LANSETE HARRISON BALLISTA NOI

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vali Vesa
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Vali Vesa »

:lol: :lol: :lol:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

GoldFish-Team

Mesaj de GoldFish-Team »

andrei vladeanu scrie:am fost de fata la ambele demonstratii de aruncari la distanta tinute de mark hutchinson pe lacul de la polivalenta.
de fiecare data au fost vreo 100 de oameni.
invariabil am auzit murmurandu-se in jurul meu:
-"de-as avea si eu sculele lu' asta..."
mai mult, au fost si intrebari (puse de oameni din afara fenomenului, ca sa-i numesc asa) de genul:
-"cat costa mulineta? dar lanseta?"
despre tehnica de aruncare nu a intrebat nimeni nimic si nici nu a comentat nimeni.
de fapt, interesul scazut pentru tehnica aruncarilor s-a vazut ulterior, cand au venit mai putin de 10 pescari la darvari pentru sedinte individuale.

chiar hutchinson a insistat mult mai mult decat pe scule pe urmatoarele aspecte:
1. tehnica (repet)
2. asezarea firului pe mulineta
3. gresarea acestuia
4. inaintasul si lungimea lui
5. pozitia nodului inaintasului pe tambur in momentul aruncarii
6. lungimea firului ( distanta varf lanseta - plumb)
7. unghiul aruncarii si al privirii (!)
8. pozitionarea batului dupa vant
9. gresarea inelelor
10.etc

concluzie

multa lume crede ca daca ar avea sculele lui hutchinson ar arunca cat el. sau ma rog, cativa metri mai putin.

fiecare e liber sa creada ce vrea.

eu va spun un lucru cert:
daca mark hutchinson ar avea sculele voastre ( pregatite de el pentru aruncari) ar lansa la fel cum a facut-o la polivalenta. sau ma rog, cativa metri mai putin!

Excelent raspunsul Andrei. Sunt de acord cu tine 100%.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

abia acum am citit postarile de mai sus si nu mai inteleg nimic...

in primul rand, daca "GoldFish-Team" ar citi mai cu atentie postarea lui Vladut, poate si-ar da seama ca era vorba de talentul la pescuitul crapului in general, ci nu pentru aruncari lungi, unde asa cum spune si Andrei, conteaza in primul si-n primul rand TEHNICA si pregatirea sculelor, nu talentul. Logic, daca Mark Hutchison a dat o lectie la Darvari...de tehnica, ca de lectii de talent, n-am auzit inca.

Andrei B, a intrbat care-i lanseta care face si un dril placut si o lansare acceptabila, dar marii aruncatori, au dat-o repede in casting si-au deviat-o de la subiect.

@ Victor

daca tu arunci cu free spirit alea ca ciomegele ca nu stiu exact cum se numesc...ceva cu 200, mai mult decat arunca Decebal, sau Vali Comaneci cu "leoanele" mele care la prima vedere par niste nuiele, atunci eu te car in spate in jurul baltii tale de trei ori. :lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

GoldFish-Team scrie:Atunci care sunt cele mai bune lansete de crap pt longcast dupa parerea voastra? Multumesc.
ASTA ESTE INTREBAREA CARE A FOST PUSA ,RASPUNSUL MEU A FOST FOARTE CLAR SCURT SI LA OBIECT .
Mai departe fiecare a divagat de la subiect ,laudandu-si marfa pe care o are ,dar evitand sa raspunda la intrebare .
Oricum ,un lucru este cert si anume
1 DACA LUAM DOI BUNI ARUNCATORI SI A-I PUNEM SA ARUNCE UNUL CU LANSETELE ENUMERATE DE MINE SI ALTUL CU ''LEON SAU ESX-H,ATUNCI IN MOD SIGUR VA CASTIGA CEL CE A ARUNCAT CU SCULELE ENUMERATE DE MINE .
2 DACA LUAM DOI INCEPATORI SI A-I PUNEM SA ARUNCE CU ACELEASI SCULE ,ATUNCI VA INVINGE SIGUR CEL CE A ARUNCAT CU SCULELE ENUMERATE DE MINE .
3 DACA LUAM UN BUN ARUNCATOR SI UN ARUNCATOR MAI SLAB SI A-I PUNEM SA ARUNCE ,INCEPATORUL CU SCULELE ENUMERATE DE MINE IAR AVANSATUL CU LEON ,ATUNCI SIGUR VA INVINGE AVANSATUL PENTRU CA STIE SA INCARCE CUM TREBUIE LANSETA RESPECTIVA .

@CORNEL SERBU

Vezi raspunsul lu'Andrei ,sau poate vrei sa incercam amandoi ,eu cu SP sau FREE-SPIRIT si tu cu LEON ''MAVERIK''sau ''OSTERICH''sau ''MOVENPINK'' :lol: :roll:
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

florinw

Mesaj de florinw »

2 DACA LUAM DOI INCEPATORI SI A-I PUNEM SA ARUNCE CU ACELEASI SCULE ,ATUNCI VA INVINGE SIGUR CEL CE A ARUNCAT CU SCULELE ENUMERATE DE MINE .

aici s-ar pute sa fie si altfel.

o lanseta moale mai corecteaza din greselile celui care arunca cu ea,dar are si ea niste granitze care nu pot fi depasite cu toata tehnica aruncatorului.

un batz rapid arunca de departe mai bine in miinile unui aruncator bun dar cu un incepator sau antitalent...s-ar putea sa nu arunce la aceeasi distantza la care arunca acelas om cu un bat mai moale.

Oricum nici Millenium si nici ESX-H nu pot pescui la mai mult de 100 m ,ASA CA NU A-TI RASPUNS LA INTREBARE

aici chiar nu am inteles.te referi la aruncat sau la faptul ca nu ai control in dril sau mai concret.

eu pescuiesc 80% la distante mari (150-250m) si sint adeptul betelor moi.

GoldFish-Team

Mesaj de GoldFish-Team »

cornelserbu scrie:abia acum am citit postarile de mai sus si nu mai inteleg nimic...

in primul rand, daca "GoldFish-Team" ar citi mai cu atentie postarea lui Vladut, poate si-ar da seama ca era vorba de talentul la pescuitul crapului in general, ci nu pentru aruncari lungi, unde asa cum spune si Andrei, conteaza in primul si-n primul rand TEHNICA si pregatirea sculelor, nu talentul. Logic, daca Mark Hutchison a dat o lectie la Darvari...de tehnica, ca de lectii de talent, n-am auzit inca.

Andrei B, a intrbat care-i lanseta care face si un dril placut si o lansare acceptabila, dar marii aruncatori, au dat-o repede in casting si-au deviat-o de la subiect.

@ Victor

daca tu arunci cu free spirit alea ca ciomegele ca nu stiu exact cum se numesc...ceva cu 200, mai mult decat arunca Decebal, sau Vali Comaneci cu "leoanele" mele care la prima vedere par niste nuiele, atunci eu te car in spate in jurul baltii tale de trei ori. :lol: :lol: :lol:

Nea Cornele TEHNICA conteaza foarte mult , la chestia asta n-am ce sa comentez, dar..........................anumite betze te ajuta mai mult decat altele indiferent de tehnica aruncarii. De exemplu cu o mulineta gen Daiwa Basia, Infiniti sau Shimano Aerotehnium, BBRLC lansezi mai mult decat o faci cu alte mulinete, asa si la lansete. Aceaste exemple pe care le-am dat le stiti foarte bine. Intrebarea pe care am pus-o este urmatoarea: Care sunt cele mai bune lansete pt longcasting dupa parerea voastra? Aici ma refeream la lansetele de serie care se gasesc prin magazine sau pot fii comandate si la noi.
Pe anumite site-urile din Anglia am vazut ca se pot cumpara lansete facute la comanda dupa inaltime,greutate, mulineta care o folosesti, personalizate etc ...........dar asta este cu totul alt subiect. :D

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

@ Victor

eu personal, n-am sa ma bag niciodata la un concurs de casting, fiindca-mi lipseste tehnica respectiva, iar la varsta mea, n-are rost sa mi-o inbunatatesc, dar tot participand pe la concursurie de pe la noi, am ajuns la concluzia ca de fapt se poate pescui in cele mai multe din cazuri si la distante de pana intr-o suta de metrii, uneori cu succes. Despre lansetele mele, n-are rost sa faci misto, fiindca in mana unui aruncator bun, ajung sigur sa "pescuiasca" la peste 120 m., iar drilul este o placere...parca ai pescui a l'anglaise, ceea ce la parii vostri, e imposibil :lol:

@ GoldFish

citeste cu mare atentie ce mi-ai raspuns...e greit...cand vorbim de tehnica, lansetele nu mai conteaza, fiindca presupunem ca se va fi folosi acelasi bat si de cel cu tehnica mai avansata si de cel mai novice. De aici si logica celor spuse de Andrei in legatura cu aruncarile pe care le-ar face Mark cu sculele noastre...deci, el cu aceleasi scule, ca noi, ar arunca mai departe, te-ai prins?
Cornel Serbu
Friends Carp Team

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

florinw scrie: eu pescuiesc 80% la distante mari (150-250m) si sint adeptul betelor moi.
nu era vorba de pescuitul plantat!
The One Team

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

oanavictor scrie: .................
..................
sculele enumerate de d-ta sunt:
"Free Spirit Hi-S 200,Century FMJ,Century SP,Harisson Torix"

ce n-as da sa vad doi incepatori lansand cu FMJ ( grea, de zici ca-i din fier-beton) sau SP ( groasa ca pe coada de lopata si grea)!!!
The One Team

florinw

Mesaj de florinw »

nu era vorba de pescuitul plantat![/quote]

Oricum nici Millenium si nici ESX-H nu pot pescui la mai mult de 100 m

intrebarea era de ce nu pot pescui la mai mult de 100m.

1-pt ca nu potzi lansa

2-pt ca nu ai control

3-alte motive

sa intzeleg din raspunsul tau ca nu se poate lansa mai mult de 100m?atunci cum prinde ciortan de ....

daca nu lansatul e problema ce legatura are plantatu cu drillu?

:roll:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”