Maner din pluta sau EVA?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
mircead
Veteran
Puncte: 0

Re: Maner din pluta sau EVA?

Mesaj de mircead »

gabi1 scrie:[i.
Când faci achiziții nu lua decizii cu inima, ci cu mintea, emoția trece repede.
Spor.
Deciziile la achizitiile sculelor de pescuit si a tacticilor de pescuit recunosc ca le fac mai intai cu inima , cei drept imi judec ulterior deciziile si caut sa ma indrept, dar, nimic nu poate fi mai inspirant si mai convingator decat propriile incercari pe balta. Apa si pestele te invata domnule cum sa gandesti si sa actionezi, asa ca orice decizie pripita si din inima ai luat-o anterior va fi corectata de peste si apa.
Pe forum gasim totusi doua personalitati :
- prima reprezinta pescarii fara experienta si cu limita de fonduri care doresc maximum de efcienta cu cheltuieli minime si pe care ar trebui sa ii ajutam cu sfaturi si exemple clare de achizitii ( nu cu cimilituri);
- a doua reprezinta pescarii care fac o placere din partidele de pescuit si care apreciaza in primul rand "grupul statuar" de pe mal , citeste "nud de vizigot cu vioara", mai putin important daca prind 10 pesti sau doar unul.

Deci nik dpdv coexistential nu se potriveshtele cu fieshtecine dintre noi.

"Rogu-v-as interveniti numai atunci cand aveti ceva a spune si atunci faceti-o cu amanunte sa intelegem si noi astia prostimea".
Cele bune !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Mircead, intotdeauna am fost sigur ca ai gusturi...

Ce zici de un set de fox horizon xt full cork cu daiwa tournament millionmax ss 9000 whisker?

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Dan Mitranescu scrie:
Daaaaan scrie:Oricum...on-topic...voi ce preferati? Pluta sau EVA?
90% dim manerele de pluta de pe lansetele din comert sunt din ... EVA.
Asta ca sa nu spun mai mult.
Imitatia este perfecta.
P.S. ce lanseta cu maner de pluta ai in calcul ? Oricum , sfatul meu este sa incepi cu pretentiile din partea cealalta a batului. :wink:
Ma gândeam sa-mi schimb betele Okuma Epix V2 3.5lbs cu Sonik S3, 3lbs - nu am nevoie de lanseuri lungi si plumbi grei pe lacurile unde ma duc eu...in schimb e plin de ciortani si crapi pana în 6-7 kg.

Plus ca vreau să încerc si niște zig-rigs făcute de mine, să vad dacă ma descurc. Mi-am luat fir, cârlige, si încă niște acareturi... weekendul asta ma pun pe treaba si cu putin noroc weekendul viitor le încerc :)

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

gabi1 scrie: Dacă tot mă provoci insinuând că nu ai priceput, încerc să fiu mai explicit și să-ți fac o recomandare:
Încearcă să renunți la chestiunile ce țin de design, pe baltă mergi să prizi pește/pești nu să fii cool... :)
Important e ce ai în apă și cum faci să aduci peștele la cârlig, aici ar trebui să insiști.
Când faci achiziții nu lua decizii cu inima, ci cu mintea, emoția trece repede.
Spor.
Nu te-am provocat, doar ca poate nu sunt suficient de deștept sa înțeleg unele "glumite de forum" respectiv ironii gratuite la adresa mea.

Pentru mine XSC-urile sunt mulinete care îmi plac si atât, nu vre-un statement, si înainte sa zici ceva, DA, le-am ales cu inima, pentru ca mi-au plăcut. Nu aveam nevoie neapărat de mulineta atât de mari sau performante, ma descurcam si cu Okumele de dinainte. Dar la un moment dat am vrut sa îmi fac un cadou, si ala a fost. Nu a fost pentru a ieși în evidenta pe balta si a fi "cool" cum zici tu, a fost pentru plăcerea proprie.

Ce mi se pare mie aberant însă (asta e si motivul pentru care am ales sa iti răspund), e sa presupui ca toată lumea gândește ca si tine, si toti au aceleași plăceri intr-o ieșire la pescuit. Unii ies pe balta de dragul de a scapa de nevasta în primul rand, altii ca sa bea o bere si sa mănânce un grătar cu niște prieteni pescari sau privitori, altii ca sa prindă 400kg de crap, numai bucati de la 20kg în sus.

Prioritatea numărul unu a fiecăruia difera, si ideal ar fi sa înțelegi si sa respecti asta, nu sa te dai exemplu si sa-mi spui mie de ce ar trebui sa ma duc pe balta. Uite, de exemplu plăcerea mea în viata asta sunt gadget-urile (nu neapărat electronice) si asta se rasfrange si în pescuit. Plăcerea de a-mi mufa si pregăti betele, de a pune mulinetele pe ele, de a-mi asigura confortul pe balta prin orice element cu putina, de a avea toate ustensilele posibile, asta e ceva specific mie si probabil si altora. Dacă la asta se mai adaugă si peste, e perfect. Dacă nu, o sa ma joc de-a casting-ul toată ziua, pentru ca îmi place sa stau cu mana pe bete si pe XSC-urile alea foarte mult...tocmai pentru ca le-am ales cu inima.

Imi cer scuze pentru tonul mai aspru, topic-ul asta era despre altceva, si era o întrebare cat se poate de simpla si pertinentă, dar când vad atâta îngustime a mintii, nu ma pot abține.

Fire întinse tuturor.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

DumiD scrie:Din motive de igienă, adică nu mereu mă spăl pe mâini după ce schimb momeala sau umplu arcul, eu evit pluta. Câteva picături de dip fluoro pe mânere și la revedere aspectul tău old school.
Good point. La asta nu ma gândisem... Ești sigur ca se impregnează în pluta si în EVA nu?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Daaaaan scrie:
DumiD scrie:Din motive de igienă, adică nu mereu mă spăl pe mâini după ce schimb momeala sau umplu arcul, eu evit pluta. Câteva picături de dip fluoro pe mânere și la revedere aspectul tău old school.
Good point. La asta nu ma gândisem... Ești sigur ca se impregnează în pluta si în EVA nu?
Eva se curăță ușor, îi dai o apă și aia e, poți să folosești cu încredere și dero că n-are nimic. În plus maschează destul de bine, că nu e ca la mașini unde albul tine la jeg și pe negru vezi zilele de când n-ai dat pe la spălătorie. Pluta ca să țină la jeg trebuie să o lași cu plasticul pe ea. Dacă te interesează doar aspectul, și ești genul care se duce la pescuit îmbrăcat în alb și se întoarce imaculat clar mergi pe plută, arată senzațional. Aș vrea să pot sa am și eu un astfel de set doar că eu mă întorc de regulă de la pescuit cu noroi și-n izmene, nu-s de mine :lol:

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

EVA este mai rezistent la uzura decat pluta.
Ambele variante sunt bune datorita faptului ca sunt usoare si ca au aderenta.
Pluta nu se mai foloseste decat pentru reconditionari, sau pentru scule "deosebite". Ca si bordul din piele la masini.... In rest, numai EVA.
"cu plasticul pe ele", cum spune Dumi, le scade aderenta.

P.S. care este modelul vizat, ce are maner de pluta ?

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Apropo de manere de pluta.Am o lanseta de fibra, germina luata dintr un targ .Arata ca naiba si ea si manerul de pluta (de murdara ce era - cred ca era stratul de jeg de juma de cm pe maner). Dupa ce am spalat-o, cu axion parca arata ca noua..Deci nu cred ca e asa dificil de intretinut pluta asta...Se murdareste..o speli.. Acu nu am facut incercari cu dip fluo...
P.S. e o germina galbena de 2,10 dar nu din fibra plina.
Acelasi lucru pot sa l spun despre alte 2 lansete vechi, una din fibra plina si una tubulara , Michel&Pezon tot de 2,1 m. Cred ca au o groaza de ani si pluta e ca noua. Cred ca mai degraba se toceste si imbatraneste un maner din EVA.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

marian_popescu scrie:Mircead, intotdeauna am fost sigur ca ai gusturi...

Ce zici de un set de fox horizon xt full cork cu daiwa tournament millionmax ss 9000 whisker?
Mda, ce sa spun, merge cu sacou de tweed , camasa in carouri si palarie. O singura problema ar fi de unde luam SS 9000 , sunt foarte rare si excesiv de scumpe, eu caut SS 9000 dar si SS 6000 de vreo cativa ani si daca am gasit au fost excesiv de scumpe, sincer as da 400 lire/buc dar nu 650 cat am gasit.
Pana atunci am un Fox Horizon X full cork de 2,70 pe care il imperechez cu SS 2600 si Sonik Gravity X si S6 (ambele modele de 3,60 si full cork) pe care le imperechez cu Tournament TS 6000 sau 5000 (am ambele variante).
Cele bune !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Tritoiu Dragos scrie:Apropo de manere de pluta.Am o lanseta de fibra, germina luata dintr un targ .Arata ca naiba si ea si manerul de pluta (de murdara ce era - cred ca era stratul de jeg de juma de cm pe maner). Dupa ce am spalat-o, cu axion parca arata ca noua..Deci nu cred ca e asa dificil de intretinut pluta asta...Se murdareste..o speli.. Acu nu am facut incercari cu dip fluo...
P.S. e o germina galbena de 2,10 dar nu din fibra plina.
Acelasi lucru pot sa l spun despre alte 2 lansete vechi, una din fibra plina si una tubulara , Michel&Pezon tot de 2,1 m. Cred ca au o groaza de ani si pluta e ca noua. Cred ca mai degraba se toceste si imbatraneste un maner din EVA.
Ale mele, folosite destul de des, au cedat datorita faptului ca mai ramanea mamaliga pe ele. Pluta a inceput sa se descompuna. Pe manere EVA nu am vazut asta.
Am intervenit la timp si le-am tras in tub termocontractabil de 30mm. Maner pe viata ! :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”