ULTIMA COMPETITIE DE CARP-FISHING LA DARVARI

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

Si eu consider la fel de mult ca este o greseala capitala scoaterea din circuitul competitional a lacului Darvari care alaturi de Tancabesti i-l pot aprecia ca fiind cel mai bine amenajat lac pentru carpfishing.
Referitor la concursul abia terminat pot spune ca am salutat initiativa d-lui Oana de a plasa in ultimele 24 ore un arbitru permanent in standul meu si in standul echipei cu care eram in lupta directa ; tin sa specific aici ca in Belgia acum doi ani in ultimele doua zile de concurs seful arbitrilor a plasat un post de arbitraj expres in spatele standului meu deoarece de evolutia mea depindea clasamentul final , acest lucru nefiind un motiv de frustrare

In concluzie cred ca in primul rand trebuie apreciat efortul depus de dl. Oana pantru ca acest concurs sa existe si ma alatur celor care au facut-o inaintea mea rugand pe nea Victor sa reflecteze asupra decizie luate
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

@Victor Oana
Am ramas stupefiat cand am aflat ca nu mai organizati concursul din primavara de pe Darvari; in acest fel imi luati sansa de a cadea la digul spart si sa beneficiez de cantariri fara martor si sa va arat ca 400 de kg se pot prinde in mai putin de 48 h daca lasam la latitudinea arbitrilor, acestia fiind recrutati cu ajutorul internetului , ne fiind implicati in fenomen si pt cateva pahare de bautura ar fi fost in stare de orice; si mai grav nu pot fi trasi la raspundere.
Este singurul concurs din Romania care a fost castigat numai cu semnaturile arbitrilor .
Sa nu uitati niciodata ca ati dezavantajat un bun pescar- Zvonco, care si insusi Andrei Vladeanu a avut ceva de invatat de la el in favoarea unora mai putin cunoscuti dar mai oportunisti.
Si nu in ultimul rand puneti-va in locul lui Zvonco si ce ati fi facut cand aflati ca cei cu care va luptati pt locul 1 nu au nici un martor cu toate ca in regulament este prevazut sa fie semnaturile a 2 martori vecini de stand.

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

@Val Pangica
anul trecut ai facut un scandal ingrozitor cand ai pierdut locul 1 pe sector la cateva kg numai pt simplul fapt ca vecinii de stand au nadit cateva bile in plus si ca apa crestea in mod special ca sa urce pestele in baraj unde se aflau concurentii tai. Dar daca aflai ca au numai semnaturile arbitrilor? Ce ai fi facut?
P.S. bun "crapu"? de darvari

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

piciul scrie:@Val Pangica
anul trecut ai facut un scandal ingrozitor cand ai pierdut locul 1 pe sector la cateva kg numai pt simplul fapt ca vecinii de stand au nadit cateva bile in plus si ca apa crestea in mod special ca sa urce pestele in baraj unde se aflau concurentii tai. Dar daca aflai ca au numai semnaturile arbitrilor? Ce ai fi facut?
P.S. bun "crapu"? de darvari
Mare tampit si nesimtit esti ! Sa nu dea Dumnezeu sa aflu cine esti !

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Mi-as permite sa fac si eu citeva aprecieri:
La plusuri as remarca potentialul baltii si media pestilor. Consistenta si multimea premiilor si nu in ultimul rind valoarea concurentilor.
La minusuri as trece valoarea scazuta a arbitrajelor (oameni care vin pt. prima data la un concurs iar scopul este de a pescui 2 zile pe Dirvari gratuit.)
Dupa parerea mea jumatate din Nr. celor care au arbitrat, dar cu ceva experienta ar fii rezolvat problema. Cu banii economisiti de la cealalta jumatate Victor putea asigura necesarul de combustibil arbitrilor pe perioada concursului, iar acestia puteau duce martorii la cintar de la orice distanta, iar apoi sa-i readuca in stand.
Asa am procedat noi la Tincabesti iar distanta de citeva sute de metri dintre standuri a fost rezolvata.
O alta problema care a nemultumit concurentii a fost densitatea standurilor. Un concurs decent pe Dirvari nu trebuie sa inscrie mai mult de 30 maxim 40 de echipe. Iar in locurile cu problema puse balize.
Val, eu nu as zice ca premiile mari strica concursurile.
Vezi Tincabesti cu doar o saptamina in urma.
Un concurs bine organizat nu naste discutii indiferent de valoarea premiilor.

Acum Victor ar trebui sa traga concluziile. Sa puna in balanta ce a fost bun si ce nu.
Sa nu plece urechea nici la rugamintile si periatul scamelor de catre unii, nici la criticile rautaciose ale altora.
Este un om matur, cu multa experienta si poate decide singur ce are de facut.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

As vrea sa mai spun citeva cuvinte despre contestatia lui Zvonco.
Din punctul lui de vedere si regulamentar are dreptate. Contestatia e corecta. Numai ca atunci cind te bati pt. locul 1 ai datoria sa te asiguri ca totul e in regula. Daca se urca in masina si participa macar la o cintarire in standul lui Vali lucrurile sigur s-ar fii rezolvat.
Zvonco motiveaza ca nu a stiut. Pai atunci de ce mai ridici pretentii la sfirsit?
Pe sectorul C nimeni nu i-a impiedicat pe baietii de la Fisela sa vina in standul lui Coco sa asiste la scoaterea pestelui si citarirea lui, chiar daca participau arbitrii si cei 2 vecini, iar distanta dintre standuri era de citeva sute de metri. Baietii isi aparau interesul pt. ca erau in lupta directa.
Vali si-a facut treaba. Nu-i vina lui ca oeganizatorul i-a pus un paznic si a hotarit ca la cintar sa mai participe doar 2 arbitri.
Un concurent cu experienta poate ar fii cerut martori in mod expres.
In situatia lui nu s-a respectat regulamentul.
Tragind o concluzie regulamentar s-a gresit. Numai ca diferenta de 120Kg e cam mare.
Practic Vali si Floraru isi merita cu siguranta premiul.
Din punct de vedere regulamentar si organizatoric o spun cu parere de rau, Victor e vinovat.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

victorash

Mesaj de victorash »

Opinie,

Este a treia editie de Cupa Pelicanul la care am participat si am avut ocazia sa urmaresc in fiecare an evolutia acestui concurs din punctul de vedere al celui invins, dar si din punctul de vedere a celui care castiga.( vreau sa cred ca aceasta opinie este una impartiala)
De la an la an am putut observa incercarile si dorinta Dlui Oana de a organiza un concurs cat mai calitativ si cat mai valoros ( miza in bani conteaza si va conta intotdeauna pentru majoritatea participantilor), dar am putut observa, daca mai era cazul sa avem indoieli, ca romanul a ramas si va ramane mereu un oportunist care incearca sa fure daca nu are noroc, sau sa insele daca i se iveste ocazia. ( nu ma refer aici la discutiile avute la premiere ci la sentimentul general)
Ca puncte forte cred ca lacul Darvari a crescut extrem de mult calitativ in ceea ce priveste cantitatea de crap de peste 7-8 Kg. Un alt punct forte reprezinta efortul si dedicatia Dlui Oana in ceea ce priveste organizarea concursului.
Cu toate astea, nu pot sa nu pun sub semnul intrebarii, ca si majoritatea celor care au scris aici, corectitudinea si calitatea arbitrajului care in multe locuri a lasat de dorit( un mic exemplu : nu este posibil ca un arbitru sa cantareasca un peste fara tara facuta, chiar si unul fara experienta) . De asemenea, reamintesc celor care nu si-au dat seama faptul ca in fiecare an locurile fruntase pe fiecare sector au fost castigate aproximativ pe aceleasi locuri de catre crapari mai mult sau mai putin experimentati , dezavantajand vadit echipe bune sau foarte bune care cad din pacate in urma loteriei locurilor, pe locuri nepopulate sau greu atragatoare crapului, unde calitatea pescarului si a bilelor este nula.
Nu am scris cele de mai sus pentru a trage de maneca pe cineva.., nu e cazul si nimeni nu este vinovat de asta, dar spun ca solutii se pot gasi ca pe viitor concursul sa fie decis de standul in care « nimeresti » ,si nu de calitatea echipei.
Astfel, o solutie ar fi eliminarea din concurs a standurilor cu peste mult (a se vedea podul rupt), dar si a standurilor moarte. Dezavantajul ar fi unul singur : pacat de podul rupt… :D si cantitatea mare de peste de acolo. De asemenea o mai buna repartizare a sectoarelor ar fi ideala.
O alta solutie ar fi schimbarea regulamentului de concurs si a punctajului, spre exemplu punctarea unui crap de 10,1 Kg cu 15 puncte si a unuia de 6 kg cu 6 puncte, limita de jos fiind de 5 kg.( balta poate !!), va reprezenta o urmarire cu predilectie a crapului mare, iar diferentele intre standurile bune si cele mai putin bune se reduc considerabil.
In cele din urma, consider ca ar fi o mare pierdere scoaterea din competitii a lacului Darvari, mai ales ca, daca nu se intampla ceva urat cu acest lac intre timp, in maxim trei-patru ani de zile Darvari poate ajunge un lac exceptional pentru competitiile interne dar si un foarte mare punct de atractie pentru cei din afara.

Ii doresc Dlui Oana sa revina asupra deciziei luate si, de asemenea, dupa ce se linisteste sa ne poata da si noua tuturor o mica explicatie a supararii dansului.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ Vladut Mateianu

Deci, ala era "celebrul" Daywa 2007 ? catelusul ala care-ncerca in toate felurile sa se scuze si sa dea explicatii necoerente ... nu-mi vine sa cred...la cat de mare se dadea p-aici !?! Cu asa arbitrii, cum sa nu iasa discutii...oricum, imi pare rau ca n-am stiut atunci cine este, ca sa-i dau o rusinica peste ochi sa lase concursurile de crap pentru tot restul vietii
Cornel Serbu
Friends Carp Team

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Parerea mea este ca scoaterea locurilor consactare din concurs NU este solutia, asa cum NICI punctarea diferentiata a pestilor funcftie de greutate nu mi se pare de bun augur. Am auzit insa o propunere care mi se pare extraordinara si o sa incerc sa o expun spre discutie, eu insumi traind cu speranta ca Darvariul va ramane in circuitul competitional : Numerotarea standurilor ce la 1 la 45 spre exemplu si crearea unor grupe valorice in functie de rezultatele si experientele anterioare, in Grupa "I" sa se situeze locurile in care s-a castigat pana acum, spre exemplu locul de langa sediu, capul de sector unde a fost anul asta A1, Statia mica, Podul rupt, locu,l unde a castigat Serbu/Flus in toamna, Balegarul, sub fire la baraj, etc. Grupa "II" sa aiba majoritatea standurilor ramase neincluse in "I" iar in grupa "III" sa se includa standurile in care pestele are doar o zona de trecere, fara locuri in care acesta are sesedinta sau zona de hranire. De asemenea Locurile ce ar avea posibilitatea de capturare a Celui mai Mare Peste sa nu se afle in Grupa "I" , pt ca mi se pare mult mai valoros un peste mare scos dintr-un stand in care a stat Fisela la editia trecuta, unde daca vrei peste mare trebuie sa cercetezi amanuntit substratul si sa speciulezi orice sansa de a te intalni cu pestele de talie mare, decat in situatia in care pescuiesti in zone in care se stie ca isi au sesedinta exemplare de talie mare ( Golf, Statie mica, etc) . Astfel, Echipe ca Maty/ Nae, Nu vor mai avea nesansa sa pice intr-un loc care nu tine peste sau in care standurile vecine i-au interzis accesul la zona in care puteau fi interceptati 1-2 pesti in plus. Intr-o situatie asemanatoatre m-am regasit si eu, neavand in stand ca zona de hranire decat palcurile de stuf delanga mal, care au incetat sa mai produca peste odata cu transformarea drumului din spatele standului in autostrada.
Legio - Patria Nostra !

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Eu cred ca divagam prea mult cu privire la organizare . Pe asta stie Victor sa o faca si fara sfatul nostru .
De fapt ne-a si spus unui grup de pescari din C ca la anul vor fi echipe mai putine in concurs ; in rest sa-l lasam in pace sa-si faca concursul asa cum stie , pentru ca balta e super si are peste mare .
Asta daca vrea sa-l mai faca !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”