Aveam 10 lansete duse cu barca pneumatica la o distanta de vreo 200 m.
Puse de cu seara, am asteptat toata noaptea sa traga ; dimineata a inceput spectacolul: 9 crapi si unul scapat la mal.
In carligul lansetei -cu care am pierdut crapul respectiv-, am pus o rama rosie de gunoi si am aruncat-o din mana circa 60 m langa stuf.
La scurt timp am reusit sa scot un ten urias , desi s-a intors de 3 ori in larg !
Langa mine era un prieten -pescar batran -care s-a speriat de marimea lui: cand l-am ridicat pe verticala era aproape cat mine; eu am 185 cm inaltime !
Tremuram tot de fericire si nu stiam ce sa fac cu el; nu mai prinsesem o astfel de "namila" niciodata !
L-am introdus impreuna cu ceilalti crapi in juvelnicul meu -de 2,5 m-, tin sa precizez "chinezesc" !
Desi aveam amandoi talefoane cu camere foto, nu le-am folosit atunci; doar era dimineata si era timp de distractie

Dupa ce am intins din nou cele 10 lansete, cand m-am uitata la juvelnic am constata ca acesta a fost rupt (cu dintii, cred) la fund si tenul meu a fugit cu inca 7 crapi; au mai ramas 2 crapi de vreo 3 kg fiecare.
De suparare, am strans toate sculele si am plecat acasa.
Si acum stau si ma gandesc: oare ce greutate o fi avut "namila" de ten, daca avea lungimea probata mai sus ?