Daiwa vs Shimano

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Daiwa vs Shimano

Mesaj de ionut72 »

Multumesc Ionut, dar eu din principiu nu cumpar produse de afara. Pot sa-i zic si patriotism....

Ma rog, fiecare face ce doreste cu banii lui doar ca, ma gandesc (apropo de "patriotism") ca, primo, shimano nu-i firma romaneasca (ceea ce oricum e irelevant, ce nationalitate are producatoru' sau intermediaru') :D si, secundo, ca (si) asta e una dintre cauzele care mentin preturile uriase in Romania. In plus, eu n-am avut niciodata vreo problema cu asigurarea garantiei la vreun produs cumparat de la un magazin din afara (Germania, Austria, Anglia), baietii au fost super receptivi in a rezolva orice problema aparuta (de obicei se inlocuieste produsul fara prea multe discutii).

On topic, d.p.m.d.v. shimano e clar peste daiwa (la mulinete de crap, ca la spinning se schimba un pic socoteala). "Instant drag"-ul de la shimano este, intr-adevar, putin sub frana rapida de la daiwa, dar celelalte calitati (in frunte cu fiabilitatea) compenseaza din plin.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Lao
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Lao »

Parerea mea e ca mulineta nu are nimic. Din cauza gerului, antireturul nu mai lucreaza si vaselina s-a "marmelizat", din acest motiv scoate si sunete ciudate. Asa pateam la spining pe ger, sarea antireturul si mergea mai greu...Sunt cunoscute aceste probleme la ger ale unor mulinete printre care si daiwa.
Ai lasat-o la temperatura camerei din casa si apoi sa o testezi din nou?

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Si Daiwa are mulinete f bune(entoh,iso,basia),plangeri am auzit doar la modelul windcast,stau prost insa si la "noi aparitii",afara de windcast scos acum cativa ani,anul asta vad ca au lansat doar "noul" entoh care e defapt vechiul model vopsit complet negru,din ce am observat shimano schimba modelele la 3 ani(afara de bbrlc)

GDX24

Mesaj de GDX24 »

Vladut Mateianu scrie:Multi au dreptate referitor la Daiwa Wincast.
Anul acesta am achizitionat o bucata (5500) in teste. Impecabila, lansari ca si cu BBRLC, usoar, frana impecabila...ce sa mai zic, eram super incantat. Chiar doaream sa mai achizitionez 3 bucati, sa am un set .
Cand ce sa vezi ? Acum 6-7 zile o iau din trusa sa o laud cuiva si surpriza ! S-a defectat antireturul, dai la manivela si inainte si inapoi fara sa o mai poti bloca, plus ca troncane infernal !
In concluzie, eu m-am linistit cu mulinetele Daiwa, o singura data am mai avut Daiwa Infinity, tot o mizerie, nu mai intru in detalii ca m-au inervat groaznic !

Asa ca, trec pe Shimano, la sfaturile voastre.
Ce mulineta gasesc in gama 150 euro sa fie usoara, obligatoriu fara bait-runner, frana micrometrica si tambur long cast ?
Astept sfaturile voastre, multumesc.
Daca totusi vrei sa treci pe Shimano,recomand Ultegra Ci4 XSA :wink:
Sunt mulinete robuste,destul de usoare,aseaza bine firul,lanseaza bine,doar ca depasesc putin bugetul de 150 de euro.
M-am jucat putin si cu noile ultegre intr-un magazin de peste hotare,sunt niste bijuterii,dar si pretul este pe masura!!
Daniel Garbovan

emilian bogdan

Mesaj de emilian bogdan »

Ultegra xtc sau xsc
Da-i unui om un peste si el va avea ce manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Alin Galbenu
Moderator

Daiwa vs Shimano

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu îți recomand super ultegra xsa. Am folosit si ultegra xsc in paralel, si se observa o diferenta de calitate intre ele in favoarea lui Super Ultegra.

Xsc este mult mai ușoară dar din păcate are ceva plastic in interior. Fiind o mulineta de surfcast, principalul ei atu este sa lanseze bine. Iar "instant drag" este de fapt open-Close la 2,5 ture complete.

Super Ultegra este un fel de bblc fără Br. Mult mai puternica, frâna se inchide/deschidea o singura tura completa, si din fericire nu are plastic in interior, cel putin nu acolo unde are xsc. Este pe platforma vechilor modele cu care shimano a ieșit in fata datorită fiabilitatii (ultegra xt - cea făcută in jp, biomaster xt -modelul alb complet, Japan, Aero technium tx)
O recomand :D mai ales daca pescuiesti in forța , la pesti mari. Eu o folosesc pe Ebro, unde mai intra si câte-un somnache:)

O alta varianta ar fi Ultegra Ci4 Xsa. Pe mine m-a impresionat mulineta asta, as putea sa spun ca este mulineta perfecta. Destul de ușoară, daca preferi scule mai usoare dar suficient de grea sa nu îți dea impresia de lucru ieftin, asează firul foarte bine, aspectul este ok, rulează excelent, iar frâna este ideala! Are si tambur de rezerva ceea ce este un lucru bun! Nu are pic de plastic in interior, iar angrenajul este model negru :) cine a desfăcut un bblc sau stella,știe :D

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Lao scrie:Parerea mea e ca mulineta nu are nimic. Din cauza gerului, antireturul nu mai lucreaza si vaselina s-a "marmelizat", din acest motiv scoate si sunete ciudate. Asa pateam la spining pe ger, sarea antireturul si mergea mai greu...Sunt cunoscute aceste probleme la ger ale unor mulinete printre care si daiwa.
Nu, am dus-o la garantie si s-a rezolvat ! :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Orlando

Mesaj de Orlando »

Vladut Mateianu scrie:
Lao scrie:Parerea mea e ca mulineta nu are nimic. Din cauza gerului, antireturul nu mai lucreaza si vaselina s-a "marmelizat", din acest motiv scoate si sunete ciudate. Asa pateam la spining pe ger, sarea antireturul si mergea mai greu...Sunt cunoscute aceste probleme la ger ale unor mulinete printre care si daiwa.
Nu, am dus-o la garantie si s-a rezolvat ! :D
SHIMANO RULLES.....HAI FRATILOR DE CE DRACU VORBIM?
ESTE DIFERENTA DE LA CER LA PAMANT SI CU ASTEA.
CAND VA NASTE DAIWA,MULINETA CA AEROTEHNIUM?DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

CAND VA NASTE DAIWA,MULINETA CA AEROTEHNIUM?DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE :wink:
Bah, eu iti zic, da' sa nu ma contrazici ca-ti rup carca (sic!) cat esti tu de smardoi! :D :D

"A nascut" si inca de mult: Daiwa Tournament Basiair QD!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Crezi tu ca Basia se compar cu MgS-ul? Poate doar la $.

Parerea mea: Chiar daca Mgs-ul are tamburul mai "scurt", aseaza firul mai bine, iar firul pleaca mai repede, fiind din scurt ... imagineza-ti cum pleaca firul dupa MGS si cum pleaca de pe BASIA, fiind un tambur foarte long cast... long!

Chiar sunt curios cum ar arata o intrecere intre cele doua mulinete, cu acelasi aruncator si aceasi lanseta.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”