S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
DumiD
Pescar de competitie

Re: S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Mesaj de DumiD »

Cea mai mare "captura" a mea in pescuit e ca am transformat 2 oameni din pescari ocazionali in pescari impatimiti. Cel putin cu unul dintre ei am luat-o de la 0, pe langa lansete, mulinete, nada, monturi etc etc trebuia sa iau cu mine inclusiv 2 scaune...de c&r nici macar nu se punea problema, era incacceptabil, asa ca mergeam la balti cu retinere, gen solacolu. Ma intreb cum ar fi fost, la plecare, daca ii luam jumate sau tot pestele nasului si-l bagam la mine in traista, ca doar era echipamentul meu, nada mea, strategia mea, ii mai aruncam si lansetele cand avea vecini stanga dreapta ca arunca numai in unghi, si ii explicam savant ca io-s pescarul, el e un Vasilica care conduce ca sa pot eu sa beau. Intrebare onesta : daca luati un analfabet in ale pescuitului, ii puneti absolut tot la dispozitie, ba ii mai aruncati si lansetele si prinde omul un peste, ce faceti, ii luati pestele ca el a fost doar runner sau il felicitati pentru prima captura?
paulletta scrie: PS:Vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt acri.
cine e vulpea si cine e ursu'? pe cine crezi ca sunt vulpile invidioase p-aici, pe Vijelie ca a prins un clean de 40 de cm pe care nu l-a prins sau pe cei 2 mii de lei premiu? ca paranteza, mi se par ridicol sa te certi pe 1,5-2 mii de lei pe forum indiferent de cat de bogat sau sarac ai fi...daca esti sarac cu 2 mii de lei in plus esti tot sarac, iar daca esti bogat 2 mii de lei nu conteaza...valabil si pentru topicul cu senzorii NG, unde marele om de afaceri umbla cu senzorii in portbagaj iar marii campioni faceau plangeri la PC dupa 2 luni ca vor banii inapoi,le-a trebuit 2 luni si 3 partide sa se convinga ca senzorii nu sunt corepunzatori...

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

razvan u. scrie:DumiD,
Sunt niste tabere la rapitori. Si niste orgolii...oho!!
Ad litteram regulamentul a fost respectat. Asta la o analiza pe text solida. Mai mult, comisia a validat inscrierea pozei in concurs considerand ca au fost indeplinite toate conditiile.
Da-mi insa voie sa it respect parerea, dar sa nu fiu deacord tu tine.
Pescar este si cel care foloseste minciogul, care sondeaza locurile, care cunoste ce naluci sunt prinzatoare etc.
Cum bine spunea Dan mai sus, fapt ca nu faci tu drill-ul, nu inseamna ca nu e si pestele tau.
Si cand sunt 2 in barca, pestele este al echipei. Ma rog....nu mai insist...
p.s. frumos pestele de la avatar. Unde a fost prins?

1) Aceeasi comisie care a validat, a si invalidat dupa dezvaluirile lui ... Vijelie. :)

2)Da, ai perfecta dreptate, pestele e al echipei, dar asta spunei-o tot lui Vijelie, care repeta, obsesiv pe tot parcursul discutiei telefonice, "este pestele meu, punct". Daca folosea fraza asta, "pestele prins e al echipei", subiectul de fata nici nu exista.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

RazvanG
Pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de RazvanG »

DumiD scrie:Cea mai mare "captura" a mea in pescuit e ca am transformat 2 oameni din pescari ocazionali in pescari impatimiti. Cel putin cu unul dintre ei am luat-o de la 0, pe langa lansete, mulinete, nada, monturi etc etc trebuia sa iau cu mine inclusiv 2 scaune...de c&r nici macar nu se punea problema, era incacceptabil, asa ca mergeam la balti cu retinere, gen solacolu. Ma intreb cum ar fi fost, la plecare, daca ii luam jumate sau tot pestele nasului si-l bagam la mine in traista, ca doar era echipamentul meu, nada mea, strategia mea, ii mai aruncam si lansetele cand avea vecini stanga dreapta ca arunca numai in unghi, si ii explicam savant ca io-s pescarul, el e un Vasilica care conduce ca sa pot eu sa beau. Intrebare onesta : daca luati un analfabet in ale pescuitului, ii puneti absolut tot la dispozitie, ba ii mai aruncati si lansetele si prinde omul un peste, ce faceti, ii luati pestele ca el a fost doar runner sau il felicitati pentru prima captura?
paulletta scrie: PS:Vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt acri.
cine e vulpea si cine e ursu'? pe cine crezi ca sunt vulpile invidioase p-aici, pe Vijelie ca a prins un clean de 40 de cm pe care nu l-a prins sau pe cei 2 mii de lei premiu? ca paranteza, mi se par ridicol sa te certi pe 1,5-2 mii de lei pe forum indiferent de cat de bogat sau sarac ai fi...daca esti sarac cu 2 mii de lei in plus esti tot sarac, iar daca esti bogat 2 mii de lei nu conteaza...valabil si pentru topicul cu senzorii NG, unde marele om de afaceri umbla cu senzorii in portbagaj iar marii campioni faceau plangeri la PC dupa 2 luni ca vor banii inapoi,le-a trebuit 2 luni si 3 partide sa se convinga ca senzorii nu sunt corepunzatori...
Marii campioni, care de fapt era campionul, vezi ca este campion mondial, la disciplina în care tu te simți bun și un titlu pe care tu nu îl vei obține, nici în10 vieți.
Despre ce vorbim noi aici?
Dacă asa a fost înțelegerea cu Kevin Nash ala de vindea acarete, nu vad unde este problema.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie:Tu nu stii ceva despre mine. Inca nu am prins in competitii cat am prins la liber. Asa ca incurci piedestalele cu pietrele si noroiul.
Aici nu e vorba despre tine. Ma amuza sa vad ce parere buna ai despre tine, putini oameni se premiaza in halul asta. Bravo tie! :)
Dan Mitranescu scrie:Care sunt formele alea multe de pescuit de care spui ?
Ai fost "la oala" vreodata ? ( nu cauta pe net, ca nu gasesti ce inseamna ).
N-am fost la "oala" sau alte avioane. Eu am fost si merg doar la pescuit. Cand merg mai prind si peste..nu intotdeauna dar nu asta-i important. Important e pescuitul.
Oricum discutia a degenerat. E evident ca Vijelie a fraudat concursul, inclusiv conform regulamentului. Faptul ca unii despica firul in 4 nu va schimba acest lucru.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie:Tu nu stii ceva despre mine. Inca nu am prins in competitii cat am prins la liber. Asa ca incurci piedestalele cu pietrele si noroiul.
Aici nu e vorba despre tine. Ma amuza sa vad ce parere buna ai despre tine, putini oameni se premiaza in halul asta. Bravo tie! :)
Dan Mitranescu scrie:Care sunt formele alea multe de pescuit de care spui ?
Ai fost "la oala" vreodata ? ( nu cauta pe net, ca nu gasesti ce inseamna ).
N-am fost la "oala" sau alte avioane. Eu am fost si merg doar la pescuit. Cand merg mai prind si peste..nu intotdeauna dar nu asta-i important. Important e pescuitul.
Oricum discutia a degenerat. E evident ca Vijelie a fraudat concursul, inclusiv conform regulamentului. Faptul ca unii despica firul in 4 nu va schimba acest lucru.
Mai era ieri pe la televizor un baietas din fotbalul romanesc, care era deranjat ca Messi nu merita balonul de aur. Ca a luat pe nedrept premiul. Situatie cu ceva asemanari la cazul nostru, zic eu.
Uite totusi ca oameni cu adevarat de fotbal, cu vechime si rezultate in sportul asta ( cu drept moral sa vorbeasca in situatii delicate si cu raspundere pronuntata datorata numelui, nu ... cu ochelari de soare... :wink: ) au decis ca cel mai bun fotbalist mondial al anului 2015 este Lionel. I-au dat lui premiul si nu pentru ca a dat goluri sau ca a alergat de nebun. Nu, pentru ca este bun si pentru ca in jurul lui se invarte totul, indiferent ce face in meciuri.

Nu te mai da ca exemplu de pescar care a luat pe altul la pescuit si nu i-a cerut avantaje, deoarece esti foarte departe de a putea oferi ceva ca invataminte.Fac pariu ca l-ai asezat si pe un loc mai slab ca cel luat de tine ( sau cel putin asta ai gandit ) :wink: .
Aici se pun in discutie diferente mari de valoare intre doi partener de pescuit si de atribuirea meritului moral obtinut intr-o partida. ( ca celui material au fost nevoiti sa ii dea drumul in apa )
Nu de echipament se pune problema. Este vorba numai de stiinta.
Nu conteaza cine tipareste o carte sau o vinde. Dreptul de autor are prioritate atat morala cat si materiala. :wink:

Stiu ca atunci cand esti mic vrei drepturi de d'ala mare, dar nu intelegi ca nu se poate ? :D
Vrei cu un peste frumos sa fii mare pescar ? Nu merge !
Era singura scuza in fata familiei ca practici ceva unde esti bun ? Sa fii sanatos ! :D
(Sper ca intelegi ca vorbesc la modul general si nu este cu directie. )

P.S. Te-am intrebat in ce domeniu lucrezi, sau macar spune-mi si mie in ce domeniu esti un bun practicant. Pe asa ceva trebuie sa discutam ca exemple, ca sa ajungem la o intelegere.

Dan Mitranescu
Veteran

Albert scrie:
Pe asta ma tot chinui sa o inteleg si nu reusesc sa scot piatra.
Te refereai la mine "ca vorbesc de pe piedestalul competitiilor" , iar eu ti-am spus ( sau am incercat sa-ti dau de inteles ) ca am stat ceva mai mult pe "pietroaie si noroi" ( ce reprezinta pescuitul la liber) adica opusul "piedestalului" de care ma acuzai.
Ce spui tu, ... te rog sa ma mai lasi ceva pana gasesc legatura.

Dan Mitranescu
Veteran

petre iulian scrie:
Dan Mitranescu scrie:
Florin Pata scrie: Dar ORICAND in limba romana cine L-A SCOS=CINE L-A PRINS !
Spor !!!
Deci ala cu minciogul ! :D
Avea dreptate Mirea cu ala de 30kg ca este pestele lui.
--------------
corect !!
el a reusit sa-l scoata din apa ..... voi doar l-ati plimbat prin apa :lol: :lol:
Jur ca la tine m-am gandit cand am scris ! :D

Eu am tot spus. Una este sa invarti o mulineta si sa te opresti cand caraie,toate astea intr-o pozitie comoda, iar alta este sa stai incordat si concentrat ca o felina gata de atac, sa stapanesti o miscare ferma , sa te conectezi la simturile crapului si sa ii expluatezi greselile. Toate astea sub riscul de a lua un plumb in gura sau de a te uda in majoritatea cazurilor.

P.S. Jumatate este gluma, dar au fost ceva situatii in care am preferat minciogul in economia concursului. :wink:

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
razvan u. scrie:DumiD,
Sunt niste tabere la rapitori. Si niste orgolii...oho!!
Ad litteram regulamentul a fost respectat. Asta la o analiza pe text solida. Mai mult, comisia a validat inscrierea pozei in concurs considerand ca au fost indeplinite toate conditiile.
Da-mi insa voie sa it respect parerea, dar sa nu fiu deacord tu tine.
Pescar este si cel care foloseste minciogul, care sondeaza locurile, care cunoste ce naluci sunt prinzatoare etc.
Cum bine spunea Dan mai sus, fapt ca nu faci tu drill-ul, nu inseamna ca nu e si pestele tau.
Si cand sunt 2 in barca, pestele este al echipei. Ma rog....nu mai insist...
p.s. frumos pestele de la avatar. Unde a fost prins?

1) Aceeasi comisie care a validat, a si invalidat dupa dezvaluirile lui ... Vijelie. :)

2)Da, ai perfecta dreptate, pestele e al echipei, dar asta spunei-o tot lui Vijelie, care repeta, obsesiv pe tot parcursul discutiei telefonice, "este pestele meu, punct". Daca folosea fraza asta, "pestele prins e al echipei", subiectul de fata nici nu exista.
"Pestele" privit ca trofeu obtinut prin majoritatea atributiilor folosite in prinderea lui. Asta era"al lui", pentru ca de asta avea nevoie, nu de ala pe care il eliberase.

Balonul de Aur trebuie acordat unei singure persoane, nu poti sa te prezinti la nominalizari cu tot lotul , chiar daca in toate declaratiile publice imparti meritele cu colegii. Asa este frumos si colegial, dar pana la un punct.

Daca era o dezbatere prieteneasca , nu se "lauda" Vijelie in viata lui cu un clean si lasa toate meritele colegului . Numai ca aici a fost vorba de un premiu si cel mai important, de o m--e data catorva dintre organizatori / concurenti. :wink: Macar ca barbati sa il intelegem, daca nu se poate ca pescari. :D

vasea

Mesaj de vasea »

De dragul discutiei dau si eu ca parerea, din postura de amator, imi amintesc cand citeam revista "Aventuri la pescuit" si Oprisanescu avea poze si articolele cu salai imensi, pastravi de lac trofeu de la Colibita si tot asa, plus pe podium la concursuri de rapitor, stationar,etc., omul e pescar pana in maduva oaselor si merita respect,nu hot, asta cu cleanul e o magarie. Prea putin conteaza care,cum,cine, despicam in patru un fir care nu exista. Sa vorbim de sacrificiile, timpul si efortul depus, banii cheltuiti, rabdarea si priceperea omului asta, sa prinzi astfel de pesti pe ape naturale este uimitor. Dl. Vali, respect.

vasea

Mesaj de vasea »

Anul trecut un prieten din Vaslui mi-a zis o chestie care mi-a ramas in cap: "Pe balta exista pescari si pescarusi". Judecati voi care este diferenta.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”