Maidanezii din Bucuresti - C&R sau eutanasiati?

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Albert
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Maidanezii din Bucuresti - C&R sau eutanasiati?

Mesaj de Albert »

gor965 scrie:O sa te mai trezesti si cu vre-un ONG pe cap, ca ai incalcat nu stiu ce legi cu drepturi ale animalelor ! Normal ar fi sa se rezolve problema in mod civilizat, de catre cei in drept, fara a o mai arde aiurea pe bani publici inca 10-20-50 de ani !
Nu prea cred ca ONG-urile o sa mai chitaie o vreme. Dupa cum probabili stiti cainele "cu sange pe bot" era preluat, cu semnatura si hartie, de un ONG d-asta. Bine, ONG-ul nu-i de gasit, au gasit fata care a semnat si aia zice ca nu-i nicio problema.Se mai intampla.Cam astia-s vajnicii "apartori ai animlalelor". Niste descreierati orbi, niste babe cretine si niste neni care profita de pe seama astora incasand milioane de euro de la primarii.
De cand m-am mutat la capitala tot sper sa apara vreun primar cu oo care sa rezolve problema asta simplu si eficient. Toti se caca pe ei si nu fac nimic.Poate dupa tragedia asta incep sa verifice ONG-uri, drumul banilor si in timp ce descopera sifonarile si-i baga la parnaie pe vinovati incep sa culega de pe strazi maidanezii lu' peste.
Nu vrei sa stii ce-am vazut/patit/intervenit eu prin minunata capitala cand vine vorba de maidanezi.Si ca mine sunt multi.Prea multi.E indamisibil ce se intampla cu haitele astea.Vorba cuiva: te invit sa-ti arat Bucurestiul noaptea.Dupa niste experiente d-astea inaltatoare vei intelege ca asta cu "iubiti si cainii vagabnozi" n-are aplicabilitate decat in cantece, balade si proiecte de sifonat bani europeni.

BBadescu

Mesaj de BBadescu »

razvan u. scrie:George,
A murit un copil de 4 ani. Si acest lucru este grav.
Un lucru e cert: cainii vagabonzi trebuie sa dispara de pe strazi.
Solutiile sunt 2: adoptie si eutanasiere. Nu se extermina nici o specie. Sunt pur si simplu periculosi pentru om.
Cei mai buni prieteni ai omului NU sunt cainii vagabonzi. Sunt cainii de companie.
corect!
...cum se poate prinde pestele mic cu unelte mari...

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

La mine, in Militari, in anumite zone sunt mai multi caini pe strazi decat oameni ! Caini violenti, si nu o fac de foame....

Sustin eutanasierea 100%, chiar daca amsi eu 3 caini...dar de care maocup sa nu creeze niciodat proble sau sa deranjeze...(la curte)

PS A mai incercat Basescu acum cativa ani sa rezolve problema, dar i-au sarit in cap toate babele si uratele care isi gasesc refugiu in dragostea ptr patrupede... :evil:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Problema este ceva mai ampla:
Daca sar reduce nr de caini de la 60000 la 5000 sa zicem prin masuri radicale s-ar reduce foarte mult cheltuielile printre care si cele medicale DAR atunci nu ar mai fi justificata distribuirea a 3mil de euro din banii publici spre diversi "oameni destepti" si atunci aia ar murii de foame in locul cainilor ca bani legal tot nu stiu sa faca. Evident ca sunt interese, spagi, dezinterese, inchideri de ochi in joc.
Eu personal as prefera sa le oferim "cadou" si dupa reducera nr. de caini cele 3mil de euro dar sa beneficiem macar de siguranta!
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

Problema se poate rezolva. Exemple destule: Cluj, Brasov, Sibiu....
In bucuresti ar trebui eutanasiat in primul rand Consiliul General si apoi, cu voia d-voastra nepriceputul ala de Oprescu, apoi se poate demara actiunea de extragere a cainilor de pe strada si mutarea lor in adaposturi unde sa fie pregatiti pentru adoptie.
Un caine neadoptat in 90 de zile este eutanasiat, lasand locul altuia.
Asa se procedeaza in tarile civilizate unde vocile celor de la 4 labe si personaje gen Paula Iacob, Cristina Topescu si alti iubitori de caini vagabonzi sunt mai putin vocali sau ignorati.
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

Majoritatea ţărilor civilizate din Uniunea Europeană aplică şi acum măsurile de eutanasiere a câinilor fără stăpân care nu pot fi plasaţi, în paralel cu măsurile de sterilizare a câinilor cu stăpân şi de prevenire a abandonului. De exemplu, în Marea Britanie câinii nerevendicaţi sunt eutanasiaţi după 7 zile, în Irlanda sunt eutanasiaţi după 5 zile, în Franţa pot fi eutanasiaţi după 8 zile lucrătoare, Letonia 14 zile, iar în Belgia după 15 zile, etc.
Eutanasierea este reglementată în Uniunea Europeană de către O.I.E. !
Capitolul 7 al acestui cod conţine reglementări privind controlul câinilor maidanezi: reducerea numărului de câini vagabonzi la un nivel acceptabil.
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

nicucc
Pescar de competitie

Mesaj de nicucc »

Ce ne-am face daca ar exista si ursi comunitari,tigri,lei comunitari,vipere comunitare si mai stiu eu ce alte animale periculoase.Cineva o sa zica ca astea-s animale salbatice,dar si cainii lasati in salbaticie se salbaticesc,se cunosc cazuri cand inclusiv porcii care au stat in salbaticie au preluat comportamentul si instinctele mistretilor.
Personal cred ca problema este altundeva cum zicea cineva mai inainte cainii comunitari sunt de fapt o "vaca de muls" pentru unii si inca una babana.

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Exact asa si este Nicu!
Oricum eu o sa-mi fac o asociatie de protectie a capuselor sa nu le mai omoram cand le extragem din pacienti ca au drepturi si ele...
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

miyagi
Pescar de competitie

Mesaj de miyagi »

nicucc scrie:Ce ne-am face daca ar exista si ursi comunitari,tigri,lei comunitari,vipere comunitare si mai stiu eu ce alte animale periculoase.Cineva o sa zica ca astea-s animale salbatice,dar si cainii lasati in salbaticie se salbaticesc,se cunosc cazuri cand inclusiv porcii care au stat in salbaticie au preluat comportamentul si instinctele mistretilor.
Personal cred ca problema este altundeva cum zicea cineva mai inainte cainii comunitari sunt de fapt o "vaca de muls" pentru unii si inca una babana.
Nemtii au eradicat ursii. Nu mai au nici unul in salbaticie. Ce mai vorbim de caini vagabonzi in Germania?!!! :|
Urban culture.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

cornel.s scrie:
Nemtii au eradicat ursii. Nu mai au nici unul in salbaticie. Ce mai vorbim de caini vagabonzi in Germania?!!! :|
Nu-i plange pe nemti de mila, ei macar au ramas cu ursoaicele, noi trebuie sa trecem la sterilizat sobolani, gandaci de ghena, s.a,m.d.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”