Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de Dan Mitranescu »

norisss scrie:Iata inca un topic transformat de Mitranescu in Hakuyo versus restul lumii. Se pare ca Mitranescu nu intelege ca performanta bruta sau functionalitatea nu inseamna totul. Recunosc ca am facut si eu experimente, dar am renuntat repede la ele. Mi-am cumparat senzorii model 2014 si un Class,chiar cand au aparut pe piata. Am facut imprudenta sa asez, pe rodpod, Classul langa Century. Stiu ca vezi rosu cand auzi de Century, dar pur si simplu Class-ul era din alt film. Finisajele sunt departe de a fi placute ochiului, iar eu fac parte din categoria pescarilor cu simt esthetic..
Eu ti-am spus verde in fata in magazin , atunci cand ai stat jumatate de ora sa verifici imperfectiunile de pe acel Class, ca il cumperi degeaba. De ce nu m-ai ascultat ?
Ti-am spus clar ca noi facem lansete numai pentru pescari care privesc de la 4m in sus, nu pana in 4m.

P.S. avertizori de la Shimano de ce nu iti iei ?

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: Ai aflat acum tocmai din gura reprezentantului Shimano, cum sta treaba intr MTX14 si Velocity la aruncat ( jos palaria in fata lui Cristi pentru asta ).
Tu concluzionezi ca 99% din pescari: squid cu pruna e mai bun ca artar cu frisca. Aia 1% care stiu despre ce e vorba intreaba si de mix ca sa inteleaga cum sta treaba.
Cam asa si cu MTX si Velocity. Putina lume intreaba de actiune, lbs si alte avioane d-astea de marketing cu care mint strainii milioane de cumparatori.

Dupa toate discutiile astea sper doar sa intelegi care-i locul Hakuyoului in piata asta minuscula si sa-ti revizuiesti discursul.

Dan Mitranescu
Veteran

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie: Ai aflat acum tocmai din gura reprezentantului Shimano, cum sta treaba intr MTX14 si Velocity la aruncat ( jos palaria in fata lui Cristi pentru asta ).
Tu concluzionezi ca 99% din pescari: squid cu pruna e mai bun ca artar cu frisca. Aia 1% care stiu despre ce e vorba intreaba si de mix ca sa inteleaga cum sta treaba.
Cam asa si cu MTX si Velocity. Putina lume intreaba de actiune, lbs si alte avioane d-astea de marketing cu care mint strainii milioane de cumparatori.

Dupa toate discutiile astea sper doar sa intelegi care-i locul Hakuyoului in piata asta minuscula si sa-ti revizuiesti discursul.
Pe mine ma intereseaza si daca 0,1% sunt interesati sa arunce departe.
Cu acesti pescari vreau eu sa comunic si sa ii ajut daca pot cu un sfat corect.
Nu am treaba fratilor cu alte placeri din lumea pescuitului. Fiecare cu treaba lui.
Eu vorbesc numai de aruncat cu o lanseta, nu altceva. Se poate pricepe asta ?

Dan Mitranescu
Veteran

Mircea.Jakab scrie:am tot citit si recitit si mi-a fost imposibil sa nu intervin intr-un final...parerea mea este ca adevarul este undeva la mijloc..dar mai de partea lu' Mitranescu.greseala lui este ca e prea bagacios in tentativele lui de a deschide mintea unora si de a face reclama firmei Hakuyo(nu ca ar mai avea nevoie).daca la mulinete treaba e ceva mai complicata,in sensul ca o mulineta excelenta din toate punctele de vedere nu gasesti decat la cativa producatori,iar aici shimano in ultimul timp a cam facut rabat de la calitate si la unele modele are ceva probleme functionale(fanii shimano sa se abtina de la comentarii,sunt probleme reale,stiute si acceptate de cei lucizi si impartiali) la bete treburile stau mult mai simplu...observ ca sunt multi care nu vor sau nu pot sa accepte faptul ca nu exista batul perfect,batul minune,nu vor sa accepte ca pretul de productie al unui bat de top ca performante si vandut de un brand premium(a se citi bat cu pret de lista de 2000 ron) nu sare de 400 ron,exceptie facand betele custom facute dupa preferintele clientilor cu inele din material extraterestru si maner imbracat in piele de cuc de papagal...nu se justifica sa dai 2000 de lei e un bat ca scrie pe el fox,shimano,century sau mai stiu eu ce firma cand poti sa iei un bat la fel de erformant la o treime de pret.aici intervine potenta financiara a unora si confortul psihic care-l confera o nuia de 500e pe care scrie shimano.pt cei care nu au nici un fel de problema in a cumpara imediat,pe loc si fara sa se gandeasca la bani un set de astfel de lansete discutia asta nu-si are rostul,insa pt cei care au facut eforturi sa le ia e o problema,au cazut victime unui marketing f bine pus la punct si a unei slabe informari sau mai degraba victime ale unei bune dezinformari.unii realizeaza lucrurile astea dar acum le e greu sa recunoasca,unora chiar imposibil si arunca cu noroi...nu accepta ca se poate la fel dar mult mai ieftin si este dureros pt ei...e mult de dezvoltat pe marginea acestui subiect dar imi e lene sa stau sa mai scriu...oricum ca o concluzie pt cei care inca nu au habar...in unele cazuri 70% din pretul de lista a unei lansete brand name o reprezinta brandul in sine plus adaosul comercial...invatati sa traiti cu adevarul asta...
Ma simt mic. De 4000 de mesaje in coace vreau sa spun asta si nu am reusit asa cum o faceti dumneavoastra in cele cateva randuri.

mironalin

Mesaj de mironalin »

Ceea ce nu ați luat in calcul este imaginea brandului Hakuyo, brand care vinde, in mare parte, lucruri ieftine, ace, fire, saci solubili, mulinete, lansete, senzori si unele lucruri copiate swingeri, spomburi, etc. Lucru de altfel de apreciat, multi pescari nu isi permit sau nu vor sa investesca prea mult in echpamente. Si chiar daca sunt multi cîrcotași, produsele au un raport calitate-pret foarte bun. Acum, cu aceasta imagine, incercati sa-i convingeti pe cei care isi permit, ca aveti lansete de 150euro care fac ceea ce face o lanseta de 500euro. Chiar daca aveti dreptate tot nu veți izbandi, asta datorita imaginii brandului in general.

pharaoh
pescar de competitie

Concurs casting Turcia, Shimano Velocity, Mtx, etc.

Mesaj de pharaoh »

Dane, stai liniştit, noi ceilalti, 0,1%, îţi mulţumim pentru tot. La momentul cand mi-am luat lansetele, ştii si tu, o parte sh, am apreciat ca pot beneficia de performanta la un preţ decent pentru buzunarul meu. La fel s-a intamplat cu plumbii, swingerele, avertizorii, firele, cârligele s.a. m.d. Undeva in mintea mea a fost un declic, care m-a făcut sa vad altfel pescuitul, mai departe de o etichetă frumos colorată . Mulţumesc si sarbatori fericite!
Marius Sârbu

Dan Mitranescu
Veteran

Brasoveanu scrie:Dane îți spun sincer ca nu vreau sa intru mai tare în discuție și o sa ma opresc aici cu răspuns prompt la întrebările tale și poate într-un final îți vei da seama ca uneori discuțiile nu merg pe linia care trebuie....cea a realității...

Acum hai sa vedem...de bugetul alocat nu știa nimeni pana la final când eu cel putin am rămas cu gura căscată...s-a făcut un stand de premiere unde îmi lua ceva timp sa număr cupele ;) iar apoi a urmat decernarea premiilor :) locul 1 la fiecare categorie 3 shimano TX9 ( este 1600 RON acasă unul ) locul 2, 3 mulinete shimano ( 640 RON acasă una ), locul 3 , 1 mulineta shimano (600 RON acasă una ) ;););)...aruncare la punct fix locul 1 o mulineta shimano...categorie începători aruncare distanta locul 1, 2, 3 cate o mulineta shimano...în jur de 20 de cupe ...cea mai lunga lansare ( nu mai țin minte premiul )....cate doua tricouri shimano la fiecare persoana care a fost de fata ;)...poze și filmări profesionale....rulota cu frigider și grătar....pune tu toate acestea cap la cap și vezi un pic cam ce costuri implica ;)

Acum...sper ca de data asta o sa înțelegi...concursurile nu au fost copiate din România!!!!!in tara nu a fost niciodată un concurs de casting care sa tina doua zile, sa se facă pe categorii de lansete și sa conțină 4 categorii !!!!!!!!nu a existat nici in Turcia si nici in Bulgaria proba cu lanseta impusa de organizator !!!!!în concluzie conform DEX nu se poate numi copiat !!!!singurul aspect comun este faptul ca în ambele părți a fost un concurs de casting :)
Cristi, mie imi ies 7320 lei premii pe o categorie. Adica aprox. 1600 euro.
Au fost 3 categorii . Asta inseamna 5000 euro.
Hai inca 2000 pe celelalte mini concursuri.
Hai si 2000 pe tricouri , desi cu banii astia luam paltoane pentru tot sectorul 5.
Hai si 2000 pe filmari, dar nici la nunti de smecheri nu se iau banii astia.
Tot incerc sa ajung la 25000 cum spui , dar mai mult de 11000 umflate cat am putut, nu reusesc.
Cred ca si aici au intervenit "curentii de aer", ca in cazul aruncarilor.

Eu iti spun ca a fost copiata metoda de promovare, Hakuyo fiind primul brand de lansete de crap din lume care a facut un concurs dedicat aruncarilor regulamentare din pescuitul la crap si ca ASTA A FOST COPIAT, iar tu imi spui de durata concursului si de impartirea pe categorii ,care nu au nicio legatura cu pescuitul la distanta. Bine ca nu au facut casting si cu lansete de copca, sa fie si mai frumos concursul.
Pe forumurile din Turcia se discuta de ani buni de concursurile din Romania. Invers, cucu ! :wink:

Am facut tombola cu cei care au obtinut podiumuri in concursuri ( si asta a fost copiata ca metoda curata de promovare si nu am intervenit niciodata sa o judec pentru "copiat" , atat timp ca este cea mai corecta forma de promovare a calitatii lucrurilor ) , respectiv celor care meritau sa castige .
In Turcia tombola a fost un fel de pomana.

Eu sponsorizez concursurile numai pentru rezultate. Dovezi sunt multe.
Stii foarte bine. Nu am dat niciodata bani "sa se vorbeasca frumos" despre un lucru si nici nu am sa dau.
Am apreciat si sustinut numai rezultatele dovedite. Nu vreau filme si vorbe frumoase in promovarile mele.
Stii bine ca pentru asta ne-am despartit drumurile.
Imi doresc sa ma crezi ca vreau sa-ti fiu prieten. Nu am sa dau bani niciodata unui prieten sa vorbeasca frumos despre mine ( si nici altcuiva ) !
Cand ai plecat in Turcia, puteai sa deschizi un subiect care eu consider ca ti se potrivea mai bine.
Sa vinzi lansete MTX in Turcia. Daca tot bateai drumul pana acolo, daca tot ai calitatile necesare, era pacat sa nu faci asta.
Ce am facut eu in Romania ( si stii mai bine ca multi ... ), puteai sa faci tu in Turcia. Nu ma deranja, chiar ma ajuta.Nu ne intersectam si era loc.
Asta este relatia pe care mi-o doream cu tine. Nu sa te fac"cunoscut" pe youtube. Sub alta forma, ti-am mai spus asta si in privat.
Poate esti multumit de situatia actuala, dar dupa toate castingurile in care ai participat cu MTX-uri, ai primit zeci de felicitari si premii micute.
Acum ai primit premii "mari", cea mai buna aruncare a ta de cand arunci in concursuri de casting, nu a fost aratata, ... nimic, numai "premii mari".
Regret ca pe drumul in care nu am vrut sa te bag, ai intrat singur.Normal ca-mi pare rau. Inteligenta si talentul tau pot fi folosite curat si te asigur ca sunt suficiente astea trei lucruri, ca sa vina si banii.
Eu pentru tine voi fi acelasi si cu bune si cu rele. :wink:

Dan Mitranescu
Veteran

pharaoh scrie:Dane, stai liniştit, noi ceilalti, 0,1%, îţi mulţumim pentru tot. La momentul cand mi-am luat lansetele, ştii si tu, o parte sh, am apreciat ca pot beneficia de performanta la un preţ decent pentru buzunarul meu. La fel s-a intamplat cu plumbii, swingerele, avertizorii, firele, cârligele s.a. m.d.Undeva in mintea mea a fost un declic, care m-a făcut sa vad altfel pescuitul, mai departe de o etichetă frumos colorată . Mulţumesc si sarbatori fericite!
Multumesc si eu Marius atat tie cat si celorlalti "0,1%".
Stai si tu linistit, stiu ca sunteti "acolo". :wink:
Sarbatori fericite.

P.S. daca vrei sa faci un casting in Constanta sa-mi spui. Nu am zeci de mii de euro, dar gasim solutii.

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

iata comentariul meu de pe postul celalalt:

''https://www.youtube.com/watch?v=wiiqew0jDBc
Daca omul asta a ales sa foloseasca aceasta lanseta intr-un consurs de casting in detrimentul altor lansete mult mai scumpe si mult mai bune....spune foarte multe.
Este o lanseta extrem de buna in banii ei, o folosesc de un sezon si sunt foarte multumit.
Haideti sa daun omului un raspuns la obiect si nu sa facem bascalie, ca la asta multi se pricep.''

Nu am vrut decat sa spun, ca daca un aruncator ca Cristi recomanda aceste lansete..ce mai poate fi spus. Eu la momentul castingului din Turcia foloseam de mult lansetele velocity, deci nu sunt nici o victima a niciunui marketing. Cristi cred ca a fost destul de explicit in ceea ce priveste comparatia intre mtx si velocity si orice comentariu este de prisos.

Florin, de la tine a plecat toata povestea asta.
De la comentariul tau pe topicul celalalt, in care justificai schimbarea lansetelor tale sub singurul argument pe care il aveai si anume castingul din Turcia.
De asta am fost deranjat. Esti exemplul concret "de victima" al unui marketing mincinos.
Ai luat niste lansete "ca arunca bine" asa cum ai inteles tu din acel concurs. Daca expuneai orice alt criteriu nu interveneam. Castingul a fost in vara, nu am zis nimic de atunci. Casting a facut si Navis in Ungaria copiind "promovarea" mea, chiar am inlesnit participarea alor nostrii si nu am zis nimic, Big Fish face casting la Sibiu, nu am zis nimic, dar cand vad 208m cu lanseta de 3lbs, ma ia capul. Ai aflat acum tocmai din gura reprezentantului Shimano, cum sta treaba intr MTX14 si Velocity la aruncat ( jos palaria in fata lui Cristi pentru asta ).

In lumea asta in care traim, este destul de greu de crezut ce am sa spun.
In viata mea nu m-am gandit la bani. Am stiut ca acolo unde este inteligenta, munca si corectitudine, vin si banii inevitabil.
Ce fac pe acest forum este numai ce simt si nu ma gandesc la afacere. Nu am pozat niciodata in mare gentilom si sa intervin numai cu mesaje "oficiale" cum se practica in zona comertului inalt. Am ramas un simplu pescar pacalit de multe ori inainte sa se apuce sa vanda articole de pescuit, un inginer care s-a certat cu parintii cu 15 ani in urma, cand a decis sa vanda viermi si rame, renuntand la o viata pompoasa , numai pentru a fi aproape de apa, de prins un baboi si de oameni care pe balta devin prieteni adevarati indiferent de pozitia sociala.Asa era atunci. Tot asa sunt si eu acum.

Ca deranjez unii pescari cu insistenta pe anumite lucruri, imi pare rau. Nu stiu de ce nu sunt deranjati si de faptul ca de fiecare data cand deschid Crapmania vad acelasi banner maret care scoate ochii. Eu scriu mult mai putin de atat ca impact vizual. Ma rog... Imi cer scuze inca o data pentru acest "deranj" si asigur ca sunt imens mai multi pescari care apreciaza ce scriu, ca altfel nu eram atat de dus cu pluta , ca sa insist. :wink: Indiferent cat de mult bine vrei sa faci, obligatoriu vor exista si cativa carora la faci rau. General valabil. M-am obisnuit cu asta.[/quote]
A bad days fishing is better than a good day at work...

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Raport calitate/pret betele hakuyo sunt imbatabile.
Eu folosesc mtx 14 de ceva ani buni si sunt foarte multumit de ele.
La mulinete exista bblc-uri si alte mulinete.
Sarbatori fericite!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”