Pareri SPOMB

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

zfcristian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Pareri SPOMB

Mesaj de zfcristian »

Folosesc atat Spombul mare cat si pe cel Midi, cel mic mi se pare o prostie .
Partea buna la midi este ca poti da fara probleme cu el si cu o lanseta de 3,5 lbs serioasa .
Eu folosesc un spod Horizon xt de 3,9 m iar cu spombul midi nu reusesc sa incarc spodul decat daca pun nisip in el :mrgreen: dar cu lanseta de 3,5 lbs merge parfum

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

atb333atb scrie:Subscriu in privinta "condorului" cu mentiunea ca se pot intarii balamalele cu sarma :) mai ales daca nu ai de rezerva.
Mie imi mai place si korda skyrider. Iar pebaltile mai salbatice daca clipezi racheta poti sa o asezi frumos pe apa fara multa galagie cu putina tehnica.
Salutare,

Am si eu o problema legata de naditul cu spomb.
Daca nadesc cu textilul prins in clips,din 10 lansari , in 5 aterizeaza pe burta si nu se deschide, de aceea am ajuns sa prefer racheta .
Ceva solutii?

PS. Mentionez ca inainte de impactul cu apa ridic lanseta in plan vertical si o las sa coboare din greutatea spomb-ului.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Pai cum zicea si ATB, din cauza ca tii firul in clips, acesta nu cade ca o "racheta" si cum pleaca asa cade. Incearca sa tii batul intr-o parte ca sa ii mai atenuezi din viteza si sa cada ca o racheta.

acidutzu

Mesaj de acidutzu »

carbocalm scrie: Salutare,

Am si eu o problema legata de naditul cu spomb.
Daca nadesc cu textilul prins in clips,din 10 lansari , in 5 aterizeaza pe burta si nu se deschide, de aceea am ajuns sa prefer racheta .
Ceva solutii?

PS. Mentionez ca inainte de impactul cu apa ridic lanseta in plan vertical si o las sa coboare din greutatea spomb-ului.

Solutia e simpla: cu timpul vei invata sa nadesti la punct fix si nu mai este nevoie sa prinzi firul in clips.
Trebuie putin antrenament.
Numai bine!
"Invingatorii nu pierd niciodata"

sportiv7pescuit

Mesaj de sportiv7pescuit »

Spombul midi a fost creat doar pt a se putea nadi si cu o lanseta normala (nu cu cea dedicata,adica spod ).PUNCT...Este eronat sa credem ca vom nadi mai departe,nu mai vorbesc si de cantitatea de nada incarcata sau "galagie" la impactul cu apa... :mrgreen:

BogdanTautan

Mesaj de BogdanTautan »

Folosesc Spomb-ul de ceva vreme si il recomand cu incredere. Legat de zgomotul pe care il face cand atinge apa, intr-adevar, este destul dezgomotos, dar totul depinde de balta pe care pescuiti. Eu am pescuit pe foarte multe balti linistite, unde nu se prea foloseau asemenea accesorii, gen spod, spomb, si mi s-a parut ca deranjez putin mediul inconjurator. Dar daca balta este foarte aglometa, galagie multa, pestele circula continuu, nu o vad ca pe o problema.
Legat de deschidere la atingerea apei, nu mi s-a intamplat niciodata acest lucru. Foloses un inaintas textil, iar ca fir principal mono de 0.30mm. Avand un coeficient de elasticitate diferit, se poate ca in timpul aruncarii si atingerii clipsului acesta sa ajute in rotirea spombului pe plan vertical.
Il folosesc cu o lanseta Free Spirit Spomb, si observ de multe ori ca nu il incarc asa cum trebuie, pentru a atinge distanta optima, sau cat mai mare in lansare. De multe ori pun prea multa nada, sau prea putina. E important sa gasiti echilibrul de greutate in raport cu nada folosita.

Claudiu97

Mesaj de Claudiu97 »

pot sa folosesc spomb ul mini sau midi cu o lanseta de 3 lbs (energo team golden carp)

kyosmin

Mesaj de kyosmin »

Salut,
Am văzut ca a scos și Dan Mitranescu , la folosit cineva ?
Membru Fondator - Enjoy Fishing Club
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu am toate copiile de spomb posibile si imposibile acasa. Le.-am folosit pe toate. Condorul este cel mai prost, ii sparg balamalele in lanseu in maxim 3 aruncari. Spomul mitranescu are un plaatic elastic la balamale, dar cred ca e prea elastic. Se desface la impactul cu apa si se incurca de fir destul de des, si il scoti foarte greu din apa, dar macar il poti reasambla si reutiliza. Cel mai bun eate evident spombul original. Nu se sparge, nu se incurca, zboara perfect. In concluzie, cand pescuiesti pe lumina mare de lac cu riscuri mici de a pierde spombul recomand p cel original. Daca naditi undeva langa agatatura cu riscul de a pierde apombul mari, cel de la mitranescu e perfect.
Critic echilibrat

darius123

Mesaj de darius123 »

Am vazut o gramada de spomburi Condor si de la Mitranescu, sparte dupa prima zi de folosire. Cel mai bine, folositi spombul original si ii adaugati ceva spuma, minge ping-pong, orice il face sa pluteasca, in caz de ruptura. Intr-o partida de cateva zile, spombul o sa ajunga la mal.Daca se scufunda, nu mai aveti ce sa faceti.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”