C&R vs. restul

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Tribal velocity sau mtx14

Mesaj de Dan Mitranescu »

GDX24 scrie:Dane,las-o mai usor,ca incepe lumea sa creada,ca esti o clona de-a lui popescu59!!! :D :D
:D Nu poti sa te pui cu legea Daniel ! Recunoaste ! :D
P.S. Hai ca iar ne cearta lumea ca vorbim pe langa. :)

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Eu cunosc mai multi, si eu sunt pescar de c&r.

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

E foarte usor sa copiezi sau sa inbunatatesti ceva. Dar sa vorbesti de rau ce copiezi e chiar penibil.

Dan Mitranescu
Veteran

Claudiu Cutus scrie:Eu cunosc mai multi, si eu sunt pescar de c&r.
Daca o tratezi ca pe o obtiune nu am nimic impotriva, dar nu sunt de acord ca este o virtute.
Una este sa pui un cal la caruta, sau sa alerge pe hipodroame, sau chiar sa il faci salam si alta este sa ii dai cate un bici din cand in cand si sa te bucuri cat de tare sare in sus.
Cu cat este mai mare calul sau mai batran, cu atat satisfactia mai mare.
Eu nu am sa chinui niciodata un animal sau sa il omor pentru a ma distra.
Si garantez ca am eliberat mai mult peste din convingere sufleteasca, decat multi care au urme de caramida pe piept cu insemnele C&R. Ma refer la pesti de talie mica, prinsi fara sa vreau.

P.S. hai sa nu mai discutam asta aici, pentru ca se asteapta informatii despre MTX14 de la cineva interesat de Hakuyo. :D

Dan Mitranescu
Veteran

Claudiu Cutus scrie:Nu este o virtute, doar va spun ca exista totusi pescari de c&r in romania. Referitor la topic va spun ca as prefera oricand velocity si nu pentru ca este shimano si nu hakuyo (pe care le cunosc de altfel foarte bine, unul dintre partenerii mei de pescuit a pescuit cu ele 2 sezoane deci am avut timp sa vad si sa probez ce pot) ci pur si simplu pentru ca sunt mai reusite ca lansete de pescuit.
Eu am spus ca nu cunosc , nu ca nu exista.
Si totodata asta este dovada clara ca cele doua idei discutate in acest topic sunt compatibile.
Adica unii sunt adeptii distractiei in pescuit si alegerile sunt facute pe acest criteriu, iar altii sunt ceva mai practici si aleg ieftin, bun si util.
Respect in aceeasi masura ambele categorii.

Oricum C&R nu inseamna CANCI ( peste) & RELEASE . :D Nu merge. :wink:

Daca aveti o singura poza sau film ce dovedeste ca eliberati un singur peste, pe o apa publica, dvs. sau unul dintre prietenii adepti C&R , eu va ofer un premiu in valoare de 200 lei ca semn de respect. Sau macar o poza in care sa se vada o saltea de primire pe o balta fara regim strict.

Nu de alta , dar nu vreau sa se creada ca notiunea de sex simbol masculin este valabila si atunci eticheta este pusa in bordeluri. :D

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Servus Dan.
Am eu un filmulet cu eliberararea unui superb crap oglinga, in jur de 9 kg., pe o balta care nu este catch@release...toata actiunea a fost facuta de fata cu patronul baltii, care a ramas foarte surprins de gestul meu...nu vreau premiul oferit de tine, am fost premiat atunci de patron cu o partida gratis!
PS. Anul acesta mi-am propus sa caut crapul salbatic, pe Olt...iar exemplarele mai mari, daca vor fi, mai bine le introduc intr-o balta catch&release decat sa ajunga in tigaie...sa se bucure si alti pescari de ele!!!
Spor in atribuirea premiului!!!
O zi buna.
Carp Passion

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Claudiu Cutus scrie:E foarte usor sa copiezi sau sa inbunatatesti ceva. Dar sa vorbesti de rau ce copiezi e chiar penibil.
Foarte adevarat. Mai mult decat atat, aceeasi persoana premiaza in semn de respect. :)))

On topic: Shimano Velocity!

gabize

Mesaj de gabize »

Dane, eu pescuiesc 90% din timp la Dorolea, BN (sunt "pescar de duminica", amator, fără palmares), unde se încurajează păstrarea capturilor, e una din sursele de venit.
Putem discuta pe privat amănuntele, e păcat să continuăm aici, paznicul şi administratorul de acolo îţi pot confirma ceea ce susţin. S-au obişnuit deja cu "atitudinea" mea.
Şi nu e nici virtute, nici milă sau compasiune pentru peşte. E o opţiune logică.
Cum spuneam, eu nu pescuiesc pentru hrană, pescuiesc din plăcere. Că se acceptă sau nu termenul de "pescuit sportiv", nu insist. Dar aşa cum în echitaţie jocheul nu-şi bate joc de cal, presupun că aceeaşi abordare trebuie avută în orice sport care implică animale.
Când voi merge să pescuiesc păstrăv sau clean la munte, cu grătarul încins, acela va ajunge cu siguranţă în tigaie (dacă-l prind). Pentru că acea ieşire va presupune capturarea hranei. Aşa a fost "proiectată". Dar pe baltă, unde merg cu tot harnaşamentul, pregătit pentru plăcere, crapul va rămâne acolo.
Susţin pescuitul catch & release!

andrei_81

Mesaj de andrei_81 »

Din 10 pescari de competitie,9 iau peste acasa

Dan Mitranescu
Veteran

viorel doloc scrie:Servus Dan.
Am eu un filmulet cu eliberararea unui superb crap oglinga, in jur de 9 kg., pe o balta care nu este catch@release...toata actiunea a fost facuta de fata cu patronul baltii, care a ramas foarte surprins de gestul meu...nu vreau premiul oferit de tine, am fost premiat atunci de patron cu o partida gratis!
PS. Anul acesta mi-am propus sa caut crapul salbatic, pe Olt...iar exemplarele mai mari, daca vor fi, mai bine le introduc intr-o balta catch&release decat sa ajunga in tigaie...sa se bucure si alti pescari de ele!!!
Spor in atribuirea premiului!!!
O zi buna.
Esti prieten cu Claudiu ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”