1. Credeam că te-am lămurit; pentru că nimeni din cei ca să zic așa consacrați, nu a dorit să participe la constituirea federației.
2. Nu trebuie tu ca persoană să aderi la federație. La federație aderă cluburile, ca persoane juridice, nu particulari.
3. Ai să rămâi surprins, dar este treaba și competența cluburilor să-și selecționeze sportivii. Să-ți dau și un citat din lege ca să nu crezi că vorbesc după ureche:
Art. 13
(1) Prin sportul de performanta se urmareste valorificarea aptitudinilor individului intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie, avand ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri si obtinerea victoriei.
(2) Sportivii de performanta sunt persoanele care practica sistematic si organizat sportul si participa in competitii cu scopul de a obtine victoria asupra partenerului, pentru autodepasire sau record.
(3) Pentru a participa la competitiile sportive oficiale locale sau nationale un sportiv de performanta trebuie sa fie legitimat la un club sportiv.
(4) Evidenta legitimarii si transferarea sportivilor sunt in competenta federatiilor sportive nationale, a ligilor profesioniste si a asociatiilor judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, potrivit statutelor si regulamentelor federatiilor sportive nationale.
(5) Sistemul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport este elaborat si organizat de federatiile sportive nationale, potrivit statutelor si regulamentelor acestora.
4. Ai dreptate. Este obligația cluburilor să asigure echipamentele și materialele sportive, condițiile de pregătire și de participare la competiții. Cadrele tehnice ( antrenorii ) sunt persoane pe care cluburile vor trebui să le angajeze cu contract de muncă. temeiul legal?
Iată-l:
AUTO: Linkurile sunt permise doar partenerilor Crapmania.ro/2011/05/07/statutul-antrenorului/
Cred că acum realizezi că federația este un lucru serios, nu o autogară în care intră cine vrea. Cel puțin eu așa înțeleg performanța. Restul, cum spunea un clasic în viață, sunt povești.[/quote]
1. pai daca nimeni nu a vrut sa participe inseamna ca toti sunt nelalocul lor si dumneavoastra detineti adevarul ...imi cer scuze, dar este un proverb cu un om beat caruia i se spune ca e beat de mai multe perosnae si el ca nu , batman, batman...atunci se zice ca ar trebui sa mearga sa doarma..... v-ati pus intrebarea de ce nu au vrut sa participe? sau nu v-a interesat si ati vrut sa dovediti ceva? ( scuze de proverb, chiar nu interpretati ca jignire)
2. eu nu vreau sa ader sau sa particip in cadrul federatiei ci doar sa pescuiesc intr-un cadru leagal, asa cum ati promis dumneavoastra...cu ce ajuta federati pescarii?
3. pai care cluburi? ca daca nu au antrenori si sportivi, cum sa se infiinteze???? se fac selectii ca la fotbal, pe spagi?
4. acest punct ma depaseste, deoarece vorbim despre ceva care nu exista...
5. daca imi permiteti o paralela si o intrebare...ati facut federatia asta singur, fara ca nimeni sa vrea sa va ajute si fara sa aveti vreun club mare aderat...la fotbal, se v-a face o liga noua ( ca tot zice mititelu ca e nestatutara actuala )si se va inscrie doar echipe de mana a 3-a a 4-a...v-ati mai mai uita la fotbal si ati mai vrea sa va faceti fotbalist sa jucati in liga de fotbal

( este doar ceva ipotetic )