MTX Class

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: MTX Class

Mesaj de Dan Mitranescu »

alinakes scrie:Toate sunt intrebari excelente si poate ca ar trebui sa le discutam. Poate Admin creaza si zone dedicate pentru Feeder, Rubeziana, etc.
Dar nu am facut decat sa ajungem iar la competitii si aici sunt sigur ca aveti dreptate si atunci fara Class sau similar poate ca nici nu are rost sa discutam, desi Vladut Mateianu a impartasit recent cu ce lanseta i-a placut sa pescuiasca in concurs.
Ori daca acum un tanar pescar lasa in urma niste lansete de Europa/Dragonul Rosu de 2.40/2.70m cu care alerga pe Fundulea sau Gostilele si pune mana direct pe un Class, pe care nici nu reuseste sa il "incarce" cum trebuie, ce placere sa mai simta la pescuit.
Credeti ca e gata pregatit sa intre in concursuri?!
Aaaa, sa ia un MTX si sa faca vreo 1 sau 2 sezoane in care sa se antreneze, sa inteleaga si apoi sa aiba optiunea si mai ales increderea sa treaca la concursuri, poate ca e mai intelept - intre timp cred ca poate sa puna intrebari de placerea drill-ului.
Tot nu ne intelegem. :) Cine a zis sa ia cineva Class sau alta lanseta ?

Eu discut numai principii de baza:
1. O lanseta buna ( a se intelege si cu un pret corect ) este usoara si cat mai tare.
2. O lanseta putin mai moale ( ca alea placute in drill ) se gaseste la maximum 150-250lei. Zeci de modele.
3. O lanseta tare si usoara nu se gaseste la preturi mici.
4. O lanseta "placuta" in utilizare este una usoara. Alta placere GENERAL VALABILA nu exista in dreptul unei lansete.

Daca doriti sa ma contraziceti, discut cu placere pe orice punct in parte.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Nu contestă nimeni avantajele betelor puternice.
Dar dvs refuzați să înțelegeți că pentru multi (in special cei care nu pescuiesc in concursuri...și suntem cei mai multi) placerea pescuitului nu se rezuma doar la " eficienta maxima"
Pentru noi, placerea pescuitului e compusa din mai multe placeri, unele mai mici, altele mai mari. Uneori, încercând sa le obținem, sacrificăm o plăcere sau alta, pentru că nu își permit (ca bani, ca timp etc) sa le obțină pe toate, sau poate pentru simplul fapt că așa le place
Personal, n-o să compar niciodată placerea de a scoate un crap de 7-8 kile dintre cioatale Dunării, cu a prinde 200 kg pe MV2. La fel cum întotdeauna îmi va placea mai mult sa prind caras la kil la varga dintr-un ochi de brădiș, la mămăligă, decât crapi de 10 kg pe un lighean suprapopulat cu balauri
Anul trecut (singura data când am calcat pe MV 2) înainte să vin eu cu o trupa de colegi, in zona unde am pescuit a stat vreo două zile un tip care a pescuit la rubeziana. Nu zic că a fost mai eficient decât noi, cu bete de crap...dar aia e plăcerea lui. A și prins o bucata la 20+...la țeavă....pai ăla a plecat de 5 ori mai satisfăcut decât noi toți la un loc

Când veți scoate o lanseta sa arunce precum class-ul și să lucreze în peste ca un century fbs de 2,75 lbs, anuntati-ne și pe noi...că asta e parte din placerea noastră în pescuit

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Scuze pt greseli și dezacorduri, am scris prea de dimineață...
Și intre timp, m-am răzgândit. Nu ca un fbs, ci ca un barbel

georgeRO

MTX Class

Mesaj de georgeRO »

Ca posesor de lansete semiparabolice reusesc sa pescuiesc la 120 metrii dar sufar la capitolul control, lucru destul de important zic eu. In momentul in care esti atent la o grama de alte lucruri, frana, tensiune in fir, directie, stai ca e pe dedesubt, stai ca e pe deasupra, incerci sa redresezi un peste care o ia violent stanga sau dreapta astfel incat sa nu maturi 2 standuri, placerea drilului cam pica pe locul doi. Pentru mine placerea este acel rush continuu de adrenalina si sentimentul de eliberare cand il vad in miciog.
Am si feeder, stiu ce inseamna drill cu peste de 10kg dar control 0.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: Sper sa nu o mai scalzi si de data asta. :)
Singurul care o scalda esti tu :)
Dan Mitranescu scrie:1. Pe ce balti ai fost si le apreciezi, altele in afara celor 3 "ligheane".
Pai in ordinea in care le-am descoperit si am pescuit la un moment dat ar fi: Varsolt, Geaca, Apa, Darvari, Sarulesti, Valea Argovei, Cernica. Plus Dunarea si Delta dar astea-s alta poveste.
Dan Mitranescu scrie:2. Care este motivul pentru care iti cumperi cea mai lunga laseta , respectiv 3,90m ?
Cand le-am luat pe ale mele am ales 3.90 deoarece plantam la distante mari dar le-am luat de 3lbs tocmai pentru ca nu-mi plac parii si am considerat ca e suficient pentru ce-mi doream. Dupa 7 ani nu vreau altele.
Dan Mitranescu scrie:3. In continuare crezi ca o lanseta tare si usoara este numai pentru pescuitul la distanta ?
Niciodata n-am spus asta. lansetele de 3.90 sunt multe cu caracteristici diferite. Daca ar fi vreodata sa ma apuc de pescuitul asta de carpodrom da, mi-as lua 3.90, tari, rapide. Pana atunci prefer sa pescuiesc cu ce lansete cred eu ca mi se potrivesc si sepreteaza stilului meu. Pe Dunare cu 3m, pescuit aproape cu 3.30 iar plantat/lansat cu 3.90.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

DumiD scrie: Cine anume sunteti "voi" astia umblati? Ca esti singurul de p-aici care pescuieste cu scule mici si blegi, si despre rezultatele tale fabuloase trebuie sa te credem pe cuvant.
Suntem destui, nu-ti fa griji.Daca eram minoritari Hakuyo avea deja fabrica in Romania si vinde a MTX-uri la Mega Image :lol: Ce e fabulos pentru mine pentru tine nu inseamna nimic.Si viceversa.
DumiD scrie:Aberezi p-aici cu autointepearea de la o alica pusa sub carlig,
Chiar aberez? V-am intrebat cum functioneaza autointeparea la montura culisanta, de exemplu. Ceata la mal, nimeni nimic. Eu am studiat treaba asta, deoarece pescuiesc doar asa, indiferent de distanta. Cateodata alica aia face diferenta :)
DumiD scrie:recunosti ca nu isi ia nici dracu' scule inutile ca ale tale, da' santem noi restul tampiti ca nu apreciem placerile tale si Dan ca nu le promoveaza!
Sunt constient ca nu-s cu turma, nu ca ar fi ceva rau in asta. Ce incerc eu sa va spun e ca lansetele si stilul de pescuit propovaduite de Dan nu se adreseaza tuturor. Eu nu incerc sa te conving sa pescuiesti ca si mine nici sa-ti recomand lansetele sau mulinetele pe care le folosesc decat daca mi se pare ca se potrivesc cu ceea ce cauti. Tu de ce incerci sa ma/ne convingi ca parii+lansatul departe e singurul mod de-a pescui la crap?

Simu Alexandru

Mesaj de Simu Alexandru »

Albert scrie:
DumiD scrie: Cine anume sunteti "voi" astia umblati? Ca esti singurul de p-aici care pescuieste cu scule mici si blegi, si despre rezultatele tale fabuloase trebuie sa te credem pe cuvant.
Suntem destui, nu-ti fa griji.Daca eram minoritari Hakuyo avea deja fabrica in Romania si vinde a MTX-uri la Mega Image :lol: Ce e fabulos pentru mine pentru tine nu inseamna nimic.Si viceversa.
DumiD scrie:Aberezi p-aici cu autointepearea de la o alica pusa sub carlig,
Chiar aberez? V-am intrebat cum functioneaza autointeparea la montura culisanta, de exemplu. Ceata la mal, nimeni nimic. Eu am studiat treaba asta, deoarece pescuiesc doar asa, indiferent de distanta. Cateodata alica aia face diferenta :)
DumiD scrie:recunosti ca nu isi ia nici dracu' scule inutile ca ale tale, da' santem noi restul tampiti ca nu apreciem placerile tale si Dan ca nu le promoveaza!
Sunt constient ca nu-s cu turma, nu ca ar fi ceva rau in asta. Ce incerc eu sa va spun e ca lansetele si stilul de pescuit propovaduite de Dan nu se adreseaza tuturor. Eu nu incerc sa te conving sa pescuiesti ca si mine nici sa-ti recomand lansetele sau mulinetele pe care le folosesc decat daca mi se pare ca se potrivesc cu ceea ce cauti. Tu de ce incerci sa ma/ne convingi ca parii+lansatul departe e singurul mod de-a pescui la crap?
sal.
in legatura cu pescuitul departe eu zic ca sunt mai multe motive linste,refugiu pt pesti, faptul ca eu dau mai departe fata de vecin imi constituie un avantaj , este adevarat si ce spui tu peste se prinde si la 20 m daca vrei dar parerea mea ca, capturile intodeauna v-or sta in malul de vis a vis
Ps nimeni cand planteaza cu navomodel nu planteaza la 20 m sau in jumate toti in buza stufului oare de ce?
Nu este atat de grav daca vorbesti singur...Mai nasol este daca vorbesti singur si afli noutati!!!
Imagine
CarpBait Fishing Club
Nume utilizator schimbat din SEPY31

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Tot nu ne intelegem :) .
#placereaindrill , atentie putin, ca mai incerc o data ! :D
Nu discut despre placeri in pescuit !!! Mi se pare o aberatie ideea in sine, ca nu ai cum sa compari placerile ( de orice natura ) sau sa le impui un standard.

Rolul meu in aceste discutii este caritabil , tehnic si comercial :

1. in primul rand, bine ca exist si pot sa duc, ca altfel va incaierati intre voi. :) Este clar ca cine se contrazice "care lanseta se indoaie mai placut", mai nou "care stil de pescuit este mai placut", isi gaseste imediat si alte subiecte de acest gen.

2. ma adresez celor care au acelasi interes si "aceeasi placere" : pescuitul la distanta. Aici intra cel putin 600 de pescari ce vor aparea pe lista de inscriere la Campionatul National, intra cei care pescuiesc pe balti aglomerate si stiu avantajele pescuitului la distanta, intra cei care au "placerea" sa arunce pe camp ( aruncatori de casting ) si sunt foarte multi.

Deci sunt foarte multe persoane care prefera lansetele de distanta. Apare vreunul sa-si sustina "placerea" pe aici? Nuuuu ... ! :wink: Nici nu ne baga in seama. Oare de ce ? Singurele interventii din tabara asta sunt tot cele logice si practice.

3. nu in ultimul rand, ma adresez celor care vor sa cumpere lucruri utile si sa nu arunce cu banii pe lucruri slabe calitativ, bandajate cu "placere". Puteti sa intelegeti ca exista oameni care "au placerea" sa nu arunce cu banii pe "placeri"? Aici sunt cei mai multi. Va garantez.

4. daca inca nu ati observat, trebuie sa-mi fac si meseria. Sa va explic : meseria mea este de a-mi prezenta produsele, caracteristicile lor si principiile pe care le-am facut. Nu m-ati auzit sa recomand niciodata un produs anume. Recomand principii general valabile, argumentate fizic, argumentate prin alegerea celor mai buni dintre cei care au ales drumul respectiv.

In speranta unor ganduri mai bune din partea dumneavoastra, va urez cat mai multe lovituri de inel de varf in mulineta ! :D

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Albert scrie: Sunt constient ca nu-s cu turma, nu ca ar fi ceva rau in asta. Ce incerc eu sa va spun e ca lansetele si stilul de pescuit propovaduite de Dan nu se adreseaza tuturor. Eu nu incerc sa te conving sa pescuiesti ca si mine nici sa-ti recomand lansetele sau mulinetele pe care le folosesc decat daca mi se pare ca se potrivesc cu ceea ce cauti. Tu de ce incerci sa ma/ne convingi ca parii+lansatul departe e singurul mod de-a pescui la crap?
Departe de mine gandul asta, sa te fac sa-ti schimbi stilul de pescuit. Nici al tau nici al altora. Insa ca Oscior, am schimbat cateva randuri de scule pana am ajuns la lansete rapizi. Am considerat ca nu-s de mine, placerea drilului, prostii d-astea, pana m-am lovit de nevoia de a arunca 15-20-30 metri in plus. Inca am toate randurile de scule, pentru ca nu sunt bisnitar, si in functie de balta mai plec si cu serturi de 3.60 de acasa. Daca m-ai pune sa aleg un singur rand, as alege betele rapide de 3.90, fara nicio indoiala. Daca cere cineva o parere, nu ca ar conta a mea vreun pic, recomand bete rapide de 3.90 pentru ca acoperi mai multe stiluri/suprafete cu ele. Cand tu si Mircea vreti pareri despre nustiu ce trestie de 3m si 2.75lbs ignor topicul, fiecare cu piticii lui. Cam asa sta treaba. Tu nu ai intrat aici sa recomanzi o lanseta "mai buna", ai intrat sa-ti propavaduiesti stilul cu scule light, pescuit aproape etc, care nu are nicio legatura cu pescuitul modern al crapului, si nici macar nu se apropie la eficacitate ca "tare si in fata".

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

SEPY31 scrie: Ps nimeni cand planteaza cu navomodel nu planteaza la 20 m sau in jumate toti in buza stufului oare de ce?
De ciobani ce sunt, tare si in fata :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”