CARLIGE SI RATEURI

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

radu sima
Puncte: 0

Mesaj de radu sima »

Eu pe serie 5 dau numai cu pop-up si contrar opiniei generale nu am avut rateuri!!
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

toni

Mesaj de toni »

pt ca am primit atatea asigurari, ii voi mai da o sansa lui fox s5.

@ mircea
momeala nu atinge literalmente tija. este la nivelul curburii, dar intre nada si anou sunt cred 3-4 mm.

@ radu
dai pop up cu s5 in montura cu anou sau cu varnis ?

oricum, ma voi mai stradui nitel cu acelea astea, nici eu nu stiu de ce, pt ca am 3-4 tipuri de rig pe care le consider foarte bune, si in care am mare incredere....

multumesc pt info la toata lumea....

radu sima

Mesaj de radu sima »

......cu anou
Radu Sima
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
www.drcrap.ro

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Bai baieti - aste e ceva foarte grav - sa pescuiesti cu ceva in care nu ai incredere ! Mai bine folosesti ce stii ca iti merge si cu ce ai prins decit sa te chinui cu ce merge la altii si la tine iti da numai batai de cap .
De asta eu nu dau cu nada facuta de altii . Cu aia ready made e alta problema - stiu de la inceput ce poate si imi adaptez stilul de nadire. Dar sa pescuiesc cu o nada facuta de cineva si sa nu am incredere in ea - pentru mine ar fi un stress maxim pe balta .
Cam asa si voi cu carligele - folositi ce va place si mai ales in ce aveti incredere !

adigogo

Mesaj de adigogo »

Da Val, dar sti cum este...Auzi despre niste carlige cu care altii au prins recorduri mondiale si atunci crezi ca sunt cele mai bune! Incepi sa le experimentezi si nu functioneaza conform asteptarilor. Unde-i greseala? Este doar o intamplare? Sau si altii au pierdut o gramada de pesti pana sa intepe unul la sigur? Sunt intrebari firesti, nu?
Eu nu pescuiesc cu monturi pop-up ci doar pe fund.Si aceste carlige tot pe fund le-am folosit. S-ar putea ca asta sa fie cauza? Tu zici ca prinzi foarte bine cu ele pe fund, fara rateuri. Naiba sa mai inteleaga...
Si, in continuare, sunt curios cu forfacele alea de 40cm. Le-a incercat cineva in aruncare?

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

adigogo scrie: Am stat mult si am studiat mecanica monturii si este corecta!
Cum ai facut treaba asta, ca eu in afara de trasul rigului peste deget nu mai stiu altceva?

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Mircea

Trage-l prin gura si o sa vezi cit de bun este !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sorin Dragoi are o faza cu niste carlige cu ciocul strins - pe care le leaga si le zmuceste prin gura . Din cauza ciocului intors stie ca niciodata nu se va intzepa - dar e de efect !

adigogo

Mesaj de adigogo »

@Mircea

Salut Mircea!
Tot asa, tragand-o peste deget si am mai incercat sa-mi imaginez miscarile
posibile ale carligului (era sa scriu ac :lol: ) in functie de fortele aplicate in momentul inteparii! Ce mai incolo si incoace, forte, vectori, diagrame, inginerie curata, nu alta :lol: Data viitoare incerc metoda "Dragoi", dar voi tesi barbeta si voi tine si sticla de whisky langa mine sa nu ma infectez :lol:

musaro adriano

Mesaj de musaro adriano »

salut, cand ai facut acest test, sper ca boiles sau momeala era pe fir de par..in functie de marimea, distanta intre boiles si curbura carligului, rigiditatea fir de par etc...mecanica schimba. numai bine
RESPECT, Musaro Adriano

adigogo

Mesaj de adigogo »

Salut Adriano!

Da, buna intrebare! De obicei testez forfacele "pe deget"-cum spunea si Mircea- imediat dupa ce le fac, recunosc fara a avea si boilies-ul montat. Dar daca carligul agata gol, ma gandesc ca avand si boilia montata cu atat mai mult ar intepa.
Folosesc intotdeauna numai o singura bila, numai la fund si de obicei fire moi pt. forfac, in monturi in-line.Am senzatia ca pop-up-ul contrazice un pic modul de hranire al crapului (din cate stiu, hrana, pentru a nu trezi suspiciuni pestelui, trebuie sa stea cat mai nemiscata, pe fund). In aceste conditii, dupa cum am mai spus, am avut prea multe rateuri la intepare cu Fox S5 si aproape deloc cu Owner Aya - carlige oarecum similare cu Fox 2XS.
Am vazut ca seria 5 este folosita cu preponderenta in monturi pop-up, dar Val zicea ca prinde foarte bine cu ele si pe fund. Poate lamuresti problemele astea.

Multumesc!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”