Eu cred ca e o confuzie intre termeni in toata discutia asta. Faceti comparatie intre gusturile deprinse din placeri diverse. Una e sa-ti placa sa pescuiesti aproape, la finete, dupa capturi, cu echipament usor, sau simplu, si alta e sa-ti placa sa prinzi peste indiferent de situatie, caz in care trebuie sa fi complet acoperit la capitolul echipament. E clar ca ce fac lansetele de top (in casting in special) lansetele mai "speciale" (gen- stalking) nu pot. Invers merge (mai greu, dar merge)...lansetele de top pot sa faca acelasi lucru ca si cele mai putin dedicate pescuitului total. Cu toate astea, eu consider ca alegerile personale ale pescarilor trebuie sa tina de gust si de cele mai multe ori gustul e dat de experienta. N-ai cum sa convingi un pescar de stalking sa abordeze partidele lui cu 3.90m. Deasemenea, n-ai cum sa convingi un pescar care pescuieste preponderent pe lacuri a caror caracteristica e pescuitul la distanta, ca va avea acelasi rezultat cu bete moi. In ambele situatii, "placerea drilului" cade pe locul secund, in fata experientei, a utilului (in pescuitul pe care-l practici, ai sau nu nevoie de un anumit tip de lanseta). Cei care cauta lansete moi, usoare, subtiri, nu au pur si simplu nevoie de a pescui la distanta...ca nu vor, ca nu pot, ca nu e cazul, ca nu considera necesar, si e fix treaba lor. Nu sunt motive sa desconsideri un pescar doar prin prisma gusturilor personale. E drept, chestia aia cu "placerea drilului" e subiectiva tare si nu poate fi luata in calcul in alegerea unei lansete, mai ales ca vorbim de gusturi, unde, ce-i tare ptr. Gigel poate fi si mai moale ptr. Costel...dar totusi, cine cauta "placerea drilului" are cel mai probabil un anumit tipar de nevoi...pescuieste intrun anumit fel, pe un anumit tip de apa, etc.florinalin scrie:apropo de ''tare si in fata'' de multe ori pestii umbla pe sub lansetele noastre. Ia uitati cum ii prinde acest baiat...
https://www.youtube.com/watch?v=pM8z4bSIx8k
p.s.
Eu am pescuit 20 de ani in 15m...si cei mai mari crapi care mi-au dat in scule, nu i-am scos...mereu am zis ca daca dadeam cu lansete as fi avut alte sanse, insa...ca prind sau nu, mie imi place sa dau dupa crap la varga fixa.