S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
iulius_gherase
Puncte: 0

Re: S-a pozat cu pestele altuia si a castigat marele premiu.

Mesaj de iulius_gherase »

Cat priveste partea cu pescuitul tonului,oricum nu mai merg fiindca nu ma pot poza cu un ton prins de mine...transmite si celor de f&h sa nu mai difuzeze emisiunea cu ardy in thailanda fiindca ce treaba are el cu pescuitul de arapaima in thailanda,ca nu are experienta,el fiind pescar de crap....ce treaba are el sa se pozeze cu arapaima,cu crap siamez,cu somn de mekong...in primul rand ca nu i-a prins el, ci ghizii...in seara asta le scriu si celor de la discovery ca jeremy wade e un impostor..auzi a facut el emisiune cu prinde un tigerfish pe congo cand el cati pesti din specia asta a prins in anglia sa natala...nu avea experienta necesara si oricum a mers cu ghizii sau bastinasii...de fapt captura aia de tigerfish nu era a lui,era a bastinasilor ca doar ei i-au aratat locul si la ce sa dea, el fiind un putoi care doar a dat la mulineta
Bucovina Carp Club
C.M.M.C. 21,425 kg M.V.2

iulius_gherase

Inca o data:nu contest calitatile de pescar exceptional a lui vijelie...topicul nu era despre care din cei doi din barca era un pescar mai bun...nimeni mi se pare ca nu a contestat asta...ce s-a contestat a fost doar cine a prins cleanul,s-a pozat si si-a insusit captura...
Ultima oară modificat Sâm Ian 16, 2016 0:39 de către iulius_gherase, modificat 1 dată în total.
Bucovina Carp Club
C.M.M.C. 21,425 kg M.V.2

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Pescuitul este o joaca frumoasa pentru oameni mari.
Respect asta si ma bucur ca exista aceasta bucurie comuna pe care o avem.
Aducem in discutie copii sau aventuri pe ocean, ... este dreptul fiecaruia de a se bucura de reusitele lui, asa cum crede de cuviinta.
Este o prostie sa combati bucuria oamenilor, fie ca se bucura de un seslong langa lansete, fie ca stau in soldane toata ziua , prin stuf dupa un caras.
Nu poate sa ia nimeni bucuria unui copil care a prins un peste, sau a unui batran care prinde 10 sabioare pe Dambovita. Sunt regi in ziua aia !

Sunt pescari care petrec ani in bucatarie, cautand o nada cat mai buna, sunt altii care colinda mii de km pentru un loc prolific, sunt cei care stau in spatele unui lot de tineri pescari, sunt cei care pescuiesc in lacuri cu trei pesti si insista sa prinda unul, sunt cei care acum ... sunt pe Dunare, sau cei care cand vin dupa ani de munca din strainatate primul lucru pe care il fac este sa iasa la pescuit. Poate ca niciunul dintre acestia nu prinde nimic o buna perioada de timp.
Asta inseamna ca nu sunt pescari si ca un junior care prinde cativa crapi pe o balta populata este peste ei ca valoare si ca reusite ?
Poate ...

iulius_gherase

Dan Mitranescu scrie:Pescuitul este o joaca frumoasa pentru oameni mari.
Respect asta si ma bucur ca exista aceasta bucurie comuna pe care o avem.
Aducem in discutie copii sau aventuri pe ocean, ... este dreptul fiecaruia de a se bucura de reusitele lui, asa cum crede de cuviinta.
Este o prostie sa combati bucuria oamenilor, fie ca se bucura de un seslong langa lansete, fie ca stau in soldane toata ziua , prin stuf dupa un caras.
Nu poate sa ia nimeni bucuria unui copil care a prins un peste, sau a unui batran care prinde 10 sabioare pe Dambovita. Sunt regi in ziua aia !

Sunt pescari care petrec ani in bucatarie, cautand o nada cat mai buna, sunt altii care colinda mii de km pentru un loc prolific, sunt cei care stau in spatele unui lot de tineri pescari, sunt cei care pescuiesc in lacuri cu trei pesti si insista sa prinda unul, sunt cei care acum ... sunt pe Dunare, sau cei care cand vin dupa ani de munca din strainatate primul lucru pe care il fac este sa iasa la pescuit. Poate ca niciunul dintre acestia nu prinde nimic o buna perioada de timp.
Asta inseamna ca nu sunt pescari si ca un junior care prinde cativa crapi pe o balta populata este peste ei ca valoare si ca reusite ?
Poate ...
Nu s-a contestat valoarea pescarului domnule dan...si cu asta termin...mi-am zis parerea...
Nevasta mea daca vine cu mine la pescuit si da norocul peste ea si la lanseta mea scoate ea un crapmde 30 kg, ii spun :taci tu...vezi-ti de treaba ta...ala e pestele meu...nu l-ai prins tu...l-am prins eu ca eu sunt pescarul,ale mele sunt toate sculele...tu ai venit doar sa respiri aer curat,sa te bronzezi si sa mananci un gratar...ce treaba ai tu cu pescuitul...Nu..eu inghit in sec si zic:baga-mi-as ...norocul incepatorului...Nu ii smulg pestele si o trimit pe jos acasa ca mi-a ranit orgoliul meu de pescar,ca eu am petrecut 30 de ani pe malul baltii si nu am prins un peste asa de mare si ea a venit prima data si mi-a dat peste bot
Bucovina Carp Club
C.M.M.C. 21,425 kg M.V.2

Dan Mitranescu
Veteran

Iulius, te agiti prea tare pentru un pescar.
Si chiar nu este cazul. Discutam amical niste principii.

Legat de reguli scrise, unde nu mai este nimic de discutat, citeste orice regulament complet, adica de campionat national , mondial, sau de concurs cu regulament CIPS-FIPS.
Aici este specificat ca pestele scos cu alt fir decat montura proprie, nu se puncteaza si se elibereaza. Cine incearca sa evite aceasta regula este eliminat.
Eu nu am spus ca pestele este al celui care l-a pierdut ( nu stiu de unde ai inteles asta ) , am spus ca nu se considera a fi al tau, ba mai mult, daca incerci asta , adica exact cu ce te laudai si lauzi in continuare, se numeste FURT.
Tot scris este ca "necunoasterea legii (regulamentului) nu te absolva de raspundere".

Vijelie nu are impotriva lui decat parerea unora ca a prinde un peste inseamna sa tragi cu lanseta de el, parere ce nu a fost scrisa niciodata nici in cele mai bune sau tampite regulamente de pescuit. Nici macar nu s-a gandit nimeni sa reglementeze asa ceva.

Dan Mitranescu
Veteran

iulius_gherase scrie: Nu s-a contestat valoarea pescarului domnule dan...si cu asta termin...mi-am zis parerea...
Nevasta mea daca vine cu mine la pescuit si da norocul peste ea si la lanseta mea scoate ea un crapmde 30 kg, ii spun :taci tu...vezi-ti de treaba ta...ala e pestele meu...nu l-ai prins tu...l-am prins eu ca eu sunt pescarul,ale mele sunt toate sculele...tu ai venit doar sa respiri aer curat,sa te bronzezi si sa mananci un gratar...ce treaba ai tu cu pescuitul...Nu..eu inghit in sec si zic:baga-mi-as ...norocul incepatorului...Nu ii smulg pestele si o trimit pe jos acasa ca mi-a ranit orgoliul meu de pescar,ca eu am petrecut 30 de ani pe malul baltii si nu am prins un peste asa de mare si ea a venit prima data si mi-a dat peste bot
Numai faptul ca va pare rau de norocul celui pe care il invatati denota ca nu ii sunteti un discipol.
Un profesor se bucura de reusitele elevilor, iar un elev o sa il salute respectuos toata viata lui, chiar daca il va depasi.

Trecem peste asta.
Presupunand ca prindeti un peste mare cu sotia ( il scoate sotia ) pe Moara sa zicem si ca in acea zi este un concurs pe balta : "pestele cel mai mare se premiaza cu 1000 lei" , conditie fiind sa prezentati bonul nominal si captura. Considerand ca sotia a pescuit pe post de insotitor ( deci nu figureaza in bon ) credeti ca nu aveti dreptul sa va prezentati cu acel peste la concurs ?

Aveti cuvantul meu de onoare ca daca spuneti ca eliberati pestele fara sa mergeti cu el la premiu, pe motiv ca nu l-ati tras cu lanseta, eu nu mai scriu nimic pe acest subiect.

Ca sotia are tot dreptul sa se bucure, si ca un eventual teatru de parere de rau din partea dvs. da un plus de satisfactie doamnei, este una, dar daca veti spune ca nu este corect sa mergeti personal cu captura sa va luati premiul , este alta. :(

Credeti ca va poate acuza cineva de furt ?

P.S. am inteles din dialog ca sunteti mai in varsta, motiv pentru care am schimbat adresarea, tonul si exemplele. Indiferent de situatie sunt lucruri ce trebuiesc respectate in fiecare domeniu in parte, pentru cine vrea sa fie om ...

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Dan Mitranescu scrie: Legat de reguli scrise, unde nu mai este nimic de discutat, citeste orice regulament complet, adica de campionat national , mondial, sau de concurs cu regulament CIPS-FIPS.
Aici este specificat ca pestele scos cu alt fir decat montura proprie, nu se puncteaza si se elibereaza. Cine incearca sa evite aceasta regula este eliminat.
n-ai voie cu alt fir decat montura proprie dar e ok cu peste prins de alt pescar.

iulius_gherase

Nu ma agit deloc domnule dan si chiar era o discutie amicala prin care eu faceam referire la niste spete asemanatoare...nu am spus ca nu il respect ca pescar pe domnul vijelie,chiar daca nu il cunosc personal...inca o data:nu puneti semn de egal intre notiunea de pescar bun si om(in sensul moral)...si chiar am precizat ca nu a incalcat nici o regula la acel concurs..
si nici nu sunt in varsta,sunt chiar mai tanar decat dumneavoastra:)))...am cautat sa gasesc un concurs in Romania cu regula asta,nu m-am uitat la campionatul national,dar in rest la cate am participat si la celw care particip anul acesta nu este aceasta regula sau ceva similar,sau vreo regula din care sa deduc chestia asta...va rog nu ma mai acuzati de furt fiindca atat timp cat organizatorii au vazut drillul,au stiut chestia asta si nu au spus sa dau drumul pestelui ca nu e al meu,dumneavoastra ma acuzati pe un regulament de la un alt concurs,exact cam cum as fi acuzat ca am fumat marijuana medicinala in california de catre statul roman pe motiv ca in romania e interzis
Cat priveste chestiunea cu sotia,cat timp a pus mana pe lanseta inseamna ca avea dreptul sa pescuiasca si deci si premiul era al ei...poate doar ma duc eu si il revendic de la organizator ca bonul e pe numele meu,dar premiul e castigat de ea daca nu se poate chiar ea sa ridice premiul datorita faptului ca nu apare numele ei pe bon...si atata vreme cat insotitorul are dreptul sa pescuiasca,nu este incalcata vreo regula,nu vad sa fie vreo problema cu privire la premierea capturii
Bucovina Carp Club
C.M.M.C. 21,425 kg M.V.2

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Iulius, nu ai spirit de echipa deloc.... voi cand mergeti 3 prieteni la un concurs cum impartiti 4 lansete? Sau daca e unul mai iute si sare pe lansete mai repede e cel mai pescar?

Trimis de pe al meu GT-I8200 folosind Tapatalk
Critic echilibrat

iulius_gherase

iulius_gherase scrie:Nu ma agit deloc domnule dan si chiar era o discutie amicala prin care eu faceam referire la niste spete asemanatoare...nu am spus ca nu il respect ca pescar pe domnul vijelie,chiar daca nu il cunosc personal...inca o data:nu puneti semn de egal intre notiunea de pescar bun si om(in sensul moral)...si chiar am precizat ca nu a incalcat nici o regula la acel concurs..
si nici nu sunt in varsta,sunt chiar mai tanar decat dumneavoastra:)))...am cautat sa gasesc un concurs in Romania cu regula asta,nu m-am uitat la campionatul national,dar in rest la cate am participat si la celw care particip anul acesta nu este aceasta regula sau ceva similar,sau vreo regula din care sa deduc chestia asta...va rog nu ma mai acuzati de furt fiindca atat timp cat organizatorii au vazut drillul,au stiut chestia asta si nu au spus sa dau drumul pestelui ca nu e al meu,dumneavoastra ma acuzati pe un regulament de la un alt concurs,exact cam cum as fi acuzat ca am fumat marijuana medicinala in california de catre statul roman pe motiv ca in romania e interzis
Cat priveste chestiunea cu sotia,cat timp a pus mana pe lanseta inseamna ca avea dreptul sa pescuiasca si deci si premiul era al ei...poate doar ma duc eu si il revendic de la organizator ca bonul e pe numele meu,dar premiul e castigat de ea daca nu se poate chiar ea sa ridice premiul datorita faptului ca nu apare numele ei pe bon...si atata vreme cat insotitorul are dreptul sa pescuiasca,nu este incalcata vreo regula,nu vad sa fie vreo problema cu privire la premierea capturii
A fi un pescar desavarsit nu inseamna automat ca esti si un om de un mare caracter si personalitate, daca esti campion mondial sau national asta nu te face un om de o integritate morala ridicata,fara a face vreo aluzie la persoana domnului vijelie...consider doar ca in exemplul dat a procedat gresit afirmand ca pestele(captura) este a lui,doar era barca lui,sculele lui,stiinta lui si celalalt era un profan al artei
Si cu aceasta termin pledoaria,nu vreau sa fiu acuzat ca sunt un postac de forum sau un pescar de forum...multumesc
Bucovina Carp Club
C.M.M.C. 21,425 kg M.V.2

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”