Polemici concurs

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Simu Alexandru
Puncte: 0

Re: Polemici concurs

Mesaj de Simu Alexandru »

mai bine braile intre 10-13 prieteni si s-a terminat balciul
Nu este atat de grav daca vorbesti singur...Mai nasol este daca vorbesti singur si afli noutati!!!
Imagine
CarpBait Fishing Club
Nume utilizator schimbat din SEPY31

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

Vladut Mateianu scrie:
zuuluf scrie:Da, e o destrabalare generala plin de voie buna, chiar daca il castigi sau nu, ramai cu o experienta frumoasa

Sau trebuie sa ma reorientez către concursurile cu încrâncenare maxima si cu mize aberante?
Se pot face concursuri ieftine si de calitate si pe carpodroame celebre. Faceti singuri calculele, MV costa 3000 euro joi-duminica, Hermes 2000 euro, cupele costa circa 1000 lei, 1000 costa si arbitrajul.
Pe balti necunoscute sau in curs de afirmare, taxele sunt mult mai mici, sunt chiar locatii care pun balta gratis ptr a fi promovata....

PS. Aici discutam de concursuri serioase, nu de cele gen Pacaliciul de Aur, cupaUrsus sau Turneul Betivilor ... :)
Cred ca esti gresit informat.
Ai organizat concursuri si stii destul de bine ca la un concurs de 72 de ore, 4 arbitrii+George Iorga costa dublu si ceva fata de ce ai scris tul!gresesc cu ceva?!
Accesoriile:bannere,cantare,trepiede,saltele cantarire, cam cate schimbai pe sezon?!
Cate zile iti ocupa organizarea unui concurs si ce alergatura ai?!
Balta hermes peris de joi pana duminica costa 11000 lei, nu 2000 euro cum spui tu!
La un concurs organizat pe peris, imi raman in medie 6000-7000 lei pt organizare(cupe,arbitrii,banner,etc).ia vezi e ok!?

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Doar arbitrajul la CN a costat 110 milioane vechi
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

romanraul

Mesaj de romanraul »

Mai putem scris 10 pagini de acum in colo si va garantez ca nu gasiti nici o solutie.... Atat timp cat vor fi concursuri cu bani multi in joc vor fi combinatii punct. Daca sunt concursuri cu miza mai mica ( exemplu cupa carpbook, cupa pescarilor etc ) atmosfera e amicala si fara combinatii....
S-a zis de interzicerea pe balta a unor persoane, ok, dar cand 2 echipe din acelas club cad una langa alta ce faci... Exemple sunt multe... Sau ce faci cand o echipa din club se bate la podium si suna o alta echipa sa bage bulgari unei alte echipe sa o incurce... nu ai ce face....
Asa ca eu cred ca SIMGURA solutie sta in mana organizatorilor si anume sa promoveze mai mult concursurile low cost dar si aici e greu ca nimeni nu isi rupe carca pe caramele si ochi frumosi....
E grele...
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Desi nu fac parte din fenomenul competitional, nu cred ca pe o balta unde se rezerva toata balta pentru un concurs, nu se negociaza pretul si se stabileste un discount bunicel.
Cred totusi ca discutiile despre concursurile cu premii mici-medii se bazeaza de fapt pe idea sa se faca un concurs unde nu toata lumea cauta sa "ciupeasca" cat mai multi bani.
Cand vezi concursurile cu premii mari si faci o socoteala incluzand cheltuielile de organizare, ajungi la concluzia ca pentru a ajunge la zero suma platita initial cu titlu de taxa de inscriere de fiecare echipa, toata lumea ciupeste.

Daca s-ar face concursuri cu taxa X RON din care bani sa se faca diplome/trofee, fond de premiere mic spre modic, apoi sa se plateasca arbitrajul (cu un tarif "ca sa merite deranju', nu mii de ron "), balta etc si organizatorul sa isi traga si el "deranjul", nu cred s-ar depasi de 400-500 de lei/echipa maxim ca taxa.

george tomescu

Mesaj de george tomescu »

dancalinescu scrie:Desi nu fac parte din fenomenul competitional, nu cred ca pe o balta unde se rezerva toata balta pentru un concurs, nu se negociaza pretul si se stabileste un discount bunicel.
Cred totusi ca discutiile despre concursurile cu premii mici-medii se bazeaza de fapt pe idea sa se faca un concurs unde nu toata lumea cauta sa "ciupeasca" cat mai multi bani.
Cand vezi concursurile cu premii mari si faci o socoteala incluzand cheltuielile de organizare, ajungi la concluzia ca pentru a ajunge la zero suma platita initial cu titlu de taxa de inscriere de fiecare echipa, toata lumea ciupeste.

Daca s-ar face concursuri cu taxa X RON din care bani sa se faca diplome/trofee, fond de premiere mic spre modic, apoi sa se plateasca arbitrajul (cu un tarif "ca sa merite deranju', nu mii de ron "), balta etc si organizatorul sa isi traga si el "deranjul", nu cred s-ar depasi de 400-500 de lei/echipa maxim ca taxa.
Apuca-te de organizare si ai sa vezi cum e cu socotelile ...
Scuza-ma, dar e "poezie" ce zici pe aici ...
CS APS

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Nu uitati ca un concurs trebuie si promovat. Ca sa apara pe crapmania, de ex, trebuie platit. Chiar si la concursurile cu premii mici pot aparea situatii grele pentru arbitri. Nu merge cu doi prieteni si un cantar. Arbitrii experimentati trebuie platiti bine. Daca nu pui clasament la timp si poze, ai parte de apostrofari pe forum. Iti trebuie conexiune buna la internet, laptop, camera foto buna si eventual un fotograf sau un om care sa umble pe balta pentru poze. Ok, sunt chestii colaterale, nu se regasesc direct in taxa, dar reprezinta un efort din partea organizatorului. Daca vrei cupe de calitate mai buna, cheltuielile cresc. Daca vrei o imagine buna, asta presupune o prezentare grafica, diplome, bannere....alte cheltuieli. Daca faci lucrurile ca la carte, legal (facturi, etc.), cheltuielile sunt altele. Si-atunci....mai puneti ceva la sumele astea de 3-400 lei taxa. Asa, braile cu pretentii de concurs...se pot face oricand.
Marius Sârbu

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

iohann scrie:
Ai organizat concursuri si stii destul de bine ca la un concurs de 72 de ore, 4 arbitrii+George Iorga costa dublu si ceva fata de ce ai scris tul!gresesc cu ceva?!
Accesoriile:bannere,cantare,trepiede,saltele cantarire, cam cate schimbai pe sezon?!
Balta hermes peris de joi pana duminica costa 11000 lei, nu 2000 euro cum spui tu!
La un concurs organizat pe peris, imi raman in medie 6000-7000 lei pt organizare(cupe,arbitrii,banner,etc).ia vezi e ok!?
Daca zici tu, asa o fi ! :D

Totusi, indiferent de cheltuieli, in buzunarul organizatorului raman intre 1000 si 5000 euro, in functie de concurs. Daca vrei, luam si exemple din ultimii 2 ani. Dar nu asta era ideea, fiecare este liber sa faca ce vrea pe banii lui, doar ca arbitrii trebuiesc suplimentati per concurs, si mai bine platiti.... nu doar sa faca cantariri, ci sa fie si zi si noapte prezenti printre concurenti. De ce ? Ptr a evita furturile si aranjamentele.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

@Vladut : Cam asta am vrut sa zic si eu dar poate m-am exprimat gresit.
Taxa mare + premiu mare = factor motivant pentru unii care se simt impinsi de la spate sa fraudeze concursul.
Taxa mica + premiu mic/modic + profit mic = presiune mai mica si sanse mai mici sa se incerce fraudarea. :)
Sa pui 20 de arbitri care sa faca politie in timpul concursului e o solutie aparent buna dar ineficienta.
Sa creezi conditii de concurs cu presiune mica pe umerii concurentilor este o solutie pe termen lung mult mai buna.
Nu o sa fraudeze nimeni, mai ales un concurent cunoscut in breasla, un concurs cu 500 de lei taxa/echipa si premiu de 1000 de lei.

PS: Nu mai sustineti aberatii de genul "Daca nu ai organizat concursuri de pescuit, nu vorbi" pentru ca aceleasi "ipoteze" sunt valabile la concursuri in general indiferent ca e vorba de pescuit, sport etc.
La poker daca ai miza de 1 ron, nu triseaza nimeni...

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

Vladut Mateianu scrie:
iohann scrie:
Daca zici tu, asa o fi ! :D

Totusi, indiferent de cheltuieli, in buzunarul organizatorului raman intre 1000 si 5000 euro, in functie de concurs. Daca vrei, luam si exemple din ultimii 2 ani. Dar nu asta era ideea, fiecare este liber sa faca ce vrea pe banii lui, doar ca arbitrii trebuiesc suplimentati per concurs, si mai bine platiti.... nu doar sa faca cantariri, ci sa fie si zi si noapte prezenti printre concurenti. De ce ? Ptr a evita furturile si aranjamentele.
nu ca asa o fi!!!
ma faci mincinos?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”