Sunt circumstante in care sperie pestii dar dupa o perioada se obisnuiesc si efectul este exact invers, cum zicea si Ionut. Stiu multe balti pe care chiar sunt atrasi de sunet si se hranesc frenetic in timpul nadirii...
radu1985 scrie:Sunetul SPOMB-ului inseamna pentru crap urmatoarele: "Poftiti la masa, ploua cu mancare!"
Poate daca dai intr-un lighean suprapopulat sa apara "efectul Pavlov"...dar daca pescuiesti pe o balta salbatica mai vezi trasatura dupa 12 h de la ndirea grea!
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.
aleen scrie:Tinand cont de distanta la care poti ajunge cu spomb-ul, e cam inutil
Daca tie distanta de 70-80 m (poate si mai mult, depinde si de lanseta) ti se pare inutila...asa este. Tine cont ca de cele mai multe ori nu este nevoie sa pescuim la 150 de m fata de mal.....
A bad days fishing is better than a good day at work...
aleen scrie:Tinand cont de distanta la care poti ajunge cu spomb-ul, e cam inutil
Daca tie distanta de 70-80 m (poate si mai mult, depinde si de lanseta) ti se pare inutila...asa este. Tine cont ca de cele mai multe ori nu este nevoie sa pescuim la 150 de m fata de mal.....
Si mai tine cont si de faptul ca sunt pescari care dau mai mult cu un ansamblu optim lanseta-spomb decat dau multi dintre noi...doar cu plumbul
Si mai tine cont si de faptul ca sunt pescari care dau mai mult cu un ansamblu optim lanseta-spomb decat dau multi dintre noi...doar cu plumbul
ai mare dreptate. depinde insa ce este in spomb caci nu e tot una sa dai cu seminte sau cu pelete mari. depinde si de spod ...etc.
parerea mea e ca spombul e foarte util si chiar as putea spune ca nu ar trebui sa fie crapar fara spomb.