MTX14 sau Prologic C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: MTX14 sau Prologic C2

Mesaj de Dan Mitranescu »

clabuc scrie:ok, am inteles. Acuma zi-ne si cu mamaliga :)
Aici nu conteaza "materialul" ci numai "instructiunile de folosire " ! :D Este mult de vorbit ... :wink: :D

CristianBadislav

Mesaj de CristianBadislav »

Suntem dispusi sa te ascultam si sa citim incredientele si modul de preparare... =)))))))))))
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Când vei fi tăiat ultimul copac, contaminat ultimul râu şi pescuit ultimul peşte, atunci îţi vei da seama că banul nu poate fi mâncat. ·.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

daca/ti aduc mtx /urile mele sa le testezi cred ca ajungi cu greutatea la pamant ... :lol:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Dan Mitranescu
Veteran

petre iulian scrie:daca/ti aduc mtx /urile mele sa le testezi cred ca ajungi cu greutatea la pamant ... :lol:
Chiar asa .Serios. Cred ca ai cele mai folosite MTX-uri . :D
Cam cate MTX14 aveti la club ? ( clubul cu cele mai multe podiumuri in acest an competitional :wink: )
P.S. La noi la Carp Zone sunt trecute in statut ! :D

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Dan Mitranescu scrie:
petre iulian scrie:daca/ti aduc mtx /urile mele sa le testezi cred ca ajungi cu greutatea la pamant ... :lol:

Cam cate MTX14 aveti la club ? ( clubul cu cele mai multe podiumuri in acest an competitional :wink: )
...............

pai cred ca avem cel putin vre/o zece seturi de MTX14 si vre/o 6/8 de alte numere de mtx DAR la anul cred ca acelas lucru o sa pot spune de Senzor Magic .
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

RSC
Pescar de competitie

Mesaj de RSC »

petre iulian scrie:
Dan Mitranescu scrie:

...............

pai cred ca avem cel putin vre/o zece seturi de MTX14 si vre/o 6/8 de alte numere de mtx DAR la anul cred ca acelas lucru o sa pot spune de Senzor Magic .
De schimbi batzu'
Schimbi norocu' :D
"Keep it simple!"

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

sa inteleg ca s-au inmuiat?

chiar ma bate gandul sa renunt la ''blazonul'' lansetei (figuri legate de marca) si sa trec pe ceva mai practic, indiferent de marca lansetei
iar mtx 14 este printre favorite
mai iau in calcul si fl strategist (detin una pt marker, e misto de tot blankul), sharpshooter si baracuda baboieru.
intr-o discutie cu un pescar de competitie, aseara, acesta spunea ca fie iti iei mtx, fl sau baracuda (cele mai bune din gama lor), fie iti iei de top. ce este intre, nu prea se merita

arsinel
Pescar de competitie

Mesaj de arsinel »

marian_popescu scrie:

sa inteleg ca s-au inmuiat?

chiar ma bate gandul sa renunt la ''blazonul'' lansetei (figuri legate de marca) si sa trec pe ceva mai practic, indiferent de marca lansetei
iar mtx 14 este printre favorite
mai iau in calcul si fl strategist (detin una pt marker, e misto de tot blankul), sharpshooter si baracuda baboieru.
intr-o discutie cu un pescar de competitie, aseara, acesta spunea ca fie iti iei mtx, fl sau baracuda (cele mai bune din gama lor), fie iti iei de top. ce este intre, nu prea se merita
Lansete de top am vazut cu duiumul rupe.
HI-s ,Greys iar de FL si Baracuda nu stiu ce sa zic pt ca nu am apucat sa vad si sa tin in mana macar o bucata dar tre sa te gandesti si la o eventuala vanzare ce mai poti lua pe ele.Phonix sharpshooter sunt niste bete ok(si vazute si pescuite cu ele )au doar o mica problema cu inelele pt ca sare ceramica de la ele dar se poate remedia simplu si fara prea mari costuri,Cormoaran este deja blanc de Daiwa de 5,6 ani.
Divizia de Lupi a Clubului Sportiv
Personal Best 23,650KG - MV2 / 2020

Dan Mitranescu
Veteran

Din testele facute de mine pe MTX14 am ajuns la urmatoarea concluzie : carbonul nu se "inmoaie" . Inca nu pot sa generalizez pentru ca nu am facut teste si pe alte lansete.
Daca exista o slabire a puterii lansetei o vad mai mult ca pe o rezistenta la rupere mai mica nu o elasticitate mai mare !

Senzatia pe care o avem in acest sens ca lansetele se inmoaie ( gasesti persoane care spun acest lucru despre toate modelele de pe piata , chiar si despre lansete de top ) este datorata impactului pe care il avem la primele aruncari ,produs de puterea lansetei ,ca apoi obisnuinta cu aceasta sa ne faca sa credem ca s-a inmuiat .

Este identic la masini. Cand o cumparam avem impresia ca nu o stapanim ca dupa un an sa simtim nevoia catorva cai in plus.

Mai exista aceasta senzatie de "inmuiere" a lansetelor vara pe soare puternic. De data aceasta vizuala . Atunci cand lanseta sta pe picheti soarele incalzeste numai partea opusa inelelor si astfel apare o dilatare a zonei respective. Efectul este sesizat ca o aplecare exagerata a lansetei.
Putem face un test in acest sens cu o bacnota perfect dreapta pe care o tinem in palma. Aceasta se indoaie in sus sub efectul produs de caldura mainii. Daca o intoarcam se indoaie invers ...

Asa ca atunci cand simtim lanseta moale inseamna ca a crescut brandul . :D

P.S. Dar de ce conteaza ca se inmoaie ? Doar creste "placerea in drill" si " nu se mai rupe buza pestilor asa usor " ... :wink: :D

popescugeorge

Mesaj de popescugeorge »

Dle Dan M, nu stiu de ce te ti atat de tare de ideea asta cu MTX-urile (de fapt, stiu :) ). Sunt niste lansete ok, ca multe altele din seria medie (vezi Prologic, Fox, Nash etc), care tot in China sunt facute, doar ca beneficiaza de eticheta unui brand. Greseala ta este cand incerci sa prostesti oamenii cu concursuri de casting, cand prezinti lansetele astea ca fiind cele ale campionilor, cand spui ca altele se rup si ale tale nu, cand chiar TU spui ca sunt CELE mai apreciate, de fapt, cand incerci sa le pozitionezi in alta parte decat unde le este locul cu adevarat. Nu ti se pare putin jenant sa te erijezi in mare constructor de lansete cand tu habar nu ai despre ce inseamna lucrul cu carbonul? Si cred ca nu prea sunt pescari in tara asta care sa aiba habar, poate doar la nivel superficial cativa custom rod builderi gen Andronic sau Sava. Singurul lucru pe care l-ai facut tu a fost sa promovezi o lanseta pusa la dispozitie in mod exlcusiv de chinezul Hakuyo din Dragonul Rosu. Stiu, stiu.. seara, in spatele standului, faceai video conferinta cu cei de la Century, Harrison sau Free Spirit si discutai "teze" constructive despre cum se trateaza diferitele tipuri de carbon in autoclava.

Este cea mai buna lanseta si cea mai apreciata pentru ca are un raport calitate/pret bun, iar noi suntem o tara cu muuuuuuulti pescari cu venituri scazute. Vina este a oamenilor care nu au timpul sau capacitatea necesara sa se informeze. Si atunci apar astia ca tine, care tin prelegeri si vand gogosi. Stii vorba cu chiorul in tara orbilor?! Ma intreb de ce in tari precum Marea Britanie sau Germania nu exista notiunea de Dragonul Rosu..

PS: Asa zici, ca o lanseta trebuie inainte de toate sa arunce mult si tare, cu momitoare incarcate cu mamaliga? Cat ar trebui sa coste atunci un Century FBS sau un Free Spirit Hi-S, care saracele nu prea sunt facute pentru aruncari lungi?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”