Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Pardon. Vina apartine in primul rand bunicii, care a lasat un copil de 4 ani nesupravegheat.gor965 scrie:Incidentul e regretabil, si cu toate astea, vina ptr. moartea copilului apartine celor care trebuiau sa rezolve problema cainilor vagabonzi ! Pe acelasi rationament prin care se promoveaza acum eutanasierea cainilor vagabonzi, ar trebui eutanasiati si violatorii si pedofilii si criminalii ... ca sunt tot niste "animale" care fac rau oamenilor nevinovati !
Asta cu rezolvarea prin eutanasiere seamana cu exterminarea speciei iar daca asta vi-i se pare ok, nu am ce comenta ! Cand m-am referit la cei care trebuiau sa rezolve treaba, faceam trimitere la cei care au popus niste proiecte pe care au incasat niste bani gramada si care nu au facut nimic, ani in sir !DumiD scrie:...........
nu inteleg, ce inseamna "trebuiau sa rezolve", ca n-ai cum sa rezolvi decat prin eutanasiere..........
gor965 scrie:Asta cu rezolvarea prin eutanasiere seamana cu exterminarea speciei iar daca asta vi-i se pare ok, nu am ce comenta ! Cand m-am referit la cei care trebuiau sa rezolve treaba, faceam trimitere la cei care au popus niste proiecte pe care au incasat niste bani gramada si care nu au facut nimic, ani in sir !DumiD scrie:...........
nu inteleg, ce inseamna "trebuiau sa rezolve", ca n-ai cum sa rezolvi decat prin eutanasiere..........
Razvane, avem caini comunitari in exces de zeci de ani si de comportamentul lor din ziua de azi tot niste oameni sunt vinovati ! S-au inmultit ptr. ca au gasit conditii prielnice la un moment dat (hrana si casa prin muntii de gunoaie) iar acum sunt alegati pe strada, batuti, castrati, etc...la ce grad de afectiune sa te mai astepti de la cel considerat cel mai bun prieten al omului ?!razvan u. scrie:Pardon. Vina apartine in primul rand bunicii, care a lasat un copil de 4 ani nesupravegheat.gor965 scrie:Incidentul e regretabil, si cu toate astea, vina ptr. moartea copilului apartine celor care trebuiau sa rezolve problema cainilor vagabonzi ! Pe acelasi rationament prin care se promoveaza acum eutanasierea cainilor vagabonzi, ar trebui eutanasiati si violatorii si pedofilii si criminalii ... ca sunt tot niste "animale" care fac rau oamenilor nevinovati !
In al doilea rand, comparatia este fortata. Cainii sunt animale de companie, nu animale salbatice sau caini vagabonzi. Daca sunt animale salbatice....se pot vana, nu???
Aici e problema, ca multi considera ca maidanezii sunt domestici si doar o mica parte dintre ei sunt agresivi ...motiv ptr. care lumea e ata de divizata in priviinta lor ! Am avut caine de casa si am si un caine comunitar la munca... nu exista diferenta intre ei la comportament, atata timp cat au acelasi stapan ! ... si iar ne intoarcem la factorul uman care zic eu ca are toata vina in cazul asta, ptr. ca daca in locul comunitarului aluia era un pitbull (considerat animal de companie), responsabil de toata problema era stapanul !DumiD scrie:.......... mai bine toti cainii eutanasiati decat un copilas de 4 ani omorat violent .........
Absolut corect.razvan u. scrie:George,
A murit un copil de 4 ani. Si acest lucru este grav.
Un lucru e cert: cainii vagabonzi trebuie sa dispara de pe strazi.
Solutiile sunt 2: adoptie si eutanasiere. Nu se extermina nici o specie. Sunt pur si simplu periculosi pentru om.
Cei mai buni prieteni ai omului NU sunt cainii vagabonzi. Sunt cainii de companie.
Pai am zis eu ca nu e grav ?...din contra, sustin tragerea la raspundere a alora care au incasat niste bani promitand ca rezolva problema comunitarilor ! Uitati-va-n vest cum vin si adopta caini de la noi, ptr. ca la ei rasa "comunitara" nu mai exista de mult !razvan u. scrie:George,
A murit un copil de 4 ani. Si acest lucru este grav.