Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
pharaoh
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Pescuitul plantat "strica" balta pentru ceilalti?

Mesaj de pharaoh »

Florin Pata scrie:
pharaoh scrie:...cei pasionati de competitiile paralimpice :)
Am inteles ! Nu ai navomodel !!! :lol:

Nu am. Nu i-am simtit nevoia pana acum.
Dar am niste probleme la coloana si articulatii. E doar o chestiune de timp pana ma voi alatura lui dom` Popescu la butoane :lol: .
Marius Sârbu

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

dan _city_center scrie:
valiauto68 scrie: daca si pe tancabesti se organizeaza concursuri asa....

Atenție ! te intinzi prea mult :!:
multumesc.
Cum adica" se intinde prea mult"? N-am inteles de unde pana unde iti permiti tu sa interzici cuiva sa discute si sa-si dea cu parerea despre organizarea concursurilor (fie ele pe Tancabesti sau aiurea) sau despre orice alt subiect. Atentie, ai depasit limita! Multumesc!

Da, pescuitul plantat (exceptand concursurile care accepta metoda) pe balti gen Moara, Tancabesti, Pleasa (unde, intre timp, s-a interzis tot in urma discutiilor administratiei cu pescarii deranjati de "matrozii" cu navomodel) etc. inseamna caraghioslacul maxim. Si da, plantatul cu navomodelul "strica balta" si, de regula, deranjeaza ceilalti pescari. E foarte adevarat ca, atata vreme cat proprietarul baltii admite plantatul, si pe tine personal te deranjeaza, solutia e ... alta balta. Dar aici e vorba despre un principiu.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

mishu_one

Mesaj de mishu_one »

popescu59 scrie:Ai mare dreptate in cea ce spui dar uneori nebunia asta care te duce pe balta te va face sa nu mai fi tu.Urmeaza Cupa Ierni pe MV2.
Si ca sa te contrazic am citit ca la urmatorul concurs de pe Sarulesti esti prezent , deci revii din nou la stilul plantat .
Asa ca nebunie nebunie dar iti cam place. Pacat ca nu ai reusit sa urci pe podium dar poate cine stie la urmatorul concurs de planatat vei fi printre premianti findca eu unul te stiu numai si numai printre premianti.

Bai , tu esti cumva "celnou" de pe forumul MV2 care anul trecut a disperat toata lumea ca a prins un crap de 17 kg?

Mai lasa-ne omule, ca vad ca-ti bagi coada in toate topicurile. Nu vezi ca nimeni nu iti ia in seama parerile? Dupa ce ca debitezi numai tampenii mai esti si agramat. Nu am nimic cu agramatii, pentru ca m-am obisnuit cu ideea ca ei sunt majoritari, dar tu esti exasperant !

Ai strans intr-un an posturi cat altii in cinci. Pescuieste in continuare pe ligheanul ala de la Alexandria!

Sper ca va dati seama ca sunt o clona nervoasa! :)

Scuze ca nu m-am putut abtine.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Chiar daca se spune ca pe baltile unde se planteaza foarte des, pestele e invatat sa manance exact langa malul opus, unde e mai greu sa ajungem cu lanseta din mana, eu cred ca pe un pat de nada bun, pestele intra oricum.

ps: testat de mine pe balta de la stolnici din arges, unde malul opus era la 150m iar eu pescuiam la 90. Am avut trasaturi chiar daca stanga si deapta mea plantau, si aveau trasaturi mai dese.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

iohann scrie:nea Cornele,eu ti-am zis ca ai idei tampite?!
nu, nu mi-ai spus, de fapt nici eu nu ti-am spus...nu stiu ce idei ai, dar afirmatia pe care ai facut-o, aia cu interzicerea pescuitului plantat pe tancabesti, chiar ca e tampita.
asa cum i-am spus si tipului care a deschis topicul, asta e numai treaba administratorului, care, sigur se pricepe mai bine si ca tine si ca mine sa-si administreze balta.

nu-i neaparata nevoie sa te superi pentru ca ti-am calificat afirmatia in felul ala. si eu la randul meu fac afirmatii tampite, dar in loc sa ma supar cand mi se atrage atentia, prefer sa ma gandesc unde am gresit :wink:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

ionut72 scrie:Cum adica" se intinde prea mult"? N-am inteles de unde pana unde iti permiti tu sa interzici cuiva sa discute si sa-si dea cu parerea despre organizarea concursurilor (fie ele pe Tancabesti sau aiurea) sau despre orice alt subiect. Atentie, ai depasit limita! Multumesc!
am sa incerc sa-ti explic eu.
omul a deschis topicul cu pescuitul plantat si incet, incet a reusit sa ajunga la plantatul pe tancabesti unde dan city tocmai organiza un concurs de felul acesta.
daca nu ai inteles imbarligatura, e treaba ta, dar sa-i spui ca a depasit limita atunci cand omul isi apara munca patriotica, e deja mai mult decat ar trebiu sa ti se permita.
si inca ceva, daca atunci cand citesti un post ai fi si atent, poate ti-ai da seama cand cineva face o atentionare si nicidecum o interdictie. intr-un cuvant, nimeni nu a interzis nimanui nimic.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

cornelserbu scrie: am sa incerc sa-ti explic eu.
omul a deschis topicul cu pescuitul plantat si incet, incet a reusit sa ajunga la plantatul pe tancabesti unde dan city tocmai organiza un concurs de felul acesta.
daca nu ai inteles imbarligatura, e treaba ta......
AM SA INCERC SA EXPLIC EU!
In momentul in care am deschis topicul nici macar nu stiam cine a organizat concursul si ca se planteaza la concurs.
[Neavand experienta in concursuri si vazand ca marea majoritate se desfasoara fara plantat am fost surprins initial cand s-au organizat concursurile de caritate cu plantat. Am zis ca oricum sant concursuri mai amicale, ca cei care participa sant si abonati si ca asa au dorit toti sa se pescuiasca plantat (nu mai spun ca s-au ales si locurile dinainte de concurs, ceeace m-a facut sa nu mai inteleg aceasta notiune de concurs)]

Expresia mea "daca si pe tancabesti se organizeaza concursuri cu plantat ..." a vrut sa insemne faptul ca pe o balta cu mult peste cum e tancabesti , in capul meu ma gandeam ca nu mai este necesar sa te duci sa-l cauti plantand , ca sant sanse bune sa prinzi pestele si de pe mal pescuind aruncat din mana!

Puteam sa aduc vorba si despre alta balta, dar nu cunosc multe balti , fiind la inceput de drum, si repet, faptul ca am aduc in discutie tancabestiul a fost pura coincidenta cu concursul organizant de d-nul Dan (pe care nu il cunosc si cu care nu am nimic de impartit)
Asa ca "imbarligatura" nu a fost din vina mea. Probabil ca au fost si altii nemultumiti de rezultatele concursului.

vad ca si alti pescari cu experienta isi pun intrebari...
http://www.baricadacarp.ro/forum/viewto ... =14&t=1653

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

cornelserbu scrie:
ionut72 scrie:Cum adica" se intinde prea mult"? N-am inteles de unde pana unde iti permiti tu sa interzici cuiva sa discute si sa-si dea cu parerea despre organizarea concursurilor (fie ele pe Tancabesti sau aiurea) sau despre orice alt subiect. Atentie, ai depasit limita! Multumesc!
am sa incerc sa-ti explic eu.
daca nu ai inteles imbarligatura, e treaba ta, dar sa-i spui ca a depasit limita atunci cand omul isi apara munca patriotica, e deja mai mult decat ar trebiu sa ti se permita.
si inca ceva, daca atunci cand citesti un post ai fi si atent, poate ti-ai da seama cand cineva face o atentionare si nicidecum o interdictie. intr-un cuvant, nimeni nu a interzis nimanui nimic.

"daca nu ai inteles imbarligatura, e treaba ta, dar sa-i spui ca a depasit limita atunci cand omul isi apara munca patriotica, e deja mai mult decat ar trebiu sa ti se permita."

Oarecum ... ma umfla rasul! Adicatelea organizatorului unui concurs de plantat ar trebui sa i se permita sa-i spuna altuia ca "a depasit limita", dar altuia lui, ca prin afirmatia acesta a depasit el insusi limita, nu!

Repet, pescuitul plantat la tancabesti e un "caraghioslac"! Asta-i opinia mea. Mai mult, inclusiv un concurs de plantat (pe Tancabesti) e la fel de caraghios. Ar trebui sa mi se permita sau nu sa-mi spun opinia?

P.S. O atentionare de genul "ai depasit limita", mie unuia, imi suna a interdictie. Daca tie iti suna altfel e cazul sa studiezi mai atent limba romana!
P.S.1 In orice caz (apropo de cititul atent al postarilor), afirmatia mea nu era decat un raspuns "p(r)e limba lui".

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@cornelserbu

"dar afirmatia pe care ai facut-o, aia cu interzicerea pescuitului plantat pe tancabesti, chiar ca e tampita."

N-am inteles de ce opinia oricui despre plantatul la Tancabesti si inclusiv propunerea de interzicere a plantatului acolo, e "tampita"! Te-ai gandit vreodata in ce postura te-ai autopozitionat, daca acesta propunere va fi luata in considerare de catre administratia lacului Tancabesti (asa cum s-a intamplat la Pleasa)? Ce inseamna, ca Raducu (proprietarul de la Pleasa) e tampit ca a interzis plantatul la Pleasa in urma propunerii pescarilor?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@valiauto68

Nu trebuie sa-ti justifici pozitia in fata nimanui! Mai ales in fata unuia care-si permite sa considere opinia altuia a fi fiind "tampita"!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”