MTX14 sau Prologic C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de Dan Mitranescu »

Dan Serban scrie: PS. : @Dan Mitranescu , aceeasi problema pe care o semnalase Iulica intr-un topic anterior o am si eu, in lanseu se incurca firul intre inele , si eu nu las firul scurt atunci cand lansez . Sa fie stilul meu de aruncare ?
Garantat este stilul de aruncare.
Lasa firul mai lung si ai sa arunci inclusiv mai mult. Bataia firului pe blank nu este sesizabila pentru noi decat atunci cand lasa urme . Totusi ea exista la aruncarile cu firul scurt si diminueaza distanta de aruncare datorita frecarii firului cu blank-ul .
Foloseste firul scurt cand ai lanseuri de precizie la distante mici. :wink:

Dan Serban
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Serban »

Dan Mitranescu scrie: Garantat este stilul de aruncare.
Lasa firul mai lung si ai sa arunci inclusiv mai mult. Bataia firului pe blank nu este sesizabila pentru noi decat atunci cand lasa urme . Totusi ea exista la aruncarile cu firul scurt si diminueaza distanta de aruncare datorita frecarii firului cu blank-ul .
Eu las firul pana la mufarea spigotului . Inclinam sa dau vina pe firul rasucit , dar mi s-a intamplat si cu fir nou nout .
Pescar de rând

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

claudiue scrie:
Astia de la prologic nu au un avocat pe forumul asta? ;)
Nu au, si iti explic de ce:
1. La romani functioneza perfect efectul de turma: ce are unul au toti, nimeni nu doreste sa iasa in evidenta cu altceva sau sa dovedeasca sau macar sa incerce ca acel ceva e mai bun ca cel care a format efectul de turma. Plus ca se merge pe principiul caragialesc de lant al slabiciunilor plus nepotism. Apoi pe ideea ca ei sunt mari inventatori si dezvoltatori si dupa studii indelungate de ani si concursuri au ajuns la concluzia ca au inventat apa calda de culoare roz. De parca ingineria s-a inventat la ei si noi, restul, suntem niste prosti cu 8 clase, n-avem idee de legile mecancii sau fizica newtoniana. Si cu frazele astea bombastice, aplaudacii cad in codita si se mira ca la tv.
2. Daca te pune dreaq sa zici ceva de produsele facute in Romania sau promovate excesiv pe forumuri de catre romani, se trezesc catelusii si incep sa te muste de popou, indiferent de calitatea acelui produs. Important pt ei e sa te desfiinteze, nu conteaza cum si de ce. Dar nu se ia in considerare ca acele produse umflate excesiv, costa mai mult decat produsele consacrate care sunt mai bune si in unele cazuri chiar mai ieftine.

Nu am dat nume ca sa nu se starneasca vreo polemica, dar exemplific numai atat: un user intreba acum doi ani daca, canepa prajita pluteste. Acum e producator de nada si se lauda cu nu-s ce concursuri castigate.

Zarguzon Adi
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Zarguzon Adi »

Are legatura cu pozitionarea inelor si calitatea lor; de ce crezi ca century foloseste la modele noi de la fuji modelu KWSG care costa un set cat o lanseta mtx14
Fişiere ataşate
fuji sic KWSG.jpg
fuji sic KWSG.jpg (10.74 KiB) Vizualizat de 909 ori

alinteodor79

Mesaj de alinteodor79 »

Vladut Mateianu scrie:
alinteodor79 scrie: Sa inteleg ca daca vreau sa cumpar ar trebui sa va contactez prin PM pentru a afla mai multe detalii despre lanseta? Poate nu ar strica sa puneti aceste detalii pe forum, nu doar pe PM.
Sunt curios pe cand o sa implementeze si Mercedes acest sistem de "info prin PM cu CEO" :shock:

Ai observat cumva vreo actiune de-a mea pe acest topic in care sa recomand spre vanzare lansetele Senzor Magic ?? La alte topicuri, ai observat cumva vreo intrebare tehnica care mi-era adresata si nu am raspuns ? (in cazul in care am putut)

Atunci te rog sa te abti sa tragi concluzii pripite, mai ales cand bu intelegi exact dedesubturile discutiei....

Iar la partea cu Mercedesul, ma flateaza comparatia, si chiar ai spus un lucru cat se poate de real ! Da, detaliile tehnice le-am primit in urma unor mailuri private schimbate cu un dealer Mercedes... :wink:
Chiar nu inteleg de ce sa ma abtin, deoarece nu am jignit, nu am cerut detalii despre pret, adaos, etc. Am cerut doar detalii despre Magic fara comparatie cu alte lansete.
A oferi informatii normale despre o lanseta e un lucru de bun simt din partea unui producator/vanzator,
Si la Mercedes gasesti pe site date despre motor,caroserie, etc., la senzor pe site nu gasesti nici lanseta, sau e foarte bine ascunsa. Oare ne intoarcem in perioada in care anumite produse se vand pe sub mana?

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

Lao scrie:... un user intreba acum doi ani daca, canepa prajita pluteste. Acum e producator de nada si se lauda cu nu-s ce concursuri castigate.
1. Tu crezi ca pentru a castiga vreun concurs sau pentru a deveni producator de nada iti trebuie vreo facultate si doctorat la Sorbona?
2. Ai vazut ce inteligenti sunt romanashii: invata in doi ani cati altii intr-o viata!...de parca ar avea si multe de invatat... :lol:
3.....
"Keep it simple!"

Dan Mitranescu
Veteran

Dan Serban scrie:
Dan Mitranescu scrie: Garantat este stilul de aruncare.
Eu las firul pana la mufarea spigotului . Inclinam sa dau vina pe firul rasucit , dar mi s-a intamplat si cu fir nou nout .
Atunci inseamna ca pui montura in pozitia corecta ...
Incearca sa reduci balansul lansetei si din mana. Si acesta poate fi un motiv .

Dan Mitranescu
Veteran

Zarguzon Adi scrie:Are legatura cu pozitionarea inelor si calitatea lor; de ce crezi ca century foloseste la modele noi de la fuji modelu KWSG care costa un set cat o lanseta mtx14
Nu contest calitatea inelelor scumpe , dar prea se exagereaza peste un anumit nivel.

O nelamurire am eu : de ce se intampla numai la anumiti pescari sa se taie matisajul primului inel ?
Lanseta este identica la multi altii , dar fara sa se intample asta ... indiferent de inele si valabil pe toate tipurile de lansete.
Eu cred ca problema este locala si trebuie cautata gresala pe care o face pescarul.
Personal am "rezolvat" mai multe cazuri de acest fel prin recomandarea de a da cu montura la spigot. Unul este chiar dl. Oliviu Orhei. :) . Am vorbit si cu Iorgos care a intalnit si el aceasta problema si a rezolvat-o la fel ...

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

Pretul unei lansete nu se vede in cate tone de ciortani scoate, nici cat de departe arunca momitorul cu mamaliga, nici in cat de rigida este. Sunt mult mai multe lucruri care fac ca un BRAND sa fie numit asa. Ati pescuit vreodata cu un Century Fat Boy Slim? Ati analizat vreodata calitatea detaliului unui indicator Fox original? Stiati ca Fox a inventat piciorul reglabil la patul de pescuit, indicatorul cu brat rigid la care se mai adauga o lista imensa de inovatii? Ati citit vreodata cu placere un articol scris de Frank Warwick despre pescuitul la 150m cu saculeti PVA? Ati asteptat vreodata cu nerabdare sa vedeti ce inoxuri mai scoate Martin Locke? Stiati ca firul de par si tipul de inelare specific lansetelor moderne de crap au fost inventate de ei? Eu nu sunt cel mai in masura sa vorbesc despre cat de buni sunt englezii, dar in aceeasi situatie cu mine cred ca se afla nMitranescu, Mateianu sau Zarguzon. Pana una alta tot ce se face in Romania sunt simple copii, nici macar atat de bune incat sa depaseasca originalul. Care este subiectul, in fond?

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

@ adi zarguzon: tu ai tinut sa-ti amortizezi investitia intr-un an fara sa fi inventat nimic. Englezii in cat timp crezi ca ar trebui sa-si amortizezi faptul ca au inventat un fenomen mondial?
@ dan mitranescu: calitatile pe care le aduci tu ca argument lansetelor Mtx se regasesc la cele mai ieftine spoduri nash, fox, chub etc O lanseta de 4 lbs, rigida si usoara, e facuta pt munca de jos, adica naditul, si este construita cu cele mai ieftine materiale, in general. Ce stiu sa faca Mtx-rile, fac oricare alte lansete de spod. Calitatea carbonului si tehnologia este cea care dicteaza pretul. Imi poti spune, te rog, ce tipuri de carbon si rasini intra in compozitia lansetelor tale? Am incercat sa tac, dar ignoranta promovata de voi pare molipsitoare printre cei care intra si citesc ca utilizatori neimplicati in piata articolelor de pescuit.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”