Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Nu s-a contestat valoarea pescarului domnule dan...si cu asta termin...mi-am zis parerea...Dan Mitranescu scrie:Pescuitul este o joaca frumoasa pentru oameni mari.
Respect asta si ma bucur ca exista aceasta bucurie comuna pe care o avem.
Aducem in discutie copii sau aventuri pe ocean, ... este dreptul fiecaruia de a se bucura de reusitele lui, asa cum crede de cuviinta.
Este o prostie sa combati bucuria oamenilor, fie ca se bucura de un seslong langa lansete, fie ca stau in soldane toata ziua , prin stuf dupa un caras.
Nu poate sa ia nimeni bucuria unui copil care a prins un peste, sau a unui batran care prinde 10 sabioare pe Dambovita. Sunt regi in ziua aia !
Sunt pescari care petrec ani in bucatarie, cautand o nada cat mai buna, sunt altii care colinda mii de km pentru un loc prolific, sunt cei care stau in spatele unui lot de tineri pescari, sunt cei care pescuiesc in lacuri cu trei pesti si insista sa prinda unul, sunt cei care acum ... sunt pe Dunare, sau cei care cand vin dupa ani de munca din strainatate primul lucru pe care il fac este sa iasa la pescuit. Poate ca niciunul dintre acestia nu prinde nimic o buna perioada de timp.
Asta inseamna ca nu sunt pescari si ca un junior care prinde cativa crapi pe o balta populata este peste ei ca valoare si ca reusite ?
Poate ...
Numai faptul ca va pare rau de norocul celui pe care il invatati denota ca nu ii sunteti un discipol.iulius_gherase scrie: Nu s-a contestat valoarea pescarului domnule dan...si cu asta termin...mi-am zis parerea...
Nevasta mea daca vine cu mine la pescuit si da norocul peste ea si la lanseta mea scoate ea un crapmde 30 kg, ii spun :taci tu...vezi-ti de treaba ta...ala e pestele meu...nu l-ai prins tu...l-am prins eu ca eu sunt pescarul,ale mele sunt toate sculele...tu ai venit doar sa respiri aer curat,sa te bronzezi si sa mananci un gratar...ce treaba ai tu cu pescuitul...Nu..eu inghit in sec si zic:baga-mi-as ...norocul incepatorului...Nu ii smulg pestele si o trimit pe jos acasa ca mi-a ranit orgoliul meu de pescar,ca eu am petrecut 30 de ani pe malul baltii si nu am prins un peste asa de mare si ea a venit prima data si mi-a dat peste bot
n-ai voie cu alt fir decat montura proprie dar e ok cu peste prins de alt pescar.Dan Mitranescu scrie: Legat de reguli scrise, unde nu mai este nimic de discutat, citeste orice regulament complet, adica de campionat national , mondial, sau de concurs cu regulament CIPS-FIPS.
Aici este specificat ca pestele scos cu alt fir decat montura proprie, nu se puncteaza si se elibereaza. Cine incearca sa evite aceasta regula este eliminat.
A fi un pescar desavarsit nu inseamna automat ca esti si un om de un mare caracter si personalitate, daca esti campion mondial sau national asta nu te face un om de o integritate morala ridicata,fara a face vreo aluzie la persoana domnului vijelie...consider doar ca in exemplul dat a procedat gresit afirmand ca pestele(captura) este a lui,doar era barca lui,sculele lui,stiinta lui si celalalt era un profan al arteiiulius_gherase scrie:Nu ma agit deloc domnule dan si chiar era o discutie amicala prin care eu faceam referire la niste spete asemanatoare...nu am spus ca nu il respect ca pescar pe domnul vijelie,chiar daca nu il cunosc personal...inca o data:nu puneti semn de egal intre notiunea de pescar bun si om(in sensul moral)...si chiar am precizat ca nu a incalcat nici o regula la acel concurs..
si nici nu sunt in varsta,sunt chiar mai tanar decat dumneavoastra:)))...am cautat sa gasesc un concurs in Romania cu regula asta,nu m-am uitat la campionatul national,dar in rest la cate am participat si la celw care particip anul acesta nu este aceasta regula sau ceva similar,sau vreo regula din care sa deduc chestia asta...va rog nu ma mai acuzati de furt fiindca atat timp cat organizatorii au vazut drillul,au stiut chestia asta si nu au spus sa dau drumul pestelui ca nu e al meu,dumneavoastra ma acuzati pe un regulament de la un alt concurs,exact cam cum as fi acuzat ca am fumat marijuana medicinala in california de catre statul roman pe motiv ca in romania e interzis
Cat priveste chestiunea cu sotia,cat timp a pus mana pe lanseta inseamna ca avea dreptul sa pescuiasca si deci si premiul era al ei...poate doar ma duc eu si il revendic de la organizator ca bonul e pe numele meu,dar premiul e castigat de ea daca nu se poate chiar ea sa ridice premiul datorita faptului ca nu apare numele ei pe bon...si atata vreme cat insotitorul are dreptul sa pescuiasca,nu este incalcata vreo regula,nu vad sa fie vreo problema cu privire la premierea capturii