DumiD scrie:Laurentiu, repet, ce-am zis eu este in teorie. Ca nu toata lumea se respecta e altceva. Si daca intri la Shimano pe site o sa vezi ca toate lansetele au tabeluri, cu ce greutati duc. Uite, ca sa dau un exemplu care are mai putine variante
TXS112275 3.66 187 353 6 2 100 2.75
TXS112300 3.66 187 372 6 2 125 3
TXS112325 3.66 187 422 6 2 140 3.25
TXS112INT 3.66 187 376 6 2 180 3.75
TXS113INT 3.96 203 421 6 2 180 3.75
Observa te rog cum o lanseta de 3.60 cu ts 2.75 duce 100 de grame, modelul de 3lb duce 125 iar cel de 3.25lb duce pana la 140 de grame, cel putin din spusele producatorului, pentru acelasi tip de lanseta, xs1 intensity. Se poate face o idee de cat duce o lanseta in functie de actiune si ts, repet, la nivel teoretic.
ps. Imi pare rau ca dau exemplu asta si nu doresc sa transformam si topicul asta in shimano vs hakuyo, era insa singurul producator pe care-l stiu care zice clar si la lansetele de crap cat duce pana face plici
am avut si eu shimano beastmaster de 3 lb si este adevarat ca se poate pescui cu ea cu 125gr...dar,depinde acum ce inseamna "se poate pescui cu 125 gr", sau cum zici tu "duce" 125 gr...ptr ca a incerca sa pescuiesti cu 125 gr la 100m distanta nu e acelasi lucru cu a incerca sa pescuiesti cu aceeasi lanseta si acelasi plumb la 170 m...dupa parerea mea,shimano se cam hazardeaza cand vine cu altfel de propuneri...sant de acord,poti incarca o lanseta de 3.25 lb cu 140 gr ...dar nu se precizeaza si ...intensitatea lanseului

..poate ptr baltile din anglia de exemplu,e ok...se poate pescui cu o lanseta de 3.25lb cu 140 gr...dar la o distanta de 100-120m

..nu e acelasi lucru daca aceeasi lanseta de 3.25lb incarcata cu 140gr intra pe mainile lui mihalcea ,jubi,iohan,florescu,etc...hai sa iti dau un exemplu concret,nu mai dau nume si nici nu mai precizez branduri,sa nu se interpreteze...acu' cativa ani a fost un casting demonstrativ pe tancabesti,al unui producator renumit,un brand foarte scump...dupa cateva lanseuri ale reprezentantului firmei , li s-a oferit sansa si catorva baieti de pe la noi sa incerce cateva lanseuri...cand a venit randul...cuiva,foarte bun aruncator

si acesta se pregatea ptr un otg, reprezentantul firmei a intervenit si a zis.."stop, sorry dar lansetele astea nu au fost concepute ptr ceea ce vrei tu"

...deci,Dumi,ceee ce vreau eu sa spun este ca mai intai trebuie facuta clar delimitarea intre...pescuit si casting

.revenind la TC,raman la parearea ca acel TC este irelevant...se poate incarca o lanseta oarecare de 3.5 lb si cu 200gr daca vrei sa pescuiesti la 60 m

,iar cand vine vorba de casting raman la parerea ca a standardiza niste valori ale greutatii maxime pe care "le duce" o lanseta, inseamna a te hazarda...nu e acelasi lucru intre a lansa cu aceeasi lanseta si aceeasi greutate doua persoane diferite ca forta,stil,etc...concret,eu pot lua o lanseta de 3,5lb si sa arunc cu 140 gr fara sa crape ,iar apoi aceeasi lanseta cu aceeasi greutate incarcata ,sa se faca aschii in mainile lui jubi...este exact ceea ce am spus si in postul anterior...este vorba de intensitatea lanseului si de socul transmis in blancul lansetei...iar chestia asta nu o prcizeaza nici o firma...nici macar...shimano

doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani