Cup. Din pacate, dupa cum bine ai obsevat si tu, raman premii foarte mici per sector, ceea ce ma va face ca pe viitor sa diminuez taxa la limita acoperirii cheltuielilor si premiile sa fie doar cupe, diplome si produse de la sponsori !
---------
incearca si varianta cu o taxa mai mare si premierea doar locului 1 pe fiecare sector (A,B,C) ..
Pe fiecare sector exista un loc foarte bun.
Ex. pe sectorul de la padure castiga ultimul loc (sau penultimul ...)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”