Imi cer scuze ca intervin asa rar in discutiile voastre, dar acest subiect mi se pare foarte interesant.
In toamna la concursul din Franta a lui Hutchinson discutand cu mai multi pescari englezi si intrebandu-i care este cel mai bun pescar de crap din Anglia mi s-a raspuns cu umorul tipic englezesc: Chris Woodrow foarte bun pescar - Ken Towley foarte bun scriitor.
Eu personal nu imi pot permite sa dau sfaturi pescarilor incepatori, nevrand sa intru in polemica cu cei care se cred mari pescari dar va pot spune sa mergeti cat mai des la pescuit, sa aveti cat mai multa imaginatie referitoare la nada si momeala pentru ca tot ce apare in media este experienta personala a celui ce scrie articolul sau este platit sa scrie de catre firmele interesate sa-si promoveze produsele.
De ce acesti mari pescari ce traiesc din pescuit nu participa la nici un concurs? Nu cumva sa nu ocupe unul din ultimele locuri si atunci tot ce a construit in atatia ani sa se naruie ca un castel de nisip si sa ajunga in situatia de a nu mai putea castiga un ban si sa piarda si renumele de mare pescar?
Deci, va rog frumos sa retineti: experienta se inmagazineaza pe malul apei in partide de pescuit unde poti experimenta tot ceea ce iti doresti si in nici un caz in concursuri unde trebuie sa vi pregatit pentru a castiga - sa fi antrenat pentru a rezista 72 - 120 de ore in stress.
Nici un pescar nu a inventat nada minune universal valabila ca sa putem sa-l ascultam ca pe Dumnezeu si sa nu-l contrazicem.
Deci, concluzia mea este - cat mai multe partide de pescuit - cat mai putine concursuri, cat mai putina polemica si nu in ultimul rand aduna informatiile de la cat mai mluti pescari - amesteca-le, fa-ti mixul

, aroma

, atractul personal

si vezi ce poate sa iasa.
Va urez sa aveti multa tenacitate, darzenie, inspiratie si ciocu' mic