Albert, tu ai dreptate dar produsele la care aveam pretentia sa primesc garantie au fost comandate online. Cand au venit prin Fan Courier erau imbracate in polistiren si cu vreo 5 role de scoci de jur imprejur, insotite de chitanta de la Fan Courier pt incasare cash (plata ramburs). Faptul ca husele de la lansete aveau cate o taietura de circa 3 cm (de parca erau taiate cu cutterul) si ca una din lansete avea o mica zgarietura (era doar luata vopseaua un pic) nu m-a deranjat in mod deosebit pentru ca nu existau vicii care sa afecteze functionarea lansetelor.

Nu aveam de unde sa stiu ca pachetul nu continea si garantia. In plus, comanda am primit-o la locul de munca (din motive evidente) si a trebuit sa il desfac cand am ajuns acasa.
Vergile de undita le-am cumparat din magazinul fizic. La alea nu m-a deranjat ca mi-au oferit garantia "daca pocneste la primul peste" pentru ca in fond am luat ce aveau mai ieftin pe stoc (Energofish Goldstar Viking de 5M = 38 lei / bucata) si asteptarile erau din start reduse.

Sincer nici nu stiu de ce am cumparat unditele.. Probabil din nostalgie pentru ca toata viata am fost unditar si am pescuit cu araci de lemn rupti dintr-un gard pe post de varga...

Revenind la ce ai zis tu cu magazinele "serioase" si asta e discutabil pentru ca in general aceste magazine ofera garantia producatorului, nu a lor. In alte cuvinte, daca o lanseta prezinta vicii, trebuie sa o trimiti la producator (de cele mai multe ori pe cheltuiala ta), urmand ca in termen de x zile (de cele mai multe ori termenul legal de 30 de zile de cand primesc ei produsul) sa ti-o repare sau sa o inlocuiasca. Daca se dovedeste a fi un viciu de fabricatie, ei ti-o schimba si probabil ti-o trimit cu serviciul de curierat suportat de ei.
Oare merita atata deranj cand e vorba de un produs de 100 si ceva de lei?