Impresii MULINETA HAKUYO TD6000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Impresii MULINETA HAKUYO TD6000

Mesaj de Dan Mitranescu »

William Joyce scrie:Dan, o varianta a TD-ului cu tambur mai mare in viitor?
Exista, dar este destul de grea. ( 900g )
Avantaje la aruncat nu au, asa ca am renuntat la a le aduce.

William Joyce

Mesaj de William Joyce »

Merci de raspuns

doruSV

Mesaj de doruSV »

Poate ca am sa-mi cumpar astfel de mulinete. Exista un interes, dar prea putine pareri sa ma decid.
O intrebare am, pentru domnul Dan M, cel in masura sa ma lamureasca: stimate domn, cate rotatii (ture) face mulineta la un ciclu complet al tamuburului (sus+jos). Sau altfel spus cate spire de fir sunt puse la o cursa completa a tamburului (de jos in sus si retur).
Multumesc frumos.

Dan Mitranescu
Veteran

doruSV scrie:Poate ca am sa-mi cumpar astfel de mulinete. Exista un interes, dar prea putine pareri sa ma decid.
O intrebare am, pentru domnul Dan M, cel in masura sa ma lamureasca: stimate domn, cate rotatii (ture) face mulineta la un ciclu complet al tamuburului (sus+jos). Sau altfel spus cate spire de fir sunt puse la o cursa completa a tamburului (de jos in sus si retur).
Multumesc frumos.
Mulineta invarte 9 spire pe o cursa completa de tambur. ( dus-intors )

P.S. Chiar daca aceste 9 spire de la TD se potrivesc cu ce doriti dumneavoastra, va rog sa nu cumparati mulineta pentru acest aspect.

wanderer

Mesaj de wanderer »

Umplerea corecta a tamburilor se realizeaza respectand specificatiile pe care le gasim pe tamburii de 6000 si cei de 7500 la hakuyo TD? Sau este necesar un surplus de fir?

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

.... la banii astia nu gasesti altceva mai bun pe piata.[/quote]

Da cam asa e..desi s-au mai scumpit in ultima vreme. Ca si "bube" ce am descoperit eu ...saiba zimtata de pe ax care tine tamburul poate sa o ia in jos pe ax daca strangi frana prea tare(ar merge dintr-o tabla mai groasa) , firele mai groase nu prea le aseaza bine si asta pe la mijlocul tamburului (adica nu o conicitate ce poate fi reglata cu saibe) , cel putin in cazul celor care le-am folosit eu.Ar mai fi scartaitul rulmentului pe role la mulinat foarte incet. Mulinetele eu le-am luat SH dar ca si noi si erau modelul nou. Una peste alta sunt niste mulinete ok comparativ cu ce este pe piata la pretul acesta , singura chestie care m-a deranjat fiind asezarea firelor groase.....si ca nu stau bine in mandrina Mtx-ului 14 :lol: ...culmea.

Dan Mitranescu
Veteran

Tritoiu Dragos scrie:.... la banii astia nu gasesti altceva mai bun pe piata.
Da cam asa e..desi s-au mai scumpit in ultima vreme. Ca si "bube" ce am descoperit eu ...saiba zimtata de pe ax care tine tamburul poate sa o ia in jos pe ax daca strangi frana prea tare(ar merge dintr-o tabla mai groasa) , firele mai groase nu prea le aseaza bine si asta pe la mijlocul tamburului (adica nu o conicitate ce poate fi reglata cu saibe) , cel putin in cazul celor care le-am folosit eu.Ar mai fi scartaitul rulmentului pe role la mulinat foarte incet. Mulinetele eu le-am luat SH dar ca si noi si erau modelul nou. Una peste alta sunt niste mulinete ok comparativ cu ce este pe piata la pretul acesta , singura chestie care m-a deranjat fiind asezarea firelor groase.....si ca nu stau bine in mandrina Mtx-ului 14 :lol: ...culmea.[/quote]

Saiba dintata se pune deasupra celei rotunde ( si groase ) de metal.
Firele groase ( 45-50 ) sunt asezate la baza tamburului datorita diferentei data de diametrul firului.( la fel se intampla pe toate mulinetele ) In situatia asta se scot saibele de culoare rosie.
"Scartaitul" rulmentului antirevers apare dupa o gresare in exces, in urma careia ajunge pe rolele de teflon o pelicula de ulei ce retine particule de praf. Simpla spalare sub jet de apa calda ( in timp ce se mulineaza ) rezolva problema. ( Nu exista probleme in urma spalarii cu apa )

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Pai ..inseamna ca am luat eu unele cu piese lipsa...nici una din 4 mulinete nu avea saiba groasa de metal sub cea zimtata..firul nu se strangea la baza ci facea burta la mijloc...ma gandesc acu din cauza ca , probabil ii lipsea saiba groasa si nu era tamburul pe pozitia lui normala.Probabil le-a pierdut sau scos cel care mi le-a vandut. Acu asta e ,intre timp le-am vandut.

wanderer

Mesaj de wanderer »

Umplerea corecta a tamburilor se realizeaza respectand specificatiile pe care le gasim pe tamburii de 6000 si cei de 7500 la hakuyo TD? Sau este necesar un surplus de fir? Multumesc!

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

wanderer scrie:Umplerea corecta a tamburilor se realizeaza respectand specificatiile pe care le gasim pe tamburii de 6000 si cei de 7500 la hakuyo TD? Sau este necesar un surplus de fir? Multumesc!
Pe tamburii de 6000 intra 500-530 m de mono de 0.25, iar pe cei de 7500 intra aproximativ 350m de fir de 0.40 .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”