MTX8 3.90M/4.00Lbs sau FL Strategist 3.90M/3.75Lbs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
pycostef
Puncte: 0

MTX8 3.90M/4.00Lbs sau FL Strategist 3.90M/3.75Lbs

Mesaj de pycostef »

Buna seara, m-am hotarat sa imi schimb lansetele si cum bugetul este destul de redus m-am hotarat sa aleg intre cele doua modele, dupa ce am cautat info despre ele...insa nu stiu care sa o aleg, specificatiile sunt foarte asemanatoare si nu stiu care sa preteaza cel mai bine pentru un pescuit intre 100-130 m...folosesc plumb tip momitor de 80 gr (vezi foto) la care se adauga nada de pe acesta, uneori si cate un saculet solubil...as dori niste pareri pertinente de la colegi de suferinta care au folosit cele doua modele si totodata niste sfaturi cu ce mulinete "sa le asortez" care sa coste tot in jurul valorii de 200 lei/buc...dl. Mitranescu astept cu mare interes si opinia d-voastra...

P.S.: sper ca in acest topic cei care au ceva cu dl Mitranescu sa se abtina sisa raspunda la subiect, nu pe langa ca in topicul celalalt...multumesc
Fişiere ataşate
tabel.jpg
tabel.jpg (105.34 KiB) Vizualizat de 2141 ori
plumb tip momitor.jpg
plumb tip momitor.jpg (4.42 KiB) Vizualizat de 2146 ori
<*)))))><{
Ene Stefan

carbocalm

Re: MTX8 3.90M/4.00Lbs sau FL Strategist 3.90M/3.75Lbs

Mesaj de carbocalm »

Salut,

Eu am FL Strategist de 3.90 .
Daca arunci bine o sa ajungi la 130 de metri cu momitor cu un fir de 0.20-0.25 mm
Cauta in forum ca sunt destule topic-uri legate de aceasta lanseta.
Unii spun ca in mainile unor aruncatori rapizi aceste lansete se rup (un varf costa 60 lei in Dragon).
O alta diferenta ar fi intre modelul cu mandrina metalica despre care se spune ca e mai tare decat cel cu mandrina normala.
Eu am aruncat cu plumbi de 110-130 g cat am putut si nu au cedat de aceea le recomand.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

pycostef scrie:Buna seara, m-am hotarat sa imi schimb lansetele si cum bugetul este destul de redus m-am hotarat sa aleg intre cele doua modele, dupa ce am cautat info despre ele...insa nu stiu care sa o aleg, specificatiile sunt foarte asemanatoare si nu stiu care sa preteaza cel mai bine pentru un pescuit intre 100-130 m...folosesc plumb tip momitor de 80 gr (vezi foto) la care se adauga nada de pe acesta, uneori si cate un saculet solubil...as dori niste pareri pertinente de la colegi de suferinta care au folosit cele doua modele si totodata niste sfaturi cu ce mulinete "sa le asortez" care sa coste tot in jurul valorii de 200 lei/buc...dl. Mitranescu astept cu mare interes si opinia d-voastra...

P.S.: sper ca in acest topic cei care au ceva cu dl Mitranescu sa se abtina sisa raspunda la subiect, nu pe langa ca in topicul celalalt...multumesc
Calitatile unei lansete sunt date de trei factori prioritari :
-sa fie cat mai usoara
-sa fie cat mai rigida
-sa nu se rupa
Ma refer numai la partea practica, cum o fac de obicei, dar trebuie sa specific mai des acest lucru.

Cele doua lansete se pot compara numai ca pret. In rest sunt total diferite. Una grea si puternica, alta usoara si mai moale. Atat avantaje cat si dezavantaje pe ambele.
Pentru un pescuit ceva mai solicitant, consider ca MTX8 acopera mai multe posibilitati, iar pentru un pescuit ceva mai degajat, FL-ul este suficient de bun si mai comod.
FL-ul cedeaza numai cand i se depasesc parametrii si cand se incearca sa se obtina aceleasi rezultate cum sunt pe o lanseta cu parametrii similari , dar de doua ori mai scumpa.( ma raportez la MTX14 )
La fel si cu MTX8 . Asta nu cedeaza , dar nici nu reuseste sa obtina performantele in aruncare ale unei lansete cu 130g mai usoara . ( tot la 14 ma refer ), plus ca "deranjeaza" prin greutatea mai mare.

Asta este tot ce pot sa spun in mare despre cele doua modele, fara sa cunosc omul ( posibilitati fizice) si ce stil de pescuit prefera.

pycostef

Mesaj de pycostef »

Jos palaria în fața d-voastră, mulțumesc pt ajutor
<*)))))><{
Ene Stefan

pycostef

Mesaj de pycostef »

carbocalm scrie:Salut,

Daca arunci bine o sa ajungi la 130 de metri cu momitor cu un fir de 0.20-0.25 mm
Unii spun ca in mainile unor aruncatori rapizi aceste lansete se rup (un varf costa 60 lei in Dragon).
O alta diferenta ar fi intre modelul cu mandrina metalica despre care se spune ca e mai tare decat cel cu mandrina normala.
Eu am aruncat cu plumbi de 110-130 g cat am putut si nu au cedat de aceea le recomand.
Salut, mullțam de info...cu ce mulinete le folosești?
<*)))))><{
Ene Stefan

pycostef

Mesaj de pycostef »

Am citit cam tot de pe forum legat de FL si am obs ca unii au problema cu ruptu în lanseu și m-a pus pe gânduri...nu sunt un aruncător bun, pescuiesc de plăcere si atunci ar trb să fie ok :-) ...momentan am niste pokee din gama low si mai mult 80-max 90 nu am aruncat, insa anul trecut Vlăduț pe Sulimanu le=a pus pe malul de vis=a=vis, adică vreo 120 m...ce e drept eu nu le-am forțat niciodată foarte mult, de frică să nu le rup...și atunci mă gândesc că decât să iau FL-urile si mă port cu ele ca și cu o domnișoară, mai bine mtx-urile...aștept în continuare părerile voastre
Dl. Mitranescu ce mulinete ati recomanda pt mtx-uri?
<*)))))><{
Ene Stefan

cristea77

Mesaj de cristea77 »

salut ,nu sunt profesionist dar iti pot spune ce am eu si sunt multumit la nivelul care pescuiesc de placere si in competitii mici ca bugetul e mic :), mtx 8 4lbs de 3,90 arunc cu ea cu fir de 0,28 cu momitor intre 125 si 130 m masurat,mulinete am pl 860 si sunt multumit de aceasta combinatie,cum spuneau si antevorbitori depinde cum te lasi pe ele eu la nivelul meu zic ca sunt foarte bune.... fire intinse
ps FL nu am folosit nu pot sa imi dau cu parerea

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

pycostef scrie:
carbocalm scrie:Salut,

Salut, mullțam de info...cu ce mulinete le folosești?
Cu Hakuyo TD 6000 pe care ti le recomand cu mare placere numai ca nu se incadreaza in bugetul propus de tine.
Daca le gasesti SH poti sa le iei fara ezitari.

Cel mai simplu ar fi sa te duci la Dan sa iei un MTX8 sa arunci cu el dupa care sa incerci de la cineva care vinde un FL(poti sa incerci si de la mine daca nu gasesti).
Dupa asta tragi o concluzie.

pycostef

Mesaj de pycostef »

Ok, multam de info...o sa ma gandesc si la varianta cu probatu...de vazut le-am vazut pe amandoua la claumar si intr-adevar mtx-urile par mai tepene, dar in niciun caz nu sunt "pari" cum zic unii...încă o dată mii de mulțimiri
<*)))))><{
Ene Stefan

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

pycostef scrie:Am citit cam tot de pe forum legat de FL si am obs ca unii au problema cu ruptu în lanseu și m-a pus pe gânduri...nu sunt un aruncător bun, pescuiesc de plăcere si atunci ar trb să fie ok :-) ...momentan am niste pokee din gama low si mai mult 80-max 90 nu am aruncat, insa anul trecut Vlăduț pe Sulimanu le=a pus pe malul de vis=a=vis, adică vreo 120 m...ce e drept eu nu le-am forțat niciodată foarte mult, de frică să nu le rup...și atunci mă gândesc că decât să iau FL-urile si mă port cu ele ca și cu o domnișoară, mai bine mtx-urile...aștept în continuare părerile voastre
Dl. Mitranescu ce mulinete ati recomanda pt mtx-uri?
Din gama pe care o am, recomand in primul rand TD-urile, pentru ca ma sustin ca seriozitate, prin faptul ca le folosesc de ani buni, dar si prin fiabilitatea pe care mi-au confirmat-o , fiind solicitate la maximum in aceasta perioada. Mai mult nu am avut nevoie.
Ceva mai ieftine sunt XA-urile si XV-urile . Stiu de la clienti ca isi fac treaba destul de bine.
Consider ca si gama Okuma are mulinete cu un raport pret / utilitate corect .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”