MTX8 3.90M/4.00Lbs sau FL Strategist 3.90M/3.75Lbs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
marin laurentiu
Puncte: 0

Re: MTX8 3.90M/4.00Lbs sau FL Strategist 3.90M/3.75Lbs

Mesaj de marin laurentiu »

DumiD scrie:Eu vorbeam in teorie. In afara de lansetele Shimano nu prea se inghesuie firmele sa-ti zica pana la ce plumbi duc lansetele, afli chestia asta adaugand greutate pana face poc. Singurul indicator ar fi tc-ul. Eu pe o lanseta cu tc de 3lb nu pun plumb mai greu de 100, din principiu. Cu 3.5 urc pana la 120. Tu vorbesti, si ai dreptate, de partea practica a lucrurilor insa nu inseamna ca nu putem avea amandoi dreptate :D
nici o firma nu se inghesuie sa iti spuna "pana la ce plumbi duc lansetele"
testul TC se face static, cu lanseta fixata in plan orizontal,paralel cu pamantul..apoi se atarna de varf greutati,treptat, pana cand varful formeaza un unghi de 90 grade cu pamantul...valoarea acelor greutati reprezinta mult vestitul ..TC...nu are nici o legatura cu socul imprimat in blancul lansetei in momentul unei aruncari in forta...sant lansete care, la un tc de 3.5 ,cu un plumb de 120-125 gr se pot rupe ca paiu' si lansete cu acelasi tc care pot arunca fara probleme cu plumbi de 135-140 gr...century sp 3,5 lb...aruncator-silviu florescu cu 135 gr si 135gr +saculet cu 3 bile still OTG...Aruncator- iorgos cu 140 gr stil pendul...test facut in prezenta mea cu lansetele mele :wink: ...nu as recomanda acelasi test cu oricare lanseta de 3.5 lb din dragon...si nici macar cu un shimano :wink:
totul tine de calitatea blancului...restul e din abtibild :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Laurentiu, repet, ce-am zis eu este in teorie. Ca nu toata lumea se respecta e altceva. Si daca intri la Shimano pe site o sa vezi ca toate lansetele au tabeluri, cu ce greutati duc. Uite, ca sa dau un exemplu care are mai putine variante
TXS112275 3.66 187 353 6 2 100 2.75
TXS112300 3.66 187 372 6 2 125 3
TXS112325 3.66 187 422 6 2 140 3.25
TXS112INT 3.66 187 376 6 2 180 3.75
TXS113INT 3.96 203 421 6 2 180 3.75

Observa te rog cum o lanseta de 3.60 cu ts 2.75 duce 100 de grame, modelul de 3lb duce 125 iar cel de 3.25lb duce pana la 140 de grame, cel putin din spusele producatorului, pentru acelasi tip de lanseta, xs1 intensity. Se poate face o idee de cat duce o lanseta in functie de actiune si ts, repet, la nivel teoretic.
ps. Imi pare rau ca dau exemplu asta si nu doresc sa transformam si topicul asta in shimano vs hakuyo, era insa singurul producator pe care-l stiu care zice clar si la lansetele de crap cat duce pana face plici

marin laurentiu

DumiD scrie:Laurentiu, repet, ce-am zis eu este in teorie. Ca nu toata lumea se respecta e altceva. Si daca intri la Shimano pe site o sa vezi ca toate lansetele au tabeluri, cu ce greutati duc. Uite, ca sa dau un exemplu care are mai putine variante

Observa te rog cum o lanseta de 3.60 cu ts 2.75 duce 100 de grame, modelul de 3lb duce 125 iar cel de 3.25lb duce pana la 140 de grame, cel putin din spusele producatorului, pentru acelasi tip de lanseta, xs1 intensity. Se poate face o idee de cat duce o lanseta in functie de actiune si ts, repet, la nivel teoretic.
ps. Imi pare rau ca dau exemplu asta si nu doresc sa transformam si topicul asta in shimano vs hakuyo, era insa singurul producator pe care-l stiu care zice clar si la lansetele de crap cat duce pana face plici
am avut si eu shimano beastmaster de 3 lb si este adevarat ca se poate pescui cu ea cu 125gr...dar,depinde acum ce inseamna "se poate pescui cu 125 gr", sau cum zici tu "duce" 125 gr...ptr ca a incerca sa pescuiesti cu 125 gr la 100m distanta nu e acelasi lucru cu a incerca sa pescuiesti cu aceeasi lanseta si acelasi plumb la 170 m...dupa parerea mea,shimano se cam hazardeaza cand vine cu altfel de propuneri...sant de acord,poti incarca o lanseta de 3.25 lb cu 140 gr ...dar nu se precizeaza si ...intensitatea lanseului :wink: ..poate ptr baltile din anglia de exemplu,e ok...se poate pescui cu o lanseta de 3.25lb cu 140 gr...dar la o distanta de 100-120m :wink: ..nu e acelasi lucru daca aceeasi lanseta de 3.25lb incarcata cu 140gr intra pe mainile lui mihalcea ,jubi,iohan,florescu,etc...hai sa iti dau un exemplu concret,nu mai dau nume si nici nu mai precizez branduri,sa nu se interpreteze...acu' cativa ani a fost un casting demonstrativ pe tancabesti,al unui producator renumit,un brand foarte scump...dupa cateva lanseuri ale reprezentantului firmei , li s-a oferit sansa si catorva baieti de pe la noi sa incerce cateva lanseuri...cand a venit randul...cuiva,foarte bun aruncator :D si acesta se pregatea ptr un otg, reprezentantul firmei a intervenit si a zis.."stop, sorry dar lansetele astea nu au fost concepute ptr ceea ce vrei tu" :wink: ...deci,Dumi,ceee ce vreau eu sa spun este ca mai intai trebuie facuta clar delimitarea intre...pescuit si casting :wink: .revenind la TC,raman la parearea ca acel TC este irelevant...se poate incarca o lanseta oarecare de 3.5 lb si cu 200gr daca vrei sa pescuiesti la 60 m :wink:,iar cand vine vorba de casting raman la parerea ca a standardiza niste valori ale greutatii maxime pe care "le duce" o lanseta, inseamna a te hazarda...nu e acelasi lucru intre a lansa cu aceeasi lanseta si aceeasi greutate doua persoane diferite ca forta,stil,etc...concret,eu pot lua o lanseta de 3,5lb si sa arunc cu 140 gr fara sa crape ,iar apoi aceeasi lanseta cu aceeasi greutate incarcata ,sa se faca aschii in mainile lui jubi...este exact ceea ce am spus si in postul anterior...este vorba de intensitatea lanseului si de socul transmis in blancul lansetei...iar chestia asta nu o prcizeaza nici o firma...nici macar...shimano :wink:
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

DumiD scrie:Laurentiu, repet, ce-am zis eu este in teorie. Ca nu toata lumea se respecta e altceva. Si daca intri la Shimano pe site o sa vezi ca toate lansetele au tabeluri, cu ce greutati duc. Uite, ca sa dau un exemplu care are mai putine variante

Tu crezi ca sunt multi cei care vad discutia asta "vs." ? Sau le-am luat frica? :)
Discutia eu cred ca este benefica, pentru o intelegere cat mai buna a notiunii de TC.( lbs )
Valoarea este informativa. Nu are legatura directa nici cu parametrii de lansare si nici cu rezistenta la rupere.

Pe piata nu sunt numai brandurile discutate pe aici, mai sunt multe altele. Poate inca pe atatea.
Pe foarte multe dintre acestea , daca scrie sa zicem 3,75 lbs, nu incercati sa puneti mai mult de 100g.
Pe lansetele telescopice, la fel. Nu incercati sa va raportati la valorile inscrise pe ele.

Dan Mitranescu
Veteran

marin laurentiu scrie: am avut si eu shimano beastmaster de 3 lb si este adevarat ca se poate pescui cu ea cu 125gr...dar,depinde acum ce inseamna "se poate pescui cu 125 gr", sau cum zici tu "duce" 125 gr...ptr ca a incerca sa pescuiesti cu 125 gr la 100m distanta nu e acelasi lucru cu a incerca sa pescuiesti cu aceeasi lanseta si acelasi plumb la 170 m...dupa parerea mea,shimano se cam hazardeaza cand vine cu altfel de propuneri...sant de acord,poti incarca o lanseta de 3.25 lb cu 140 gr ...dar nu se precizeaza si ...intensitatea lanseului :wink: ..poate ptr baltile din anglia de exemplu,e ok...se poate pescui cu o lanseta de 3.25lb cu 140 gr...dar la o distanta de 100-120m :wink: ..nu e acelasi lucru daca aceeasi lanseta de 3.25lb incarcata cu 140gr intra pe mainile lui mihalcea ,jubi,iohan,florescu,etc...hai sa iti dau un exemplu concret,nu mai dau nume si nici nu mai precizez branduri,sa nu se interpreteze...acu' cativa ani a fost un casting demonstrativ pe tancabesti,al unui producator renumit,un brand foarte scump...dupa cateva lanseuri ale reprezentantului firmei , li s-a oferit sansa si catorva baieti de pe la noi sa incerce cateva lanseuri...cand a venit randul...cuiva,foarte bun aruncator :D si acesta se pregatea ptr un otg, reprezentantul firmei a intervenit si a zis.."stop, sorry dar lansetele astea nu au fost concepute ptr ceea ce vrei tu" :wink: ...deci,Dumi,ceee ce vreau eu sa spun este ca mai intai trebuie facuta clar delimitarea intre...pescuit si casting :wink: .revenind la TC,raman la parearea ca acel TC este irelevant...se poate incarca o lanseta oarecare de 3.5 lb si cu 200gr daca vrei sa pescuiesti la 60 m :wink:,iar cand vine vorba de casting raman la parerea ca a standardiza niste valori ale greutatii maxime pe care "le duce" o lanseta, inseamna a te hazarda...nu e acelasi lucru intre a lansa cu aceeasi lanseta si aceeasi greutate doua persoane diferite ca forta,stil,etc...concret,eu pot lua o lanseta de 3,5lb si sa arunc cu 140 gr fara sa crape ,iar apoi aceeasi lanseta cu aceeasi greutate incarcata ,sa se faca aschii in mainile lui jubi...este exact ceea ce am spus si in postul anterior...este vorba de intensitatea lanseului si de socul transmis in blancul lansetei...iar chestia asta nu o prcizeaza nici o firma...nici macar...shimano :wink:
Foarte explicit Laurentiu.
Eu am sesizat problema in magazin , cand potentiali clienti vin si cer lansete de X lbs , fara sa conteze nimic altceva.
Si stau de fiecare data sa le explic cum sta treaba.
Poate prin topicul asta mi-am mai castigat si eu cateva zile din viata. :D

pycostef

Mesaj de pycostef »

Multumesc pt lamuriri :!: ...am avut ce invata :wink:

P.S.: mai astept asemenea discutii "linistite" si din care ai ce invata
<*)))))><{
Ene Stefan

marin laurentiu

Dan Mitranescu scrie:
Eu am sesizat problema in magazin , cand potentiali clienti vin si cer lansete de X lbs , fara sa conteze nimic altceva.
pai nu ma angajezi bre la magazin se te mai scap de stres? ca si asa nu am de munca :D :D :D
poate asa prinzi si vreo 10-15 ani de pensie :lol: :lol: :lol:
ps:fac si cafea,,,si daca ai nevoie sa te mai destinzi din cand in cand,te pot bate cateva partide la sah :lol: :lol: :lol:

Dan Mitranescu
Veteran

marin laurentiu scrie:
Dan Mitranescu scrie:
pai nu ma angajezi bre la magazin se te mai scap de stres? ca si asa nu am de munca :D :D :D
poate asa prinzi si vreo 10-15 ani de pensie :lol: :lol: :lol:
ps:fac si cafea,,,si daca ai nevoie sa te mai destinzi din cand in cand,te pot bate cateva partide la sah :lol: :lol: :lol:
:D Momentan am fost dat eu afara din magazin, datorita explicatiilor. Nu sunt bune "sedintele" intr-un spatiu mic, cand ceilalti clienti se grabesc. :D

Cu sahul, ... nu stiu cum sa ma explic. :D Sunt "rege" pe sahonline. Asa ca, daca sa iei bataie la sah reprezinta o destindere, inseamna ca voi fi foarte stresat cand vom juca. :D

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Sunt "rege" pe sahonline.
Esti "rege" pe www.playchasse.com sau pe un site romanesc? :shock:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
Sunt "rege" pe sahonline.
Esti "rege" pe http://www.playchasse.com sau pe un site romanesc? :shock:
sahonline.ro , dar nu merge site-ul momentan.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”