Impresii MULINETA HAKUYO TD6000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

john_1978

Impresii MULINETA HAKUYO TD6000

Mesaj de john_1978 »

Salutare,

Ma gandesc sa-mi cumpar un set de MULINETE HAKUYO TD6000.
Va rog sa-mi spuneti parerile voastre legate de aceasta mulineta.

Multumesc

john_1978

Re: Impresii MULINETA HAKUYO TD6000

Mesaj de john_1978 »

Chiar nu foloseste nimeni astefel de mulinete?
Daca mtx-urile sunt asa vestite ma gandeam ca si mulinetele de la Hakuyo sa le foloseasca cineva.
Va rog totusi daca cineva foloseste TD600 sa-mi spuna o parere.

Multumesc

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

john_1978 scrie:Chiar nu foloseste nimeni astefel de mulinete?
Daca mtx-urile sunt asa vestite ma gandeam ca si mulinetele de la Hakuyo sa le foloseasca cineva.
Va rog totusi daca cineva foloseste TD600 sa-mi spuna o parere.

Multumesc
Folosesc TD6000 de doi ani . Poate sa para subiectiva interventia mea , motiv pentru care am ezitat putin in a ma exprima.
Prefer sa o faca clientii sau macar sa adun informatii de la acestia ( verificabile ) pe care sa le expun.
Despre mulinetele , la modul general , nu prea ai ce sa discuti . Importanta este fiabilitatea . In plus adaug :
- sa aseze firul bine
-sa nu agate firul in diferite situatii
-sa nu capete jocuri in angrenaje ...

Mulineta TD6000 acopera toate aceste idei . Nici cea mai mica urma de uzura dupa doi ani de folosire ... si le-am omorat ceva prin concursuri cu recuperari multe de la distante mari sau la Dunare unde pescuiesc cu fire de 0,50 si mulinez de multe ori in sarcina maxima .
De aruncat , ce sa zic ... arunaca ( se stie parerea mea clara ca mulineta are un rol infim in aruncari ) . Am aruncat la concursul de casting 171m cu fir de 0,25 ... daca inseamna asta ceva ...pentru mine nu . De aceeasi parere a fost in acest sens si Silviu Florescu , motiv pentru care le foloseste .

In rest pot sa spun ca mulineta este rezistenta la lovituri si zgarieturi. Dupa toata aceasta perioada de folosire tamburii nu au nici cea mai mica urma de lovitura pe ei , iar vopseaua este intacta pe ei chiar daca le tin una peste alta , intr-o galeata, la transport ... :)
Galetul ceramic nici nu se pune problema sa se taie ...
Un alt plus il consider tamburul de rezerva metalic ce permite o cantitate mai mare de fir fata de cel principal.

Din cele aprox . 400 mulinete aflate pe piata niciuna nu a venit la garantie nici cu cea mai mica problema .

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Poate sa para subiectiva interventia mea , motiv pentru care am ezitat putin in a ma exprima.
Nu inteleg de ce, toate parerile despre un achipament sau altul sunt subiective (inciuda pretentiilor fiecaruia de obiectivitate).

@john_1978, mi-a luat-o Dan inainte si a comentat. Chiar asta voiam sa-ti sugerez: sa-l intrebi pe el. N-are nici un motiv sa te minta, spusele lui pot fi usor verificate (e unul dintre pescarii cu notorietate) si, in plus, desi argumentul e un pic contraintuitiv, el si vinde mulinetele astea. :wink:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

john_1978

Mesaj de john_1978 »

O sa trec sapt. viitoare pe la Dan sa-mi fac un cadou de Craciun.
Multam pt. mesajele de mai sus. :D

john_1978

Mesaj de john_1978 »

Te rog Dan sa-mi spui cat fir de 0.25 intra pe tamburul de 70mm.
Pe site la specificatiile mulinetei imi spune pt. fire mai groase de 0.25.

Merci mult.

Dan Mitranescu
Veteran

john_1978 scrie:Te rog Dan sa-mi spui cat fir de 0.25 intra pe tamburul de 70mm.
Pe site la specificatiile mulinetei imi spune pt. fire mai groase de 0.25.

Merci mult.
Recomandarea mea pentru umplerea tamburilor cu fire "de aruncat" ( adica nu plantat ) este ca pe tambur sa se puna umplutura care sa accepte inca aprox. 250 m de fir .
Firele subtiri , "de aruncat" , se schimba mai des si este pacat sa schimbi un tambur intreg . ( Cred ca intra peste 500m de 0,25 ... )

Pe tamburul de rezerva recomand un fir de 0,40 care acopera pescuitul plantat si cel in agatatura. Aici recomand ca tamburul sa fie umplut integral. La TD6000 intra putin peste 300 m.

cristi30

Mesaj de cristi30 »

ionut72 scrie:
Poate sa para subiectiva interventia mea , motiv pentru care am ezitat putin in a ma exprima.
Nu inteleg de ce, toate parerile despre un achipament sau altul sunt subiective (inciuda pretentiilor fiecaruia de obiectivitate).

@john_1978, mi-a luat-o Dan inainte si a comentat. Chiar asta voiam sa-ti sugerez: sa-l intrebi pe el. N-are nici un motiv sa te minta, spusele lui pot fi usor verificate (e unul dintre pescarii cu notorietate) si, in plus, desi argumentul e un pic contraintuitiv, el si vinde mulinetele astea. :wink:
Doza de subiectivism este deoarece domnul dan vinde aceste echipamente,alt raspuns din partea lui nici nu ar exista ,ar trebui sa astepte pareri de la pescari care au folosit modelul respectiv ,ideal sa fie si fosti posesori ptr ca si aici intervine subiectivismul,fiecare isi lauda sculele,asa ca parerea mea sa nu lasi pe altii sa decida ptr tine

Dan Mitranescu
Veteran

cristi30 scrie:[
Doza de subiectivism este deoarece domnul dan vinde aceste echipamente,alt raspuns din partea lui nici nu ar exista ,ar trebui sa astepte pareri de la pescari care au folosit modelul respectiv ,ideal sa fie si fosti posesori ptr ca si aici intervine subiectivismul,fiecare isi lauda sculele,asa ca parerea mea sa nu lasi pe altii sa decida ptr tine
Mulinetele sunt relativ noi pe piata de la noi. Au numai doi ani.
"Fosti posesori" nu prea exista , deoarece urmaresc vanzarea sh a produselor pe care le gestionez si nu am gasit anunturi in acest sens. Poate unul singur ... si din alte motive decat fiabilitatea produsului.
Cum spuneam si mai sus ... despre o mulineta nu ai ce sa spui decat lucruri rele daca acestea exista. Aspectele "bune" sunt considerate normale si nu merita discutate de catre posesori .
Asa ca de aici apare lipsa de comunicare din partea pescarilor , comparativ cu lansetele sa zicem.

P.S. Rog posesorii de TD6000m sa-si spuna parerea despre aceasta mulineta! ( mai mult ce sa fac !? :D )

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

Dan Mitranescu scrie:...
P.S. Rog posesorii de TD6000m sa-si spuna parerea despre aceasta mulineta! ( mai mult ce sa fac !? :D )
Pai si ce vrei sa spuna posesorii? Ca "sunt niste mulinete bune, fiabile, bla-bla,...le recomand"...eu zic ca tacerea utilizatorilor spune tot si anume ca n-au probleme cu ele...

ps: 3.25 lbs? :(
"Keep it simple!"

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”