SENIOR TROPHY-Standuri,Clasament

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Floreatza
Puncte: 0

Re: SENIOR TROPHY-Standuri,Clasament

Mesaj de Floreatza »

Nini ceva poze? :roll:

silviu_florescu

Mesaj de silviu_florescu »

Frumos concurs!
Bravo organizatorilor pt initiativa de a copia formatul asta de competitie!
Acum, un concurs "obisnuit" in care stai 5 zile pe un loc mi se pare banal, care nu pune in evidenta totdeauna valoarea pescarilor.
Sper sa avem cat mai multe de genul asta, poate chiar sa se modifice formatul altora deja existente..
Felicitari tuturor participantilor care au pescuit pana la sfarsit!

Chiar daca nu am iesit pe podium, am mai invatat cate ceva si sper ca si organizatorii.
Am sa va relatez mai jos cate ceva din "culisele petrecerii":

Mansa 3: Floreata si Mitanu, pe Gorgan, prind un crap mai mare, dupa cantarul de seara. Se crede ca e de peste 15 kg. Arbitrii vin, cantaresc. Are pana in 12 kg. Se cantaresc si ceilalti pesti mici si se trec pe foaie.
ORGANIZATORII SI ARBITRII !! E CORECT? Nu trebuie pus pestele la loc in sac si cantarit dimineta? Sper ca ati notat... :wink:

Noi pe Pilhan, tot in mansa 3, dupa ce am aflat de intamplarea cu Floreata: prindem unul de peste 15 kg. Arbitrii vin, cantaresc. Are 17,2 kg. Se noteaza si elibereaza.
Baros (arbitru): "-Daca mai aveti si altii mai mici ii putem cantari si pe aia, doar e martor vecinul de stand."
Noi: "-Nu, nu e corect. Sigur vor iesi vorbe si nu vrem asa ceva."
Asadar, am cantarit si trecut pe foaie doar pe cel de 17."

Mansa 5: noi pe Ponton 2, prindem imediat dupa cantarul de seara unul de 12 kg si ceva (cantarit de noi). L-am scos pe saltea deja sangerand prin branhii (nu era vina noastra, nu a fost tras prin agatatura, nu s-a zbatut pe saltea).
"-Sa sunam arbitrii? Nu, nu avem dreptul, nu are peste 15 kg."
Ne gandim sa il punem separat de ceilalti pesti, sa il verificam periodic. Ne-am gandit ca daca moare ii dam drumul. Cred ca asta a fost pacatul nostru si de aici s-a tras si ghinionul ce avea sa urmeze.
Cateva ore mai tarziu, auzim o plescaitura langa noi, unde aveam pestele respectiv. Ii zic lui Darius in gluma: "-vreun somn, sau pestele nostru, a scapat". Peste un sfert de ora ma duc sa verific. Scot sacul gol. Cred ca se agatase de fund de vreo sarma si pestele a fortat in partea cealalta. Nodul snurului era unul fals care tinea doar daca pestele tragea spre fundul sacului, facut asa sa aiba animalul cat mai mult loc inauntru.
Daca am fi suanat si noi arbitrii si am fi cantarit pestele de 12 kg imediat, il treceam pe foaie si prindeam podiumul.

Concluzie: Am fost prost (corect) ? DA! Voi mai fi? NU!
Alta concluzie: sa leg sacul cu 2 noduri la gura :lol:

Ca am scapat alti pesti, asta nu e important, toti am scapat. Pana la urma si a evita scaparile depinde de cat de bun pescar esti, de experienta.

Alta intamplare nefericita, de data asta, a unui alt concurent:
Arbitrii pescuiesc in dreapta lui. Seara trage un peste la lanseta arbitrilor dar ei dorm. Firul cu pestele ajunge sa se incurce cu firul concurentului din stanga care, la randu-i, trage de un peste. Va imaginati ce s-a intamplat, finalul nu mai e necesar de relatat.

ORGANIZATORII !! De ce pescuiesc arbitrii intr-un concurs, fie si cu o undita? Pana si cea mai mica plescaitura pe apa poate influenta un crap de a-si schimba directia si a nu ajunge in carligul concurentilor.

Alta neregula: Lu' Tata Nitu i-a murit un peste si nu a fost eliminat desi era prevazut in regulament. S-a luat hotararea "ca la scara blocului" de a continua concursul, chipurile ca "toti pescarii au fost de acord". Pe noi nu ne-a intrebat nimeni, am aflat dupa.
Personal, il respect pe Tati si stiu cata grija are de crapi. Nu stiu daca a fost sau nu vina echipei lui dar ma bucur ca s-a luat acea decizie.
Intr-adevar, regulamentul era cam drastic, dar odata inscrisi la concurs am fost toti de acord cu el, trebuia respectat. Pe viitor sper sa se modifice si sa se depuncteze initial cu kg de peste.
Ce s-ar fi intamplat oare daca Tata Nitu isi revenea pe final si iesea pe podium? Cred ca se isca un scandal mai mare ca la calificari..

Alta observatie: s-a circulat cu masina noaptea. DE CE?

Altceva, pt ca cineva cerea strategia concurentilor.. a noastra a fost sa prindem mai mult pe orice loc am fi cazut decat ar putea prinde oricine a pescuit sau va pescui acolo. In mare parte am reusit. Restul e... cancan :D

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@silviu

1.Intamplarea cu Floreata la Gorgan. CORECT, ai dreptate, pestele trebuia pus inapoi in apa si cantarit dimineata, impreuna cu restul.
2.Ce arbitrii pescuiesc in dreapta cui ? Nu stiu nimic de aceasta intamplare, dezvolta te rog...
3. Tata Nitu. Inainte de tragerea la sorti, eu personal i-am intrebat public , la microfon, pe toti cei de fata , daca sunt de acord ca Nitu sa nu fie eliminat. Am formulat exact asa : "daca o singura echipa il vrea pe Nitu acasa, asa va fi. Numai sa zica acum, daca nu sa taca pe veci...." Asa ca aici esti doar carcotas. Si rau.
4. S-a circulat cu masina noaptea. S-au dat avertismente ptr asta. Probabil ca daca ii trimiteam acasa din prima daca circulau noaptea, tie nu ti-ar mai fi scapat pestele si ai fi iesit pe podium. Unde ai fi incasat ceva banuti. Eu te cred, te inteleg, dar se pare ca nu a vrut cineva...De sus ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

silviu_florescu

Vladut, eram sigur ca cineva, in special tu, ca organizator caruia i-am adresat reprosuri, va invoca stupidul motiv ca de aia am pierdut eu pestele din sac, pt ca nu v-ati facut voi datoria.
Am vrut sa scriu mai devreme ca nu dau vina pe nimeni pt ghinionul nostru, banuind ca unii ar putea interpreta asa, dar am uitat, scuze. Ca a fost sau nu voia celui de sus, nu stiu. Eu nu prea cred in El.
Cat despre "banutii" pe care nu i-am incasat, stai linistit, am ales pescuitul in detrimentul altor "activitati" mult mai profitabile material.

Tot ce am scis nu a fost o scuza a esecului nostru ci un semnal de alarma pt toti organizatorii de competitii, sa ia aminte.

Despre persoanele implicate in incidentul cu arbitrii chiar nu posa-ti spun, am fost rugat sa nu dau nume si nici nu cred ca asa ceva mai este important. Poate ca o sa te sune concurentul respectiv.. Tu stii (ai vazut) ca arbitrii au pescuit. important este sa nu se mai intample.

Ai dreptate, poate ca ai intrebat pe toata lumea la microfon daca se cere sau nu eliminarea lui Tati. Eu nu eram acolo, plecasem pana in Bucuresti.
Iar daca ti s-a parut a fi o rautate faptul ca am zis ca eu nu am fost intrebat, scuze, nu aia era intentia. Oricum n-as fi avut nimic impotriva dar poate ca daca Tati era in carti multi ar fi zis sa se respecte regulamentul.

Eu vreau doar sa facem front comun cu totii, sa ne recunoastem greselile incat sa nu mai existe genul asta de nereguli.
Suntem prieteni si asa veau sa ramanem, am fost si poate o sa fim in acelasi club, dar cand e vorba de corectitudine nu voi inchide ochii, si sper ca nici tu sa n-o faci.

Cat despre avertismente pt ca s-a circulat noaptea, cred ca ar trebui insotite si de cateva depunctari cu kg si interdictii la competitiile viitoare.

Un concurent (acelasi...implicat in "drilul" cu arbitrii) a pierdut un peste la minciog cand derapajul masinilor s-a pirdut in noapte.
Poate ar trebui sa scrii pe forum si numele celor ce au primit si pt ce.
S-ar putea sa fie cineva care nu a primit..
Daca ai abandonat ai voie sa te plimbi noaptea cu masina pe balta? Ii dai avertisment dar cu ce sunt de vina ceilalti concurenti afectati?
Ar trebui gandit si aplicat mai atent un regulament.

Mai da-le 100 roni in plus la arbitri si pune-i sa patruleze , sa observe tot, asigura-ca sunt impartiali si corecti.

silviu_florescu

andrei vladeanu scrie:
Vladut Mateianu scrie:Sa nu uitam ca Cristi s-a facut respectat in scurt timp de catre toti concurentii, mai ales ptr faptul ca nu a facut concesii, si controla si avertiza la rand, indiferent ca pescarul era debutant sau se numea Nitu,Vladeanu, Floreata sau Gaoaza..... :wink:
pentru ca suntem la capitolul multumiri, vreau sa-i multumesc si eu lui vladut pentru ca m-a introdus intr-o galerie atat de selecta de pescari la crap... :wink: :D
Andrei, eu cred ca Vladut a fost destul de echilibrat in afirmatia lui: 2 la 2. Adica 2 pierzatori si 2 premianti. :wink: :D

Apropo, tu ce-ai facut?

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Silviu,
cam ce crezi ca i-as putea face unui pescar care nu participa la concurs, dar care are chef sa se plimbe cu masina pe balta ? Sa-l batem, sau ce ? Gandeste-te si poate o sa intelegi ca sunt cateva aspecte pe care nu prea avem cum sa le rezolvam.....
Referitor la arbitrii, eu i-am vazut pescuind, dar departe de zona de concurs si doar la undita. Astept in continuare informatii despre ce s-a intamplat, daca s-a intamplat, ca sa i-au masuri.
Ma bucur ca ai apreciat organizarea, cupele si toate lucrurile pozitive.....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

silviu_florescu

Vladut Mateianu scrie:Silviu,
cam ce crezi ca i-as putea face unui pescar care nu participa la concurs, dar care are chef sa se plimbe cu masina pe balta ? Sa-l batem, sau ce ? Gandeste-te si poate o sa intelegi ca sunt cateva aspecte pe care nu prea avem cum sa le rezolvam.....
Daca avertismentul si depunctarea cu kg nu mai au niciun efect, sa-i interzici participarea la urmatoarele concursuri organizate de tine. Se va gandi data viitoare daca va mai face sau nu aceeasi incalcare de regulament la alte concursuri. De necunoasterea legii / regulamentului nu te scuza nimeni.
Sa se inchida toate barierele cu lacat iar cheia sa fie la organizator. Proprietarul baltii ar trebui sa aiba si el dreptul de a expulza pe cineva de pe balta sa.
Vladut Mateianu scrie: Referitor la arbitrii, eu i-am vazut pescuind, dar departe de zona de concurs si doar la undita. Astept in continuare informatii despre ce s-a intamplat, daca s-a intamplat, ca sa i-au masuri.
Au pescuit unii si cu lanseta. Chiar si cu undita, nu e in regula, chiar si la 1 km. Nu e concurs intre arbitri, e intre noi. Un peste poate fi influentat de o undita aruncata in apa. Si eu sunt de vina ca nu am ridicat problema la momentul respectiv.
Sper sa nu se supere arbitrii pe mine dar mai bine punem toti 10 roni si le luam cateva kg de platica, pe care ar prinde-o ei in concursul nostru.

Nu stiu de ce te mai cramponezi de ideea de a afla si a lua masuri asupra unui lucru iremediabil. Ce a fost, a fost. Arbitrul respectiv si-a cerut scuze si a recunoscut greseala. Nu el a fost de vina in mare parte, ci cei care au permis ca ei sa dea la peste.

Pe viitor sa nu se mai intample.
Vladut Mateianu scrie: Ma bucur ca ai apreciat organizarea, cupele si toate lucrurile pozitive.....
Organizarea, in sine, implica si aceste detalii. De aia organizati concursuri, de aia luati banii, ca sa iasa bine. E pe banii pescarilor. E datoria organizatorului. Daca iese prost, nu mai vin concurentii.
Oricum, felicitari!
Apreciez munca facuta de fiecare, sunt convins ca toti ati vrut sa iasa cat mai bine.
Frumoase cupe. Zvonko cred ca are loc intr-una :D

silviu_florescu

Nu vreau sa se interpreteze ca vreau sa umbresc reusita concursului asta.
A fost una din cele mai frumoase si incitante competitii la care am participat, chiar daca nu am castigat.
Bravo!
Am vrut doar sa subliniez anumite carente pt a se lua in calcul la urmatoarele competitii. Si daca eram pe podium tot asfi deschis subiectul.
Stiu ca pana acum am fost mai retras in comentariile forumiste dar de acum am alte motivatii.

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

silviu_florescu scrie: (...)
Eu vreau doar sa facem front comun cu totii, sa ne recunoastem greselile incat sa nu mai existe genul asta de nereguli.
Suntem prieteni si asa veau sa ramanem, am fost si poate o sa fim in acelasi club, dar cand e vorba de corectitudine nu voi inchide ochii, si sper ca nici tu sa n-o faci.
(...)
te referi la clubul senzor? ai fost, intr-adevar, insa nu cred ca ai sa mai ai ocazia. iti reamintesc ca ciordeai haine din magazinele aeroportului imbracat in echipamentul nationalei Romaniei. iar acum vorbesti de corectitudine. hm.
are dreptate lv, multa ipocrizie pe aici.
The One Team

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

@Silviu
Salut ! Eu sunt ala care a avut "neobrazarea" sa te intrebe daca ai textil pe marker ...prea aruncai mult ,domnu' ! :D (stiam ce fir ai ,dar am vrut sa sune magulitor !)
Legat de impartialitate si corectitudine , spune-mi te rog daca mie ai ceva a-mi reprosa ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”