Deci s-o luam cu inceputul, minte de copil de 18ani..
Asa,daca tot ma duc sambata pana la tara, vreau sa "fur" de la bunica-miu niste stiulete de porumb uscat,am citit eu pe net, ca-i mai bun decat ala din borcanele din magazin daca stii sa-l prepari si dece sa nu invat, nu?
Bun, il iau il spal si mai departe ... ? Il tin in apa 24h , o saptamana? Apoi il fierb cat? Il las la uscat dupa ce l-am fiert sau il las la racit si dupa il prepar mai departe?
Vreau si eu cat mai multe informatii,eu vreau sa-l pun in borcane cu tuica si pliculete de ceai de capsun, cu seminte de anason si daca gasesc si seminte de canepa (sa vorbesc cu Sisu pentru astea, dar cand iese de unde e acum).
Eu fac asa:
1 spal porumbul
2 il fierb cam o ora jumate sau pina crapa un pic boada si pun cam 5 linguri de zahar si 2-3 lingurite de sare la 1 kg de porumb
3 dupa fierbere pun boabele in borcane si torn aroma peste ele (capsuna,csl,miere.pruna etc)
4 pentru a le concserva torn alcool peste.
Am porumb si de 2 ani.
Spor la treaba.
Am terminat, sper sa-mi fie firu` intins la primavara.
Am pus cateva borcane de anason ,un borcanas micut cu tuica+zahar+anason (sa vedem ce iese), cateva 3 borcane cu capsuni.
Am pastrat intr-o cutiuta ( s-o bag in congelator) simplu si intr-o galeata de smantana ca sa mai fac cu miere si cu vanilie (si pe asta o s-o bag tot in congelator).