CATCH AND RELEASE....OARE CE S AR INTAMPLA???

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

dyna
Puncte: 0

Mesaj de dyna »

Este doar un gand...poate sunt eu prea visator....dar....oare ce s ar intampla daca toti pescarii care pescuiesc pe balti care permit sa iei pestele acasa, s ar duce si l ar elibera in cel mai apropiat rau cu putinta?.....este doar un gand....un gand pentru generatiile urmatoare....poate nu este cea mai realista idee,dar sigur este una sanatoasa,si pentru pesti si pentru sufletele noastre :wink:

dyna

Re: CATCH AND RELEASE....OARE CE S AR INTAMPLA???

Mesaj de dyna »

Daca tot avem un presedinte neamt...hai sa avem si rauri cum au nemtii :wink: ....sa nu mi spune ti ca ar trebui sa se ia masuri numai de sus ca sa avem din nou rauri sanatoase...totul pleaca de la fiecare dintre noi.... sa gandim si cu cerebelul,nu numai cu burta...hai sa fim mai buni anul care vine :)

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Ideea e nobila dar tu o sa te duci si o sa ii dai drumu in rau iar taranii or sa bage plasele sau electricul si au incheiat smecheria .
Suntem departe ............

PallBogdan
pescar de competitie

Mesaj de PallBogdan »

Frumos spus...frumos visat! Gandeste-te doar ce s-a intamplat si inca ce se intampla cu Delta noastra... Ce speranta sa mai avem pentru alte rauri si ape din tara noastra?! De cate ori ai auzit cuvinte de genul: "De ce sa-i dau eu drumul, sa vina altul sa-l prinda si sa-l ia acasa?!"

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

dyna scrie:Daca tot avem un presedinte neamt...hai sa avem si rauri cum au nemtii :wink:
Cand o sa ai politia, procuratura, justitia si fiscul din Germania, atunci o sa ai rauri cum au nemtii !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

..hai sa avem si rauri cum au nemtii :wink: .
Nici peste 100 de ani nu cred. Noi nu avem utilitati(apa curenta, canalizare,infrastrucura) si ne gandim la mediu in conditiile in care la capitolul poluare Romania este number one. Suna frumos insa "mai e mult pana departe", plecand de la mentalitate si terminand cu clasa politica si institutiile statului.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

dyna scrie:Este doar un gand...poate sunt eu prea visator....dar....oare ce s ar intampla daca toti pescarii care pescuiesc pe balti care permit sa iei pestele acasa, s ar duce si l ar elibera in cel mai apropiat rau cu putinta?.....este doar un gand....un gand pentru generatiile urmatoare....poate nu este cea mai realista idee,dar sigur este una sanatoasa,si pentru pesti si pentru sufletele noastre :wink:
Invers ar mai avea sens (daca s-ar respecta retinerea in limita legii), dar asa e pierdere de timp si ar fi pacat de peste.

Ce s-ar intampla daca s-ar respecta legislatia in vigoare? Este doar un gand ... un gand nu doar pentru generatiile vitoare.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

dyna

Mesaj de dyna »

Inca de mici,noua romanilor, ne au fost implementate niste idei tampite despre viata...d aia am ajuns in acest stadiu...daca cativa dintre noi am face asta si am raspandi vestea despre "fapta noastra mareata" sunt sigur ca in timp s ar schimba lucrurile...s ar destepta si curentatii,ne am destepta cu totii....sa aducem mai des in discutie subiectul asta,sa mergem mai sus,sa ne zbatem pentru RAURILE NOASTRE...sa facem ceva pentru tara asta,ca prea ne am dus de rapa...eu unul cand vad pe la francezi,englezi,nemti,ce pesti au in rauri ma apuca durerea de cap...TOTUL ESTE POSIBIL.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

...hai sa fim mai buni anul care vine :)
In cazul asta sa "fii mai bun", inseamna sa iei atitudine ori de cate ori asisti la vreun act de braconaj. Sa tii piept nu numai braconierilor, dar si celor ce-s platiti sa-l combata.

C'est a vous le premier, monsieur! :)
...s ar destepta si curentatii
Welcome to the real world, Leo! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

...daca cativa dintre noi am face asta si am raspandi vestea despre "fapta noastra mareata" sunt sigur ca in timp s ar schimba lucrurile..
dyna,
Cu deviza asta-n frunte...spargem munte dupa munte! :)
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”