Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Calitatile unei lansete sunt date de trei factori prioritari :pycostef scrie:Buna seara, m-am hotarat sa imi schimb lansetele si cum bugetul este destul de redus m-am hotarat sa aleg intre cele doua modele, dupa ce am cautat info despre ele...insa nu stiu care sa o aleg, specificatiile sunt foarte asemanatoare si nu stiu care sa preteaza cel mai bine pentru un pescuit intre 100-130 m...folosesc plumb tip momitor de 80 gr (vezi foto) la care se adauga nada de pe acesta, uneori si cate un saculet solubil...as dori niste pareri pertinente de la colegi de suferinta care au folosit cele doua modele si totodata niste sfaturi cu ce mulinete "sa le asortez" care sa coste tot in jurul valorii de 200 lei/buc...dl. Mitranescu astept cu mare interes si opinia d-voastra...
P.S.: sper ca in acest topic cei care au ceva cu dl Mitranescu sa se abtina sisa raspunda la subiect, nu pe langa ca in topicul celalalt...multumesc
Salut, mullțam de info...cu ce mulinete le folosești?carbocalm scrie:Salut,
Eu am FL Strategist de 3.90 .
Daca arunci bine o sa ajungi la 130 de metri cu momitor cu un fir de 0.20-0.25 mm
Cauta in forum ca sunt destule topic-uri legate de aceasta lanseta.
Unii spun ca in mainile unor aruncatori rapizi aceste lansete se rup (un varf costa 60 lei in Dragon).
O alta diferenta ar fi intre modelul cu mandrina metalica despre care se spune ca e mai tare decat cel cu mandrina normala.
Eu am aruncat cu plumbi de 110-130 g cat am putut si nu au cedat de aceea le recomand.
Cu Hakuyo TD 6000 pe care ti le recomand cu mare placere numai ca nu se incadreaza in bugetul propus de tine.pycostef scrie:Salut, mullțam de info...cu ce mulinete le folosești?carbocalm scrie:Salut,
Eu am FL Strategist de 3.90 .
Daca arunci bine o sa ajungi la 130 de metri cu momitor cu un fir de 0.20-0.25 mm
Cauta in forum ca sunt destule topic-uri legate de aceasta lanseta.
Unii spun ca in mainile unor aruncatori rapizi aceste lansete se rup (un varf costa 60 lei in Dragon).
O alta diferenta ar fi intre modelul cu mandrina metalica despre care se spune ca e mai tare decat cel cu mandrina normala.
Eu am aruncat cu plumbi de 110-130 g cat am putut si nu au cedat de aceea le recomand.
Din gama pe care o am, recomand in primul rand TD-urile, pentru ca ma sustin ca seriozitate, prin faptul ca le folosesc de ani buni, dar si prin fiabilitatea pe care mi-au confirmat-o , fiind solicitate la maximum in aceasta perioada. Mai mult nu am avut nevoie.pycostef scrie:Am citit cam tot de pe forum legat de FL si am obs ca unii au problema cu ruptu în lanseu și m-a pus pe gânduri...nu sunt un aruncător bun, pescuiesc de plăcere si atunci ar trb să fie ok...momentan am niste pokee din gama low si mai mult 80-max 90 nu am aruncat, insa anul trecut Vlăduț pe Sulimanu le=a pus pe malul de vis=a=vis, adică vreo 120 m...ce e drept eu nu le-am forțat niciodată foarte mult, de frică să nu le rup...și atunci mă gândesc că decât să iau FL-urile si mă port cu ele ca și cu o domnișoară, mai bine mtx-urile...aștept în continuare părerile voastre
Dl. Mitranescu ce mulinete ati recomanda pt mtx-uri?