Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Ce legatura e intre pretul de intrare la un targ si salariul mediu pe economie? Nu e ca si cum ar trebui ca bmw-ul de Bucuresti sa se vanda cu un pret de 3-4-5 ori mai mic decat cel din vestul Europei?osc1or scrie:O intrebare daca imi permiti, acolo la Zwolle, salariul mediu pe economie e tot 400 euro ca la noi, la Bucuresti?zander scrie:Nu vreau sa ma bag in polemica cu nimeni, dar nu demult am fost la Zwolle la expozitie , biletele de intrare au fost 27 euro/zi de expozitie, iar parcarea a mai costat 8 euro/auto.... De promotii nici nu incape vorba erau putine, si ca inexistente . Pe un pahar cu bere si un hamburger am platit pe 2 portii 26 euro. Nu s-a dat nimic in biletul de intrare expozantii erau in proportie de 80% mari magazine care vindeau produse. Deci nu prea e mare diferenta de ce se poate vedea in afara faptului ca e mult mai mare expozitia. Daca stau bine sa ma gandesc a fost un pret corect si anul trecut si anul asta pentru ceea ce se oferra la Bucuresti.
Numai bine!
Si la nivel national cat e nivelul salariului mediu?ionut72 scrie:Ce legatura e intre pretul de intrare la un targ si salariul mediu pe economie? Nu e ca si cum ar trebui ca bmw-ul de Bucuresti sa se vanda cu un pret de 3-4-5 ori mai mic decat cel din vestul Europei?osc1or scrie:O intrebare daca imi permiti, acolo la Zwolle, salariul mediu pe economie e tot 400 euro ca la noi, la Bucuresti?zander scrie:Nu vreau sa ma bag in polemica cu nimeni, dar nu demult am fost la Zwolle la expozitie , biletele de intrare au fost 27 euro/zi de expozitie, iar parcarea a mai costat 8 euro/auto.... De promotii nici nu incape vorba erau putine, si ca inexistente . Pe un pahar cu bere si un hamburger am platit pe 2 portii 26 euro. Nu s-a dat nimic in biletul de intrare expozantii erau in proportie de 80% mari magazine care vindeau produse. Deci nu prea e mare diferenta de ce se poate vedea in afara faptului ca e mult mai mare expozitia. Daca stau bine sa ma gandesc a fost un pret corect si anul trecut si anul asta pentru ceea ce se oferra la Bucuresti.
Numai bine!![]()
P.S. In Bucuresti, in 2016, salariul mediu net a fost de 2813 lei lunar. Cca 625 de euro.
Nu, ce mai avem pe stoc este vechi, nu prezinta garantie.... Doar nada, intr-un spatiu dublu decat pana acum !SEPY31 scrie:Vlăduț o să aveți și fir la târg long cast ?
Pai nu e normal sa te corelezi cu de puterea de cumparare a publicul tinta caruia te adresezi ?! BMW fac masini premium si se adreseaza unui anumit segment de clienti...cu mult mai numerosi in Germania fata de Romania. Daca-ti propui sa vinzi pe an 1.000.000 de masini BMW in Romania, va trebui sa umblii la pret, altfel nu merge !ionut72 scrie: Ce legatura e intre pretul de intrare la un targ si salariul mediu pe economie? Nu e ca si cum ar trebui ca bmw-ul de Bucuresti sa se vanda cu un pret de 3-4-5 ori mai mic decat cel din vestul Europei?![]()
uite aici http://www.insse.ro/cms/ro/content/cast ... rie-lunaraosc1or scrie: Si la nivel national cat e nivelul salariului mediu?
Ma gandesc ca in momentul in care organizezi un eveniment, in calculul pretului de intrare intra si puterea de cumparare a potentialilor clienti.
Si l-ati scos de la raft sau il vindeti la pret intreg?Vladut Mateianu scrie:Nu, ce mai avem pe stoc este vechi, nu prezinta garantie.... Doar nada, intr-un spatiu dublu decat pana acum !SEPY31 scrie:Vlăduț o să aveți și fir la târg long cast ?
Segmentul tinta caruia te adresezi cheltuie mii de lei/sezon pentru pescuit. 30 de lei sunt o bagatela, cam 3 pungi de mix si/sau mai putin decat un kg de boilies decent. Si, chestia asta (ca 30 de lei sunt o bagatela pentru publicul tinta al targului), a spus-o afluenta de vizitatori de anul trecut, cca 13000 de insi in 3 zile.gor965 scrie:Pai nu e normal sa te corelezi cu de puterea de cumparare a publicul tinta caruia te adresezi ?!ionut72 scrie: Ce legatura e intre pretul de intrare la un targ si salariul mediu pe economie? Nu e ca si cum ar trebui ca bmw-ul de Bucuresti sa se vanda cu un pret de 3-4-5 ori mai mic decat cel din vestul Europei?![]()
Pai aceeasi bagatela e si un pret de 30 euro ptr. un pescar din Germania, eu insa sunt de parere ca publicul tinta de la noi cheltuie cateva sute de lei pe sezon , nu cateva mii. Cu exceptia sezonului in care isi ia prima data scule mai bune, pescarul de rand nu investeste precum pescarul de crap, mii de lei pe sezon (cu nada, echipament si alte acareturi). Ori din cei 13.000 de vizitatori eu zic ca maxim 10% sunt pescari de crap, pusi pe investit la inceput de sezon. Consider public tinta pe pescarul de rand care vine la targ sa-si ia o lanseta, o mulineta, 10 kg de nada care sa-i ajunga jumatate de sezon, 20 de plumbi, 3 role de fir, 5 plicuri de carlige, chestii de-astea mai marunte. Era bine daca ar fi existat o statistica din care sa reiasa bugetul mediu cheltuit de 1 pescar la targ si cred ca ne lamuream cam despre ce putere de cumparare vorbim vis a vis de cei 13.000 de vizitatori.ionut72 scrie:
Segmentul tinta caruia te adresezi cheltuie mii de lei/sezon pentru pescuit. 30 de lei sunt o bagatela, cam 3 pungi de mix si/sau mai putin decat un kg de boilies decent. Si, chestia asta (ca 30 de lei sunt o bagatela pentru publicul tinta al targului), a spus-o afluenta de vizitatori de anul trecut, cca 13000 de insi in 3 zile.