Moderator: Dan Mitranescu
O postare mai mult decat avizata.C_Alexandrescu scrie: ↑Sâm Iul 06, 2019 22:07Buna seara!
Strict la subiect si fara a dori sa intru in discutiile "aprinse" si interminabile de pana acum: am avut ocazia sa pescuiesc cu aceasta lanseta in 3 partide. O sa fac o comparatie doar cu MTX Class modelul vechi si cu MTX Class Black Editions. Lanseta este mult mai usoara decat vechiul model, mai flexibila si mai "prietenoasa" in aruncare si dril. Cu toate acestea, nu este asa moale ca "black edition" datorita inelelor multiple amplasate pe varf si care rigidizeaza lanseta. Principalul avantaj adus de inelele de pe tronsonul superior este ca acesta revine imediat dupa aruncare, facand ca varful sa nu oscileze (balangane).
Nu este nevoie de forta foarte mare pentru a incarca lanseta si nici de plumbi foarte grei. Daca pe modelul vechi folosesc plumbi de +125 gr. la modelul New Concept am folosit plumbi de +112 gr. Pentru mine, greutatea optima a fost, cu tot cu montura, pana in 120 gr. Insa am aruncat fara probleme si cu plumbii + 125 gr.
Nu pot spune in acest moment daca pot atinge distante mai mari in aruncare cu acest model. Nu l-am testat pe camp. Insa pot spune ca am atins aceleasi distante ca si cu modelul vechi, fara a depune la fel de mult efort. Este o placere sa arunci cu noul model si sa faci dril, mai ales dupa ce ai pescuit cateva ore bune cu modelul clasic.
In concluzie:
- este un plus indiscutabil, avand in vedere greutatea redusa si echilibrul si rigiditatea in aruncare date de inelele de pe tronsonul superior;
- totodata, este mult mai placuta in dril;
- nu exista frecare suplimentara. Inelele sunt de o calitate superioara fata de modelele vechi. Cred ca sunt si mult mai usoare.
Daca nu am fost suficient de clar in explicatii, va pot oferi detalii suplimentara aici sau la telefon (0722.592.037). Daca ne intersectam pe "garla" va dau posibilitatea sa o testati. Testul edificator va fi la iarna, cand le voi incerca pe camp.
8, 8 ultimele doua. Asa parca citisem mai sus in marea de "informatii"Fratele scrie:Dane, poti sa ne spui care este configuratia inelelor? Ma intereseaza diametrele ultimelor inele...pentru situatiile in care pescuiesc plantat cu fire groase (0,35-0,40) si shockleader sau inaintas conic (0,57-0,60). Merci!
Pe varf inelele sunt de 8mm.
Cu placere.