S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
romanraul
Puncte: 0

Re: S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Mesaj de romanraul »

ionut72 scrie:
gor965 scrie:
romanraul scrie: PS : Discutia asta este asa sa nu se plictiseasca lumea, topicul de mult trebuia inchis
Pai pe ce motiv sa se inchida subiectul cand e in rubrica Liber la discutii, e iarna afara si dupa cate vad sunt inca opinii diferite priviind subiectul ? Din cate vad eu, e o problema legata de cum sunt percepute capturile si stabilirea autorului lor (al capturilor), chestiuni privite diferit in functie de stilul de pescuit adoptat (singur, in echipa, la crap, la rapitor, de pe mal, din barca, etc.). Daca in loc de cleanul ala era un crap, coroborat cu notiunea de echipa, probabil situatia ar fi fost privita altfel.

Georgica, si la spinning sunt 2 in barca. Nu te doare gura, cand primesti un telefon de genul ala, sa precizezi asta si sa spui ca pestele ala a fost al echipei si, de comun acord, el, Vijelie, s-a inscris cu el la concurs. Si gata.

Dar, cand o dai in diverse cu "fiecare e cu parcela lui (desi pescuim in echipa)", "de fapt eu l-am prins dar i-am dat celuilalt sa faca drilul cu el" etc, e firesc sa fii taxat pentru o astfel de atitudine. Daca in loc de clean era un crap si aparea vreunul cu afirmatii de genul asta, situatia era clar diferita: tot forumul ii sarea in cap aluia! :)
Aaa... Ca a cam gresit cu modul in care a pus problema??? Da, putea mult mai elegant sa iasa din aceasta situatie spunand ca are tot dreptul de a participa fiind pestele echipei si efortul de prindere a fost comun....
Dar cred ca nici titlu nu ar fi corect, mai bine ar fi fost : " S-a pozat cu pestele echipei si s-a laudat ca esre numai al lui " sau ceva de genu'... Ca nu a fost pestele altuia era si el acolo si a castigat meritat cu cel mai mare peste...
Sau gresesc???
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:
gor965 scrie:
romanraul scrie: PS : Discutia asta este asa sa nu se plictiseasca lumea, topicul de mult trebuia inchis
Pai pe ce motiv sa se inchida subiectul cand e in rubrica Liber la discutii, e iarna afara si dupa cate vad sunt inca opinii diferite priviind subiectul ? Din cate vad eu, e o problema legata de cum sunt percepute capturile si stabilirea autorului lor (al capturilor), chestiuni privite diferit in functie de stilul de pescuit adoptat (singur, in echipa, la crap, la rapitor, de pe mal, din barca, etc.). Daca in loc de cleanul ala era un crap, coroborat cu notiunea de echipa, probabil situatia ar fi fost privita altfel.

Georgica, si la spinning sunt 2 in barca. Nu te doare gura, cand primesti un telefon de genul ala, sa precizezi asta si sa spui ca pestele ala a fost al echipei si, de comun acord, el, Vijelie, s-a inscris cu el la concurs. Si gata.

Dar, cand o dai in diverse cu "fiecare e cu parcela lui (desi pescuim in echipa)", "de fapt eu l-am prins dar i-am dat celuilalt sa faca drilul cu el" etc, e firesc sa fii taxat pentru o astfel de atitudine. Daca in loc de clean era un crap si aparea vreunul cu afirmatii de genul asta, situatia era clar diferita: tot forumul ii sarea in cap aluia! :)
Repet : era o discutie privata, adaptata nivelului de intelegere al interlocutorului, aflata sub presiunea unei acuzatii pentru care nu era pregatit, pentru ca nu avea de ce sa se pregateasca.
Cand esti acuzat , fara sa ai nicio vina, (repet ... in discutie privata ), poti sa spui orice bazaconii ce se puteau intampla si cu care puteai sa te acoperi.

A sustinut tot timpul ca "este pestele lui", asta fiind ideea si "declaratia" de baza.
Nu avea cum sa spuna toata taravura de aici pentru ca era constient ca numai de la un nivel in colo acest lucru poate sa fie perceput de un pescar. Lucru lesne de inteles si din topicul acesta.

Dupa ce treci de sute de ori prin situatii de echipa la pescuit, atat competitional cat si "la oala" , ti se formeaza o mentalitate ce stabileste foarte clar care sunt meritele tale in prinderea unui peste.
Nu ai cum sa porti aceasta discutie cu unul care nu a fost nici macar o data in situatia asta.

Uite una :D :
Te duci in India, omori un sobolan si te ia politistul. Pai te apuci sa ii spui ca sobolanii sunt purtatori de paraziti si ca trebuiesc starpiti ? Ca asa ai invatat tu in scoala si din diferite articole, ca asta este civilizatie.
Nu ! O dai ca a sarit sa muste parul cu prea mare viteza, sau ce-ti mai da prin cap pe moment. :D Ca poate te impusca.

In schimb , ajuns la tribunal, poti sa spui ca vii din Romania si ca acolo asa stau lucrurile, cum stau si in toata lumea. Nu stiu verdictul , dar sigur romanii te vor intelege, iar indienii niciodata ! :D

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie: Mai era ieri pe la televizor un baietas din fotbalul romanesc, care era deranjat ca Messi nu merita balonul de aur. Ca a luat pe nedrept premiul. Situatie cu ceva asemanari la cazul nostru, zic eu.
Messi a luat balonu' la un concurs unde a respectat regulile. Vijelie a luat banii fraudand concursul.
Cazurile sunt total diferite.
Pe mine ma doare la bascheti care-i mai pescar dintre Vijelie, parteneru' din barca, juriu sau cei ce scriu pe forumuri. Nu despre asta e discutia. Vijelie a trisat. Despre asta vorbim. Degeaba o dai p-aia cu competitiile si cu oala. Regulile erau clare, omu' le-a incalact cu buna stiinta.
D-aia nu raspund la polologhiile legate de care-i mai pescar. Nu ma intereseaza. Chiar daca tu incerci prin asta sa-l scuzi pe invinuit, e irelevant.
Chiar tu ai spus ca omul a vrut sa ii arda pe aia cu concursul: a trisat cu buna stiinta.Naspa, aiurea.Inca o conserva legata de coada lu' Vijelie.

P.S. N-are nicio importanta unde si ce muncesc. Am destula minte incat sa pot sa port discutia exact pe cazul de fata fara exemple si parafrazari din alte domenii/sporturi. E un caz simplu de hotie, nu stiu de ce simti nevoia sa divaghezi atat :)

Dan Mitranescu
Veteran

"Multa minte" se justifica prin "ceva notabil" , vorba versului, nu prin lauda de sine.
De ce este asa secret cu ce te ocupi ?
Ia niste ochelari de soare si spune si asta. :D
Ultima oară modificat Joi Ian 14, 2016 14:20 de către Dan Mitranescu, modificat 1 dată în total.

vijeliosul

Mesaj de vijeliosul »

salut, in primul rand multumesc prietenilor care mi-au luat apararea la acest topic de care habar nu aveam "pe acest site" ... le multumesc si celorlalti chiar daca 99% dintre ei nu stiu adevarul (si banuiesc ca nici nu ii intereseaza ) despre ce s-a intamplat acolo sau despre mine (ca persoana sau ca pescar) dar continua sa abereze. Ii respect chiar daca nu sunt de acord cu ce spun ei pentru simplul fapt ca asta este parerea lor si atat pot digera ei din informatia primita .... nu ii cunosc si as vrea sa spun cateva cuvinte.... al doilea post nu o sa mai existe pentru simplul fapt ca nu se merita.

conform regulamentului care vad ca a fost pus si aici trebuiau bifate cateva puncte pentru a ajunge la premiu. o sa le enumar acum pe rand ca sa nu mai existe discutii.
1) sa faci parte din grup ..... faceam pana in ziua scandalului cand am fost banat pentru a nu avea dreptul la replica
2) pestele sa fie prins in romania.... a fost prins in romania
3) sa fie masurat cu o ruleta de metal... a fost masurat cu ruleta de metal
4) sa ai poza cu pestele.... am avut
5) sa faci poza cu ruleta de metal pe el de deasupra si sa se vada cati cm a avut..... am facut
6) sa faci o filmare cu pestele cand il eliberezi in bune conditii... am facut
7) sa spui parola lunii .... am spus
8) sa platesti taxa la banca pentru inscrierea in concurs.... am platit
consider ca am facut tot ce mi-a cerut regulamentul si ca am castigat 100% corect comform regulamentului.

acum: presupunand ca pestele nu era prins de mine si ca doar am fotografiat si eliberat pestele altuia ..... va rog sa imi aratati si mie paragraful unde scrie in regulamentul concursului ca trebuie sa te pozezi cu pestele lu ion, vasile, gheorghe sau pisti ..... va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada in parcurgerea acestui text.

p.s. niciodata nu mi-am dat acceptul eu sau colegul de barca sa ne fie folosite discutile in privat sau filmarile noastre din timpul partidei. Filmarile nu au fost la mine pe contul de youtube si nici nu am stiut de existenta lor pana in momentul cancanului. Filmarile au fost sterse de youtube in urma sesizarii facute de cosmin impotriva celor care le-au furat si folosit ilegal. Discutile cu organizatorul "cele mentionate in articol" au fost regizate de mine si cosmin dornici sa vedem pana unde se ajunge cu "prietenia" stiind ca initiatorii caterincii asteia de 2 lei sunt prieteni vechi cu care eu nu ma certasem de 15 ani dar care stiam ca sunt pe mare foame de bani ....... acum m-am vindecat si in sfarsit am scapat de asa zisii prieteni. " fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur" ... o zi perfecta va doresc si un 2016 plin de realizari ! fire zbuciumate !!!
respect !
prind cat prind si cand nu mai prind inseamna ca am secat lacul :)

Florin Pata

Mesaj de Florin Pata »

Albert scrie:
Dan Mitranescu scrie: Mai era ieri pe la televizor un baietas din fotbalul romanesc, care era deranjat ca Messi nu merita balonul de aur. Ca a luat pe nedrept premiul. Situatie cu ceva asemanari la cazul nostru, zic eu.
Messi a luat balonu' la un concurs unde a respectat regulile. Vijelie a luat banii fraudand concursul.
Cazurile sunt total diferite.
Pe mine ma doare la bascheti care-i mai pescar dintre Vijelie, parteneru' din barca, juriu sau cei ce scriu pe forumuri. Nu despre asta e discutia. Vijelie a trisat. Despre asta vorbim. Degeaba o dai p-aia cu competitiile si cu oala. Regulile erau clare, omu' le-a incalact cu buna stiinta.
D-aia nu raspund la polologhiile legate de care-i mai pescar. Nu ma intereseaza. Chiar daca tu incerci prin asta sa-l scuzi pe invinuit, e irelevant.
Chiar tu ai spus ca omul a vrut sa ii arda pe aia cu concursul: a trisat cu buna stiinta.Naspa, aiurea.Inca o conserva legata de coada lu' Vijelie.

P.S. N-are nicio importanta unde si ce muncesc. Am destula minte incat sa pot sa port discutia exact pe cazul de fata fara exemple si parafrazari din alte domenii/sporturi. E un caz simplu de hotie, nu stiu de ce simti nevoia sa divaghezi atat :)
Parerea mea e ca nu vei obtine nimic ...indiferent de cate argumente aduci ! De fapt , de mult timp discutia a ajuns departe de subiectul initial ! Acum e vorba de un "principiu" pe care o anumita categorie de oameni nu il va recunoaste NICIODATA !
Conform acestui "principiu"...daca unii platesc balta sau ofera unuia logistica....isi asuma absolut toate meritele iar "invitatul" , nu numai ca nu are nici un merit sau valoare ci ar trebui sa fie maxim de recunoscator "maestrului" !!! Iti dai seama ce se intampla daca "invitatul" incepe sa-si asume meritele :lol: ...de fapt NORMALE ???
Iar aceste "principii" deriva din ideea mai veche precum ca esti/devii "mare pescar" DOAR daca participi la acele concursuri "prietenesti" pe care unii le numesc cu emfaza "campionate" !!! Daca nu participi...nu poti fi numit pescar :lol: !!!
PS = Ma opresc aici deoarece nu vreau sa ma cert cu nimeni pentru conceptul numit ADEVAR nesuportat de...unii ! Si pentru unii e NORMAL sa castige concursuri inclusiv cu pesti...livrati :wink: !!!

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie:"Multa minte" se justifica prin "ceva notabil" , vorba versului, nu prin lauda de sine.
De ce este asa secret cu ce te ocupi ?
Ia niste ochelari de soare si spune si asta. :D
Hahaha. La asta se rezuma tot ?!? Ei las'..cum ai trait pana acum fara informatiile astea asa o vei face si de-acum inainte.
Cat despre "lauda de sine"....rade harb de oala sparta :lol:

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Florin Pata scrie: Parerea mea e ca nu vei obtine nimic ...indiferent de cate argumente aduci ! De fapt , de mult timp discutia a ajuns departe de subiectul initial
Nu-i stres..ma amuzam doar de cum era lumea in extaz de cum combate "domnu' avocat" cand, de fapt, toata argumentatia aia "spumoasa" nu e sublima dat total pe langa subiect. Noi sa fim sanatosi ca iarna-i lunga si sigur vor mai aparea discutii "interesante" :)
Minteas apar discutiile legate de CN, sa vezi acolo adevaratii pescari cum vor rupe norma de discursuri si argumentatii :lol:

Dan Mitranescu
Veteran

Florin Pata scrie:
Parerea mea e ca nu vei obtine nimic ...indiferent de cate argumente aduci ! De fapt , de mult timp discutia a ajuns departe de subiectul initial ! Acum e vorba de un "principiu" pe care o anumita categorie de oameni nu il va recunoaste NICIODATA !
Conform acestui "principiu"...daca unii platesc balta sau ofera unuia logistica....isi asuma absolut toate meritele iar "invitatul" , nu numai ca nu are nici un merit sau valoare ci ar trebui sa fie maxim de recunoscator "maestrului" !!! Iti dai seama ce se intampla daca "invitatul" incepe sa-si asume meritele :lol: ...de fapt NORMALE ???
Iar aceste "principii" deriva din ideea mai veche precum ca esti/devii "mare pescar" DOAR daca participi la acele concursuri "prietenesti" pe care unii le numesc cu emfaza "campionate" !!! Daca nu participi...nu poti fi numit pescar :lol: !!!
PS = Ma opresc aici deoarece nu vreau sa ma cert cu nimeni pentru conceptul numit ADEVAR nesuportat de...unii ! Si pentru unii e NORMAL sa castige concursuri inclusiv cu pesti...livrati :wink: !!!

1. Vrei ca o "anumita categorie de oameni sa recunoasca" faptul ca executantul are merite majoritare ( nu totale !!! ) in fata conducatorului. Poate pe alta lume, ca in asta, de la crima si pana la poezie, autorul primeste mai mult.

2. Cine a spus vreodata ca meritele sunt numai ale celui care conduce ? Ce trebuia sa intelegi era ca dintr-o echipa cineva are putin mai multe merite si poate sa ia un premiu invidual ( gen Balonul de Aur )

3. Cine a spus ca daca oferi mijloace materiale ai drepturi majoritare ? Ca sunt o completare la conducerea actiunii este numai un plus pentru cel care conduce.

4. "mare pescar" nu devi "doar daca participi" . De unde intelegi tu asta si cine putea sa spuna o prostie mai mare, ca sa faci aluzia asta .

5. Care este problema daca am castigat concursuri cu "pesti livrati" scosi de altii, atat timp cat erau parteneri de echipa ?

Deci faci cinci afirmatii fara niciun suport.
"A furat si atat". Alta logica nu exista.

P.S. Eu nu ma cert, ma antrenez. :D

Dan Mitranescu
Veteran

Albert scrie:..............
Minteas apar discutiile legate de CN, sa vezi acolo adevaratii pescari cum vor rupe norma de discursuri si argumentatii :lol:
Ce te faci, ca acolo nu ai loc. :D
Gasesti tu ceva, ... "ca esti destept si este suficient" de exemplu. :D

P.S. daca te rog sa-mi spui ce serviciu ai, crezi ca am vreo sansa sa aflu ? Sah stii sa joci ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”