Eu îți recomand super ultegra xsa. Am folosit si ultegra xsc in paralel, si se observa o diferenta de calitate intre ele in favoarea lui Super Ultegra.
Xsc este mult mai ușoară dar din păcate are ceva plastic in interior. Fiind o mulineta de surfcast, principalul ei atu este sa lanseze bine. Iar "instant drag" este de fapt open-Close la 2,5 ture complete.
Super Ultegra este un fel de bblc fără Br. Mult mai puternica, frâna se inchide/deschidea o singura tura completa, si din fericire nu are plastic in interior, cel putin nu acolo unde are xsc. Este pe platforma vechilor modele cu care shimano a ieșit in fata datorită fiabilitatii (ultegra xt - cea făcută in jp, biomaster xt -modelul alb complet, Japan, Aero technium tx)
O recomand

mai ales daca pescuiesti in forța , la pesti mari. Eu o folosesc pe Ebro, unde mai intra si câte-un somnache:)
O alta varianta ar fi Ultegra Ci4 Xsa. Pe mine m-a impresionat mulineta asta, as putea sa spun ca este mulineta perfecta. Destul de ușoară, daca preferi scule mai usoare dar suficient de grea sa nu îți dea impresia de lucru ieftin, asează firul foarte bine, aspectul este ok, rulează excelent, iar frâna este ideala! Are si tambur de rezerva ceea ce este un lucru bun! Nu are pic de plastic in interior, iar angrenajul este model negru

cine a desfăcut un bblc sau stella,știe