Opinie,
Este a treia editie de Cupa Pelicanul la care am participat si am avut ocazia sa urmaresc in fiecare an evolutia acestui concurs din punctul de vedere al celui invins, dar si din punctul de vedere a celui care castiga.( vreau sa cred ca aceasta opinie este una impartiala)
De la an la an am putut observa incercarile si dorinta Dlui Oana de a organiza un concurs cat mai calitativ si cat mai valoros ( miza in bani conteaza si va conta intotdeauna pentru majoritatea participantilor), dar am putut observa, daca mai era cazul sa avem indoieli, ca romanul a ramas si va ramane mereu un oportunist care incearca sa fure daca nu are noroc, sau sa insele daca i se iveste ocazia. ( nu ma refer aici la discutiile avute la premiere ci la sentimentul general)
Ca puncte forte cred ca lacul Darvari a crescut extrem de mult calitativ in ceea ce priveste cantitatea de crap de peste 7-8 Kg. Un alt punct forte reprezinta efortul si dedicatia Dlui Oana in ceea ce priveste organizarea concursului.
Cu toate astea, nu pot sa nu pun sub semnul intrebarii, ca si majoritatea celor care au scris aici, corectitudinea si calitatea arbitrajului care in multe locuri a lasat de dorit( un mic exemplu : nu este posibil ca un arbitru sa cantareasca un peste fara tara facuta, chiar si unul fara experienta) . De asemenea, reamintesc celor care nu si-au dat seama faptul ca in fiecare an locurile fruntase pe fiecare sector au fost castigate aproximativ pe aceleasi locuri de catre crapari mai mult sau mai putin experimentati , dezavantajand vadit echipe bune sau foarte bune care cad din pacate in urma loteriei locurilor, pe locuri nepopulate sau greu atragatoare crapului, unde calitatea pescarului si a bilelor este nula.
Nu am scris cele de mai sus pentru a trage de maneca pe cineva.., nu e cazul si nimeni nu este vinovat de asta, dar spun ca solutii se pot gasi ca pe viitor concursul sa fie decis de standul in care « nimeresti » ,si nu de calitatea echipei.
Astfel, o solutie ar fi eliminarea din concurs a standurilor cu peste mult (a se vedea podul rupt), dar si a standurilor moarte. Dezavantajul ar fi unul singur : pacat de podul rupt…

si cantitatea mare de peste de acolo. De asemenea o mai buna repartizare a sectoarelor ar fi ideala.
O alta solutie ar fi schimbarea regulamentului de concurs si a punctajului, spre exemplu punctarea unui crap de 10,1 Kg cu 15 puncte si a unuia de 6 kg cu 6 puncte, limita de jos fiind de 5 kg.( balta poate !!), va reprezenta o urmarire cu predilectie a crapului mare, iar diferentele intre standurile bune si cele mai putin bune se reduc considerabil.
In cele din urma, consider ca ar fi o mare pierdere scoaterea din competitii a lacului Darvari, mai ales ca, daca nu se intampla ceva urat cu acest lac intre timp, in maxim trei-patru ani de zile Darvari poate ajunge un lac exceptional pentru competitiile interne dar si un foarte mare punct de atractie pentru cei din afara.
Ii doresc Dlui Oana sa revina asupra deciziei luate si, de asemenea, dupa ce se linisteste sa ne poata da si noua tuturor o mica explicatie a supararii dansului.