ionut72 scrie:
Ceea ce e deranjant la Dan, cel putin in ultima vreme (si i-o spun cu toata simpatia), e ca pare ca a uitat ca, fara englezi,
inovatia si cercetarea firmelor englezesti, noi nu discutam acum de carpfishing. Ma rog, asta e insa o strategie a lui care, daca e buna sau gresita, se va vedea in bilantul contabil.

Inovatia si cercetarea firmelor englezesti, nu stiu cat a fost facuta catre bugetul pescarilor si cata in interesul profitului.
Inovatia mea ( mai mult inventie ca nu am auzit de nimeni sa o faca pana acum ) , a fost sa ii iau pe stanga

. Cat a dus asta la economii in partea pescarilor si cat profit am scos eu, poate sa compare orcine cu procentul de mai sus. Sunt convins ca prin recomandarile mele a scazut nivelul carpfishing-ului de la noi.

Oare ?
Cati pescari buni, fara mari posibilitati financiare, au ramas in fenomen, pentru ca au aflat ca se poate pescui la nivel maxim si cu echipament permisibil ca pret ?
Am multe exemple, care au aratat ca se poate prinde foarte mult , fara nicio informatie de afara.
Daca "nivelul carpfishing-ului" se refera strict la sumele ce trec prin magazinele de pescuit, atunci imi asum toata vina.
Legat de partea morala.
Cand pescuiam eu si cand am inceput aceasta afacere, nu stiam nimic de afara. In afara de mamaliga invelita in ziar, viermi, rame si monturi cu minimum 3 ace , nu se vindea altceva pe la noi.
"Inovatorii" de afara au inceput sa apara. "Argesul", "Avatul", sau "mecanica fina" nu erau bune si ce urat era pescuitul pe vremea aia si ce frumos este acum !
Odata cu "inovatiile" de afara au inceput sa apara si manglelile aferente, pe care normal ca le-am inghitit si eu. Le-am dat bani multi pentru pentru asta. La 18 ani am zugravit o casa pentru a-mi cumpara 6 mulinete. Aveau un rulment si lagare din plastic. Intr-un an au fost gata. Argesurile erau date deja ...
Si multe altele. Le-am bagat la cap.
Asa cum am sesizat "disperarea" cu care plecam la pescuit, atat eu cat si toti prietenii tatalui meu, cu care mergeam frecvent , la fel am sesizat starea pe care o simt atunci cand imi dau seama ca sunt pacalit. Tinand cont de aceste doua aspecte mi-am cladit afacerea. Ca este profitabil sau nu, inca nu am timp de socoteli, dar legat de moralitate , merg pana in panzele albe cu asta.
M-au gasit aici, stiu sa apar asta, iar ei stiu ca pot.