MTX14 sau Prologic C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
tecsi78
Puncte: 0

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de tecsi78 »

Toate structurile care tin peste sunt de la 160 m in sus?? Ati citit articolul cu Zvonko?

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

daca vreti toti sa arujncati departe de ce nu cumparati spoduri baracuda cu 200 ron noi noute si aruncati cat vreti, daca vreti sa pescuiti cumparati bete de pescuit nu mtx-uri

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

clau.c scrie:........ daca vreti sa pescuiti cumparati bete de pescuit nu mtx-uri
O afirmatie cel putin hazardata, din moment ce lumea prinde peste cu ele ! Ptr. mine personal e evident ca pescarii se impart in 2 grupe...cei care cauta pestele "la el acasa" ... si cei care asteapta sa-i caute pestii pe ei. Astia din urma le stiu pe toate in materie de pescuit si ptr. ei, 10-20 de metrii in plus la lanseu inseamna un efort inutil si o rusine in acelasi timp ! Cat timp stii bine ce pescuit vrei sa faci, nu exista lansete nasoale sau nepotrivite, ci doar alegeri de kkt !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

clau.c scrie:daca vreti toti sa arujncati departe de ce nu cumparati spoduri baracuda cu 200 ron noi noute si aruncati cat vreti, daca vreti sa pescuiti cumparati bete de pescuit nu mtx-uri
De ce esti rau ? :D

Uite cum este cu spod-ul . Este o lanseta rigida ce ajuta aruncarea unor greutati mai mari : bulgari de nadit , rachete ... Totusi are un defect atunci cand vizam distanta . Este foarte greu ( motiv pentru care este ieftin ). Astfel datorita momentului de inertie mare datorat greutatii se obtine o acceleratie a monturii inferioara folosirii unui echipament mai usor cu aceleasi proprietati mecanice. In plus "revenirea" lansetei dupa aruncare este mult diminuata datorita masei lansetei care da o vibratie puternica , prelungita.
Daca mai luam in calcul si faptul ca trebuie sa tinem lanseta in mana la recuperare ... majoritatea pescarilor au ajuns la concluzia ca spodul ramane pentru nadit ...

P.S. Se gasesc lansete cu putere foarte mare si la 120 lei. Sunt din fibra de sticla tubulara si au ... 800g . Se folosesc in general la Dunare unde se arunca cu plumbi pana la 300g ..., dar pana intr-o suta de metrii .

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

mimisikuuu scrie:Asta nu pot sa o cred,daca am vorbi de distante mult diferite ar fi ceva,dar chestia asta cu 5-10m in plus fac diferenta in pescuit eu pur si simplu nu o cred,plus ca batul nu iti garanteaza ca ajungi acolo unde altii nu ajung,dau un exemplu ai stanga-dreapta 2 pescari care arunca mai bine ca tine cu lansete progresive,crezi ca e posibil? Eu unul am avut lansete tari si nu imi mai trebuie,nu renunt la placerea drilului ptr 10-15m castigati,daca erau diferente mari gen 60-100 m,da,dar asa prefer sa mi imbunatatesc tehnica de aruncare
Nu tot timpul aceste diferente de 5-10 m fac diferenta. Ba mai mult , consider ca exista maxim doua situatii in care cei 5-10 m sunt edificatori.
1. Balti aglomerate cu pescari.
2. Atingerea unei structuri cu potential ( mal opus , plaur , platou , ... )

In rest distanta nu conteaza. Acum cat reprezinta aceste situatii in pescuitul fiecaruia si cat de mult vrem sa le acoperim ca echipament ... fiecare decide in parte .

Personal , in pescuitul de placere la crap , nu concep lansete mai lungi de 2,10m . ( toti cunoscutii mei stiu asta ) . Pescuiesc numai din barca . :)
Asa ca fiecare alege ce ii convine .

Problema apare atunci cand pe prima pagina scriem ca C2 arunca mai mult decat MTX14 si apoi ajungem la concluzia ca nu conteaza distanta in aruncare ! :wink:

O sucim ca sa stam de vorba , dar lumea vede ! :D

mimisikuuu

Mesaj de mimisikuuu »

Nu a zis nimeni ca C2 arunca mai departe decat mtx14 si nimeni nu a spus ca nu conteaza distanta ca altfel pescuiam toti cu bete de 2,10 s-a spus doar ca diferenta aia de 5-10 m nu conteaza asa mult

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

mimisikuuu scrie:
cornelserbu scrie:am avut prologic cc30...probleme la lansare din cauza inelului de plecare care este foarte aproape de mulineta.
am mtx 14...nicio problema !
si inca ceva off topic, apropo de prologic...au cel mai prost monofilament, pana se scufunda pleci acasa :wink:
Ce legatura are cc30 cu intrebarea care a pus o colegul?
pai daca alea de costa dublu sunt proaste, alea la juma' de pret cum or fi ???
danezii inca mai au de invatat, in schimb chinezii le cam stiu pe toate, daca n-ai observat inca, e pacat !
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am mai zis si o repet. Betele exagerat de scumpe sunt 99% ptr snobi !!!! Un aruncator bun ( a se citi Iohann, Max,etc) arunca cam cu toate lansetele disputate mai sus la fel (daca nu se rupe lanseta in aruncare)...

PS Am pescuit cu Mtx (lansetele colonelului Borcan) si le recomand din suflet celor care vor o lanseta de calitate la un pret bun !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

tecsi78 scrie:Toate structurile care tin peste sunt de la 160 m in sus??
Pe Greaca de exemplu anu trecut diferenta de pescuit intre over 10 si pesti sub 7-8 kg o facea tocmai distanta cel putin pe locurile din fata .
Cu cat mergeai mai in fata cu atat iti intra peste mia mare .

Ideea e ca eu nu vreau sa demonstrez nimic, nu imi laud betele , nu import bete nu am un business in domeniu dar nu mi se pare normal sa aruncam cu kkt in cineva care importa niste bete doar pentru ca nu se gasesc in Franta .
Pana una alta vis a vis de betele de firma, anul trecut cand am luat Beastmaster la prima aruncare cu ele unul din ele s-a rupt, era sa mor pe balta si mai imi era si rau de la bautura :mrgreen:
Pe la concursuri am vazut ca cel putin tribalurile parca la fiecare 2-3 concursuri apar bete rupte.

mimisikuuu

Mesaj de mimisikuuu »

Stai linistit ca si XT urile pocnesc

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”