Shimano sau Hakuyo

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Încuiat
mihai turiac
Puncte: 0

Re: Shimano sau Hakuyo

Mesaj de mihai turiac »

Neamtul scrie::lol: :lol: :lol:
Tu chiar crezi ce spui ? :wink:
Oare de ce in toate tarile Navi este un succes iar mulinetele facate pe acelasi sasiu cu TD sunt practic inexistente..? :roll:

Pentru tine si Adonisul ala de la Caperlan e super alternativa la Surfblaster. :)
Imi pregatesc berea si chipsurile ! :)

Sper ca intelegi ca nu ne impungem decat prieteneste, o discutie pe forum, nu sunt genul sa ma cert ca prostu pentru o mulineta ! :wink:
Din cauza ca sunt spalati pe creier cu brandul asa cum sunt si eu....unde vad shimano trebuie sa am ca asa trebuie :)))
Iar legat de adonis ai putina rabdare sa ajung sa o folosesc :)))) la casting am aruncat satisfacator chiar daca am avut textil pe tambur :)))
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Dan, mi-ai promis intr-o postare anterioara pe acest topic ca imi explici putin, pe intelesul unui incepator care este diferenta intre 9+1 si 2. Eu imi imaginez ca odata ce ai mai multe angrenaje te ajuta in dril pentru o recuperare mai buna si ca nu cedeaza mulineta? Iar la rulmenti? Sau cum sta treaba mai exact? Care ar fi criteriile pentru a alege o mulineta asa cum as vrea. La bete am inteles, un 3,6-9 cu 3,5 lbs, nu este nici moale nici par. De recomandat 2 tronsoane . Dar la mulinete?
...

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dan, mi-ai promis intr-o postare anterioara pe acest topic ca imi explici putin, pe intelesul unui incepator care este diferenta intre 9+1 si 2
Pai ... 8 (7+1)! :lol: :lol: :lol:

Acum, lasand gluma la parte, teoretic, o mulineta cu mai multi rulmenti (asezati in puncte "critice") va rula mai fin si va rezista mult mai bine la uzura. Practic, depinde in mare masura si de ce fel de rulmenti se folosesc (in special calitatea materialului).

Acuma, Navi e o mulineta care e pe piata de destul timp (ca dovada nici nu se mai fabrica) si recenziile la ea sunt destul de favorabile. TD-ul are 3 ani (daca nu ma insel), teoretic tehnologia folosita la fabricarea ei e superioara, iar cei care au folosit-o s-au declarat multumiti de ea (lasam la o parte cele 40 de tone anuale ale lui Dan :) ). Punand la socoteala faptul ca Navi nu se mai fabrica, greutatea ei, ca TD-ul are niste plusuri tehnologice, tamburul de rezerva de aluminiu (plus posibilitatea de a achizitiona unii suplimentari, tot din aluminiu) si ca beneficiaza si de garantia lui Dan, eu as alege TD-ul.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

romanraul

Mesaj de romanraul »

Cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seama un lucru, se pare ca usor uitati de ce am ajuns noi toti pe aici, placerea pescuitului, dar pe zi ce trece tot mai multe polemici, dusmanii si alte lucruri care nu trebuiam sa fie in aceasta comunitate de Pescuit Sportiv.... Fiecare pescuieste cu ce are si cu ce poate, important este sa pescuiasca....
Numai bine...
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

romanraul scrie:Cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seama un lucru, se pare ca usor uitati de ce am ajuns noi toti pe aici, placerea pescuitului, dar pe zi ce trece tot mai multe polemici, dusmanii si alte lucruri care nu trebuiam sa fie in aceasta comunitate de Pescuit Sportiv....
Nununu, ai inteles gresit, tocmai asta e problema.

E foarte important sa separi parerile celor care au ajuns aici datorita placerii pentru pescuit si care impartasesc anumite experiente in functie de asta si "parerile" celor care au un interes comercial direct sau indirect, cum sunt cei care incearca sa bage pe gatul oricui intreaba, o "marca" anume. Cand aceasta presiune a devenit suficient de mare, a aparut o reactie naturala la aceste incercari motivate comercial.

Fire-ntinse la toata lumea!

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

tecsi78 scrie: si "parerile" celor care au un interes comercial direct sau indirect, cum sunt cei care incearca sa bage pe gatul oricui intreaba, o "marca" anume
topicul asta a fost deschis de un pescar care chiar vroia pareri despre acea marca. mai bine zii ce facem cu cealalta categorie, de pescari care intra "dezinteresat" in orice topic in care se dicuta despre acea marca sa arunce cu noroi. aia ce fel de credibilitate au???????

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

tecsi78 scrie:
romanraul scrie:Cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seama un lucru, se pare ca usor uitati de ce am ajuns noi toti pe aici, placerea pescuitului, dar pe zi ce trece tot mai multe polemici, dusmanii si alte lucruri care nu trebuiam sa fie in aceasta comunitate de Pescuit Sportiv....

E foarte important sa separi parerile celor care au ajuns aici datorita placerii pentru pescuit si care impartasesc anumite experiente in functie de asta si "parerile" celor care au un interes comercial direct sau indirect, cum sunt cei care incearca sa bage pe gatul oricui intreaba, o "marca" anume. Cand aceasta presiune a devenit suficient de mare, a aparut o reactie naturala la aceste incercari motivate comercial.

Daaaa si trebuie sa asculte la unul care,tot aportul lui la acest forum, se reduce la vanzari , cumparari si balacareala . Nicio discutie legata de pescuit, nimic concret , numai baliverne.
Astea sunt toate mesajele tale tecsi78 :
http://www.crapmania.ro/forum/search.ph ... r_id=14016
Asta este tot ce inseamna "frumusetea" pescuitului pentru tine.

Orice explicatie logica, cu exemple concrete , bazata pe ani de experienta, sustinuta de rezultate verificabile, de un nume real, de asumarea celor spuse, este tratata ca a fi comerciala.
Si de cine? De unul/unii care in afara faptului ca au iesiri "naturale" pentru simplul motiv ca nu le place lor de cineva si pentru ca au descoperit ca din spatele anonimatului poti sa-ti bati joc de oricine.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Dan Mitranescu scrie:
tecsi78 scrie:
Daaaa si trebuie sa asculte la unul care,tot aportul lui la acest forum, se reduce la vanzari , cumparari si balacareala . Nicio discutie legata de pescuit, nimic concret , numai baliverne.

Orice explicatie logica, cu exemple concrete , bazata pe ani de experienta, sustinuta de rezultate verificabile, de un nume real, de asumarea celor spuse, este tratata ca a fi comerciala.
Si de cine? De unul/unii care in afara faptului ca au iesiri "naturale" pentru simplul motiv ca nu le place lor de cineva si pentru ca au descoperit ca din spatele anonimatului poti sa-ti bati joc de oricine.

P.S. era bine sa-ti controlezi "iesirile naturale". Nu simti mirosul ?
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Dan Mitranescu scrie:
tecsi78 scrie:

In mesajele mele poti gasi si exemple recente in care imi exprimam respectul pentru cei care sunt in stare sa profite muncind de pe urma talentului incontestabil la pescuit, cred ca stii ca ma refeream la tine. In urma celor expuse de tine, regret profund si imi retrag afirmatia de mai sus.

Raspunde-ti la doua intrebari:

1. ai interes comercial in discutia de pe acest topic?
2. daca, cumva, raspunsul este "da", mai poti fi 100% obiectiv?

Subiectul este inchis din partea mea, am avut n pagini de forum la dispozitie ca sa-mi dau seama cu cine am de-a face si ma bucur nespus ca pescuitul de placere pe care-l practic nu ma intersecteaza cu oameni de asemenea "calibru".

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

tecsi78 scrie: Raspunde-ti la doua intrebari:

1. ai interes comercial in discutia de pe acest topic?
2. daca, cumva, raspunsul este "da", mai poti fi 100% obiectiv?
Singurul meu interes si singura calitate cu care am reusit in afacerea asta este ... sa nu am interese comerciale.
Stiu ca totul totul vine de la sine cand nu faci compromisuri.

Multumesc pentru aprecierile din pescuit. Pacat ca nu ma intelegi si ca om . Asta din cauza faptului ca unele comentarii ale mele, despre anumite produse, nu se potrivesc cu alegerile tale, iar subconstientul acum iti ataca visele. Cu altceva nu ti-am gresit si sper ca vei intelege vreodata ca nu a fost cu intentie sau directie, sunt numai parerile mele, pe principiile pe care merg in recomandarile pe care le fac, principiii care nici peste ani buni nu imi vor aduce acuze ca am pacalit pe cineva de dragul banilor.
Asa cum gandesc pentru mine, asa o spun si mai departe.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”