Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
andrei vladeanu scrie:am fost de fata la ambele demonstratii de aruncari la distanta tinute de mark hutchinson pe lacul de la polivalenta.
de fiecare data au fost vreo 100 de oameni.
invariabil am auzit murmurandu-se in jurul meu:
-"de-as avea si eu sculele lu' asta..."
mai mult, au fost si intrebari (puse de oameni din afara fenomenului, ca sa-i numesc asa) de genul:
-"cat costa mulineta? dar lanseta?"
despre tehnica de aruncare nu a intrebat nimeni nimic si nici nu a comentat nimeni.
de fapt, interesul scazut pentru tehnica aruncarilor s-a vazut ulterior, cand au venit mai putin de 10 pescari la darvari pentru sedinte individuale.
chiar hutchinson a insistat mult mai mult decat pe scule pe urmatoarele aspecte:
1. tehnica (repet)
2. asezarea firului pe mulineta
3. gresarea acestuia
4. inaintasul si lungimea lui
5. pozitia nodului inaintasului pe tambur in momentul aruncarii
6. lungimea firului ( distanta varf lanseta - plumb)
7. unghiul aruncarii si al privirii (!)
8. pozitionarea batului dupa vant
9. gresarea inelelor
10.etc
concluzie
multa lume crede ca daca ar avea sculele lui hutchinson ar arunca cat el. sau ma rog, cativa metri mai putin.
fiecare e liber sa creada ce vrea.
eu va spun un lucru cert:
daca mark hutchinson ar avea sculele voastre ( pregatite de el pentru aruncari) ar lansa la fel cum a facut-o la polivalenta. sau ma rog, cativa metri mai putin!
ASTA ESTE INTREBAREA CARE A FOST PUSA ,RASPUNSUL MEU A FOST FOARTE CLAR SCURT SI LA OBIECT .GoldFish-Team scrie:Atunci care sunt cele mai bune lansete de crap pt longcast dupa parerea voastra? Multumesc.
cornelserbu scrie:abia acum am citit postarile de mai sus si nu mai inteleg nimic...
in primul rand, daca "GoldFish-Team" ar citi mai cu atentie postarea lui Vladut, poate si-ar da seama ca era vorba de talentul la pescuitul crapului in general, ci nu pentru aruncari lungi, unde asa cum spune si Andrei, conteaza in primul si-n primul rand TEHNICA si pregatirea sculelor, nu talentul. Logic, daca Mark Hutchison a dat o lectie la Darvari...de tehnica, ca de lectii de talent, n-am auzit inca.
Andrei B, a intrbat care-i lanseta care face si un dril placut si o lansare acceptabila, dar marii aruncatori, au dat-o repede in casting si-au deviat-o de la subiect.
@ Victor
daca tu arunci cu free spirit alea ca ciomegele ca nu stiu exact cum se numesc...ceva cu 200, mai mult decat arunca Decebal, sau Vali Comaneci cu "leoanele" mele care la prima vedere par niste nuiele, atunci eu te car in spate in jurul baltii tale de trei ori.![]()
![]()
sculele enumerate de d-ta sunt:oanavictor scrie: .................
2 DACA LUAM DOI INCEPATORI SI A-I PUNEM SA ARUNCE CU ACELEASI SCULE ,ATUNCI VA INVINGE SIGUR CEL CE A ARUNCAT CU SCULELE ENUMERATE DE MINE .
..................